Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

1 milyon numara baskısı

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
bir çekiliş kuponu için çekiliş numaraları kuponların üzerine basılacak

ilk başta numaratörle seri olarak basılacağını düşünmüştük ama çekilişi düznleyen firma numaraların sıralı olmayacağını söyledi

basılacka numaralar
12ALM09K3N
TK90H3N5J4
G78V42HX5R

gibi olacakmış 10 yada 12 hane yani. bizim numaratör böyl karmaşık bir sistemde numara veremez.

acaba bunu nasıl yaparız bilgi sahibi olan ve hatta bunun ankarada yaptırabileceğim bir yer tavsiye edecek olan varmı

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ödüllü numaralı aldığımız iyi oldu..Teşekkürler:p

Bu şekilde baskıyla alakalı geçenlerde matbaacıyla konuşmuştuk..Tekrar sormanın vakti geldi..Cevap alabilirsem geri dönerim..Kolay gelsin..

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
bugün sanayiyi altına üstüne getirdim ama kimse buna net bir cevap veremedi

en kabul edilebilir numaralandırma sistemi 50x70 kalıba ayrı olarak sadece kupon numaralarının montajlanması ve asıl baskıdan sonra numaraların basılması

ama bu öyle bir zahmetliki sadece dizgi/montajını yapmak ölüm gibi en az 1milyon numara montajı
bu numaralandırmanın maliyeti baskı maliyetinin 2-3 katı hatta :D

ne yapacağımı şaşırdım

peki kontör kartlarının arkasındaki kodlar nasıl yazılıyor onlarla aynı mantık olması lazım ama yapan birini bulamadım daha

mac_ist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.matbaa.org
Milli Piyango bile böyle bir işe girişmediğine göre. Gerisini sen düşün...

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
ribon baskı düşünülebilir yada digital baskı makinalarında 35*50 olarak basılabilir 50*70 ofset baskmadan daha mantıklı ve daha ucuz olur, sonuçta Xerox İgen 35*50 = 350gr. a kadar baskı yapabiliyor ofsetde kalıp parası vermekdense skı bir grafik çalışmasıyla digital baskı düşünülebilir...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
ribon baskı düşünülebilir yada digital baskı makinalarında 35*50 olarak basılabilir 50*70 ofset baskmadan daha mantıklı ve daha ucuz olur, sonuçta Xerox İgen 35*50 = 350gr. a kadar baskı yapabiliyor ofsetde kalıp parası vermekdense skı bir grafik çalışmasıyla digital baskı düşünülebilir...

Doğru cevap gelmiş arkadaşlar.. grafikerkartal'ın dediği gibi barkod yazıcı ile ribon baskı tekniği en makul ve en mantıklısıdır...
Bu tür yazıcıların kullandığı ayrı bir program var onunla beraber istenilen şekilde karmaşık yada sıralı baskı yapabilirsiniz.

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
dijital baskı bu işin maliyetini çok yükseltir onuda düşündük ama ofsetten bile daha pahallıya geliyor sadece numarayı bassa bile

ribonlarda nasıl vereceğz kartları peki benim bildiğim ribonlar kalıba baskı yapamaz karta baskı yapıyor kuponları bastıktan sonra kesipmi onlara vereceğiz nasıl olacak anlayamadım

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
dijital baskı bu işin maliyetini çok yükseltir onuda düşündük ama ofsetten bile daha pahallıya geliyor sadece numarayı bassa bile

ribonlarda nasıl vereceğz kartları peki benim bildiğim ribonlar kalıba baskı yapamaz karta baskı yapıyor kuponları bastıktan sonra kesipmi onlara vereceğiz nasıl olacak anlayamadım

Kalıp kalıp basmıyacaksın.. tifduruk veya flekso baskı sistemi gibi rotatif basılması gerekli yani rulo şeklinde.. bu baskıdan sonra boş bırakılan yere istediğin numarayı ribon tekniği ile basacaksın. yani 50x70 vs. gibi tabaka kağıtlara ofset ile basılmayacak..

Not: Özel mesaj ile iletişim kurarsan baskı konusunda fiyat verebilirim.

Örnek resimler:
caafarwqewrwe.jpg

caccaac.jpg

bravadas

🌱Yeni Üye🌱
klasik ofset baskı ve tipo no baskı ile bu iş olmaz arkadaşım.. digital maliyet farkını müşteri duyunca ofset - tipo yaparsın.. ofset no ların başına rakam yada harf koyarsın montaj sayısına göre değiştirirsin ...herzaman müşterinin istediği olmaz ....hayırlı işler..

casanova

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öyle bir işte bana gelmişti hemen yolladım gitti :)

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
Onur Karadağlı nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda bize yol gösterdi. Barkod sistemleri yazan makinelerle baskısı sorunsuz yapılabiliyormuş. Kendisine teşekkür ediyorum

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
etiketin ebadı hakkında bilgi vermemişin...

Daha önce bu tarz bir işi yaptım. sanırım 250 bin farklı etiket yapılmıştı. Tabi o etiketlerin ebatları yaklaşık kartvizit boyutundaydı. Biz önce ofset baskı yaptık. Sonra bu numaraların geleceği yerleri a4 lazer ile baskı yaptık. Numara işini de vb de küçük bir program yazarak database mantığıyla hazırladım. Yani düşünüldüğü kadar zor ve maliyetli bir işlem değil bu...

Hala sorunu çözemediyseniz daha detaylı bilgi verebilirim....

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
etiketin ebadı hakkında bilgi vermemişin...

Daha önce bu tarz bir işi yaptım. sanırım 250 bin farklı etiket yapılmıştı. Tabi o etiketlerin ebatları yaklaşık kartvizit boyutundaydı. Biz önce ofset baskı yaptık. Sonra bu numaraların geleceği yerleri a4 lazer ile baskı yaptık. Numara işini de vb de küçük bir program yazarak database mantığıyla hazırladım. Yani düşünüldüğü kadar zor ve maliyetli bir işlem değil bu...

Hala sorunu çözemediyseniz daha detaylı bilgi verebilirim....

çok iyi olur

kuponlar kartvizit ebatlarında olacak

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu bahsettiğin seri numaraları bir liste halinde mevcut mu? yoksa rasgele mi üretilecek? Eğer liste halindeyse bu listeyi kullanarak değişkenlere atayıp küçük bir programla kağıt üzerine döşeme işlemi yapılabilir. Eğer random liste olacaksa da sorun olmaz aynı şekilde bu seri numaralar programla ürettirilebilir. Bu arada işi bastınız mı? Eğer basıldıysa nasıl bir ebatta basıldı? ve kağıt cinsi nedir? bunlar da önemli tabi...

pm den msn adresinizi bildirirseniz oradan tarif etmem daha sağlıklı olacak sanırım...

Sonucu da forumda paylaşırız...

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
numaralar müşteri tarafından özel bir yazılımla üretilecekmiş ve random olacak hiç bir numara birbirine benzemiyor

iş daha basılmadı

sorun numaraların basılması değil numara basmanın birkaç yolu var ama en ucuz maliyetli olanı bulmaya çalışıyoruz

adet 1milyon olunca iş zorlaşıyor

ank

🌱Yeni Üye🌱
1 milyon numaralama

arkadaslar,
Benzeri bir şeyi gecen yıl yapmıştık. bir kuyum şirketinin sertifikalama kartları için. bunun için excel de bir yazılım yaptırdık. sadece seri no değil, istenilen harf+rakam kombinasyonunda basmıştık. tek sorum lazer printerin yazma hızı. bir zaman baskısı altında değilseniz, makro yazdırabileceğiniz birine basvurun. sanırım sorununuzu çözer.
kolay gelsin

balikchy

🌱Yeni Üye🌱
Eğer baskı yapılacak kağıt yazıcıdan geçebilir gramajda ve siyah basılacak ise;
Basılacak işin kartvizit ebatlarında olduğunu söylemişsiniz,
Yaklaşık A3 Ebata 30 iş sığar, 1 milyon/30 = 33333,...
35 bin diyelim
dk da 40 baskı yapa bilen bir A3 yazıcı ile kabaca 24 saatte basılabilir,

XEROX 5335N A3 MONO YAZICI + toner + diğer
1200$+125$+500$ Yaklaşık 2000-2500$ ı bulur diye düşünüyorum,

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer baskı yapılacak kağıt yazıcıdan geçebilir gramajda ve siyah basılacak ise;
Basılacak işin kartvizit ebatlarında olduğunu söylemişsiniz,
Yaklaşık A3 Ebata 30 iş sığar, 1 milyon/30 = 33333,...
35 bin diyelim
dk da 40 baskı yapa bilen bir A3 yazıcı ile kabaca 24 saatte basılabilir,

XEROX 5335N A3 MONO YAZICI + toner + diğer
1200$+125$+500$ Yaklaşık 2000-2500$ ı bulur diye düşünüyorum,

Unutulan kocaman bir şey var.. 1.000.000 adet birbirinden bağımsız karışık numarayı yazmak kaç gününüzü alır? eğer hazır yazılı ise bunu basacak programa almak ne kadar uğraştırır.. eğer böyle bir program varsa ki var.. bu programın Lisans bedeli hakkında fikriniz varmı?

balikchy

🌱Yeni Üye🌱
Unutulan kocaman bir şey var.. 1.000.000 adet birbirinden bağımsız karışık numarayı yazmak kaç gününüzü alır? eğer hazır yazılı ise bunu basacak programa almak ne kadar uğraştırır.. eğer böyle bir program varsa ki var.. bu programın Lisans bedeli hakkında fikriniz varmı?

Tabii ki bir fikrim var,
Excel de bir şablon sayfa oluşturmak yaklaşık 3 saatimi alır,
veriler yazılı bir şekilde verilirse yazıcı daha ilk 10 sayfayı basmadan ikinci 10 sayfa hazırlanır, yani kısacası ctrl+c - ctrl+v ye basmak sizin düşündüğünüz kadar uzun süre almaz,
yaptığım bir işten bahsedeyim, 50 sayfalık bir şablon hazırlandıktan sonra,
her sayfaya 4 parça, her parçaya da 5 farklı veriyi getirmek yani 1000 veri, sadece ve sadece 1 ctrl+c, 1 ctrl+v kadar zaman alıyor,
öyle programa para vermek gerekmiyor,