Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

adobe gamma ile monitör renk ayarı

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
Genelde çok sıklıkla karşılaştığımız konulardan biri, ekranda gördüğümüz renklerle baskıda alınan renklerin birbirini tutup, tutmadığı konusudur. Profesyonel anlamda monitör kullanan (cmyk renk ayarı yapılabilen monitörlerden bahsediyorum) arkadaşlarımızın sayısının az olduğu düşüncesindeyim. Bu sorunu az da olsa çözmenin bir yolu Adobe Gamma ayarlarını kullanmaktır. Denetim masasından Adobe Gamma'yı işaretliyoruz ve ekrana gelen pencereden ister tek tek adımları uygulayarak, veya ister kontrol panelinden kendi monitörümüzün ayarını yapıyoruz. akabinde ilk görüntü ile, son görüntü arasındaki farkı gördükten sonra bu ayarı kaydediyoruz. İleride bu ayarı bilgisayırımızı format atsak bile tekrar yüklediğimizde aynı ayarlara sahip olabiliriz. Bu şekilde yapılan çalışmalarda ekran görüntüsü ile baskı görüntüsünün daha da yakınlaştığını göreceksiniz... Hepinize iyi çalışmalar...

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
CMYK ile renk ayarı yapılan monitörler demişsiniz ancak burada ufak bir düzeltme yapalım kimsenin aklı karışmasın sadece CMYK ile renk ayarı yapılan monitörler dersek diğer monitörlerin biraz hakkını yemiş oluruz. Yani CMYK yada RGB modlar fark etmez profesyonel renk ayırımı ve renk tonlarıyla uğraşan herkesin ilk kapısı adobe gamma dır :)

Saygılarımla.

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
biraz daha açsak bu konuyu ... MAC 'ler için nereden ve nasıl yapılıyor?
bir de photoshop'taki renkleri Freehand'de açtığımız zaman farklı gösteriyor onun da bir ayarı vardı ama ben unuttum bilen varsa hatırlatsın bir zahmet
teşekkürler

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
mac'ler için

1- CMYK renk ayarı yapılan monitörlerden kastım tam profesyonel monitörler, onların fiyatları normalde bizim kullandıklarımızdan çok çok daha fazla olanlar -örneğin 15.000 - 20.000 $ gibi). Şüphesiz bizim kullandığımız monitörlerin cmyk veya rgb ayırımı olmadan adobe gamma ile renk ayarları yapılabilmektedir.
2- mac'ler konusunda tam bir bilgim yok ama adobe gamma, photoshop kurulunca denetim masasında görülebiliyor. Bu konuda mac kullananların açıklamayarını bekliyoruz...
3- programlar arasında renk farklılıkları maalesef var, photoshop ile corel veya freehand arasında olduğu gibi... Yazdığın gibi o şekilde bir ayar söz konusu ise bilen arkadaşların açıklamalarını bekliyoruz... Herkese goley gelsin...

onurtt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gökhan arkadaşım ben denetim masasında adobe gamma'yı göremiyorum. Başka bir yolu var mı bunu yapmamnın veya sorun ne olabilir

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
denetim masasında adobe gamma

Denetim masasında Adobe Gamma'yı görmen için bilgisayarınızda Photoshop'un kurulu olması gerekir, o programla birlikte kuruluyor. Eğer bilgisayarınızda Photoshop programı yoksa Adobe Gamma'yı görememeniz normal. İyi çalışmalar

onurtt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Denetim masasında Adobe Gamma'yı görmen için bilgisayarınızda Photoshop'un kurulu olması gerekir, o programla birlikte kuruluyor. Eğer bilgisayarınızda Photoshop programı yoksa Adobe Gamma'yı görememeniz normal. İyi çalışmalar

ilgin için teşekkür ederim ama cs3 yüklü arkadaşım başka ne olabilir ki sorun

sentezboyut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mac'lerde monitör ayarı system preferences>display>calibrate>continue ile adımları ayarlarak devam eder. Freehand'de ise ayrı bir renk ayarı vardır. Onu da Preferences>color>setup'dan ayarlanır.

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
onurtt 'ye

cs3 yalnız kurulduğunda gelmiyor olabilir mi? önceki versiyonlardan birini kurup deneyebilirsen, bu konuyu da öğrenmiş oluruz.

republicali

🌱Yeni Üye🌱
biraz detay açıklayacak arkadaş olursa sevinirim pc için

bayağı bir ayar var sizler ne yaptınız deneme yanılmamıdır bunun yöntemi
bu husustaki bilgim sıfır seviyesinde
teşekkürler

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yeni model maclerde bu ayarı daha aza indirgemişler. %85 lere kadar çıkmış.

Adobe ürünlerinde color settings'te Advanced Modu işaretlediğinizde bunu hemen hemen hepsi tek ayar olabiliyor. Gamma'lar dahil.

En iyi yöntemin basılmış bir işten örnek alıp, ekrandaki gamma ve renk ayarını yapmak olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla acayp karışık yaww her telden sölemişisin.ben valla müşteriye direkt ekrandakine benzer fasla fark olmas diom gerçektende fasla fark olmuo ama bazen tekledğide oluor tabe..

k.yigit.58

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cs3 yüklendiğinde adobe gamma yüklenmiyor ama alt sürümleri yüklerseniz otomatik oalrak yüklenir ve denetim masasında çıkar...

senty

🌱Yeni Üye🌱
adobe gamma denetim masasında görünmeyenler denetim masasından klasik görünümü seçerlerse adobe gammayı görürler :smile:

koler

🌱Yeni Üye🌱
Ben yeni monitör aldım,renk ayarları bozuk bu programı kurdum otomatik kendiliğinden nasıl standart ayarlara döner sırasıyla ne yapmalıyım acilen yardıma ihtiyacım var bi yardım edin lütfen :worried: