Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ai formatlı dosyayı indesign aktarmak

cigdem.19

🌱Yeni Üye🌱
herkese iyi çalışmalar diliyorum,
başımız sıkısınca nereye basvuracagımıı bilmek cok guzel, Allah bu siteyı kuranlardan ve sorunlarımıza cevap verenlerden razı olsun. .

benım bir sorunum bana yardımcı olursanız cok sevırım,
ilk defa bi dergi yapıyorum indesign cok ıyı bılmedıgım ıcın haber sayfalarını ıllustratorda, reklam sayfalarını photoshopta tasarladım. ve sımdı onları ındegna aktarmak sıralarını ve sayfa numaralarını vermek ıstıyorum.
forumda bıraz arastırma yaptm ımport etmek den bahsedılıyor denedım fakat yıne olmadı cs5 kullanıyorum, illustratordan indesigna open ile de denedim ama bu seferde yazılar okunmuyor resımlerın opasitesi dusuk kalıyor anlam veremıyorum. su anda benım ılk olarak yapmak ıstedıgım calısma dosyalarımı ıllutratorda nasıl goruyosama aynı sekılde ındesigna aktarmak lütfen yardımcı olun. burda cok ıyı bılen ablalarımız abılerımız var, degerlı vaktınızı ayırırsanız cok memnun olurum.
sımdıden tesekkur ederim. .

cigdem.19

🌱Yeni Üye🌱
yazınızı okudum tesekkur ederım yardımcı olmaya calıstıgınız ıcın, Biliyorum ki çoklu sayfa tasarımları için ID yi Kullanıyoruz fakat ben Ai de çalıştım ve şimdi o dosyaları ID ye taşımak istiyorum sorunum bu. Bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer sayfalarınızı Aİ de bitirmiş ve son halini ID çekecekseniz Aİ den sayfaları PDF yapıp ID şablonunuza aktarabilirsiniz.

Monored

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
sacmalik.com
Aİ uzantılı dosyayı kendi programında yani Illustrator'de aç ve sayfada hangi boyutta kullanacaksan Illustratorde boyutlandır. sonra tümünü seç, kopyala ve Indesign'de kullanmak istediğin sayfaya yapıştır. Zaten ID'de boyutta verebiliyorsun ancak; renkler değişime uğrayabiliyor.. Bu yüzden Aİ dosyasını Aİ'ye atıp oradan işini halletmeni öneririm...

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
yazınızı okudum tesekkur ederım yardımcı olmaya calıstıgınız ıcın, Biliyorum ki çoklu sayfa tasarımları için ID yi Kullanıyoruz fakat ben Ai de çalıştım ve şimdi o dosyaları ID ye taşımak istiyorum sorunum bu. Bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Illustratorde calistigin dosyalari

1 Bir dosya ac. (ornek Cigdem)
2 A.I. calistigin belgeyi bu dosyaya aktar. yada Cigdem adli dosyanin icine kaydet.
3 In Design e aktaracagin belgelerinin ismini veya dosya ismini sonradan degistirme

IN DESIGN e dosya aktarma

1- File menususunun altinda, PLACE diye bir secenek var ordan doukumanini cagir, Sayfaya dokumanin geldigini goreceksin.

Dokuman ekranda kalitesiz gozukur. Cunku buraya verdigi bir ornektir. Orjinal degildir. Yani In Design sana diyorki. Burada bir fotografin var. Ama ben agirlik olmasin diye sadece sana kopya gosteriyorum.
Yoksa sayfa calismalarin cok agirlasacak.
Baskiya gittiginde ise ben bagli bulundugum linkten, yani orjinalden beslenirim.

Bundan dolayida beni nerden aldiysan o dokumanin yada dosyanin ismini sakin degistirme.

Dokumani sakin Illustratorden, ID ye copy-paste yapma

Dedigim gibi cagirma yontemi File menusunun altinda PLACE secenegidir.

Surukle birak mantigida bir secenektir.

TOPARLARSAM

Yaptigin calismalari bir dosya altinda topla.
Sonradan belge ismi ve dosya ismi degisme

Calismalarin ID ekraninda bozuk gozukmesi seni yaniltmasin

Istersen ID de resmin orjinal halinide gorebilirsin ama bu senin calismani o kadar agirlastirirki,

Ben merakliyim sole sole nerdenmis dersen Dokumanin uzerine gidip sag tiklayin

Cikan menuden Display Performance seceneginden High Quality Display secenegini secebilirsin

Anlasilmayan yer varsa.....