Ben Hatay da Dijital Baskı(A3 Dijital-Geniş Format Baskı-Renk ayrımı) işinde çalışıyorum, Ben size olabilece yada dilimin döndüğünce anlatayım
Xerox : A3 baskıyı fotoğraf için alacaksan yada baskı aldığın kağıtlar kırım olayına uğramayacaksa çok iyi bir seçim, netlik ve parlaklık olabildiğince tatmin edici. Fiyat biraz pahalı olur. 1 ytl ve üstü(tahmini)
Canon : Daha az parlak , matbaa işlerine yakın işler için kullanılır, kırım olayında çatlamalar olmaz. iş temiz cıkar fiyat uygun olur. 75 kuruş ve üstü (tahmini)
*Ama şunu unutmamak gere ki Dijital baskıda adet sayısı arttıkça maliyet düşmez. Size verilen maliyet işletmecinin zaten 1 çıkş için hesapladığı fiyattır (çünkü kağıd maliyeti ve kağıttaki tonet maliyeti sabittir), 100 çıkışda da fiyatta komik indirimler olur
*Fazla zeminli bir iş bastırmayacaksanız (yani tamamen fotoğraf değilse, kısmi olarak fotoğraflar var ise) onun üzerine ciddi bir indirim talebiniz kabul edilebilir
Fazla adetli baskılarınızı matbaa da bastırmanız daha bir hesaplı olacağı kanısındayım. Acil işlerde Dijital baskıyı düşünmeniz maddi olarak yararınıza olacaktır.
Kola Gelsin