Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Alıntı - Biz bunu yapmayalım :P

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu gün gördüğüm bir tweet'ten alıntıdır.
Bizim mesleğimizin kötü yanının göstergesi :p

biz böyle yapmayalım.

ItAT7.jpg

Benzer konular

Erdem ALKAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fotografı dogru acıdan çekselermiş belki aynı goruntu elde edilebilirmiş :))

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
bunu biz değil, müşteriler (patronlar, müdürler vs.) yapıyor.

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
Hayal kırıklığı çocukların yüzünden okunuyor, yazık vallahi üzüldüm :D Komik ama bu çok fazla yapılıyor gerçekten.

gladio44

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sölediklerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Neden? Çünkü 2 tasarım birbirine benzeyebilir ama kalkıpta bu bundan çalmış diyemeyiz, bunu bilemeyiz. Kaldı ki şişme havuzdan bahsediyoruz. Bu gibi çalışmalar da çoğu tasarımcının aklına bu kompozisyon gelir. Su yatağında oynayan ne bilim içine atlayan çocuklar. Yani diyeceğim o ki ürettiğimiz fikirler bazen birbirine paralel olabiliyor.

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar çalıntıyı nereden çıkarttınız :)
Konunun açılma sebebi aslında bir kişi için bile küçük olan ürünün ambalaj tasarımını yapan kişi tarafından beş - altı kişilikmiş gibi gösterilmesi. İkinci resimdeki çocuklar ürünün gerçek halinin yanında duruyor. birisi bile o kayaktan rahat kayamaz :)

çalıntı falan yok :)

• Beğen
Tepkiler: Nur

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar çalıntıyı nereden çıkarttınız :)
Konunun açılma sebebi aslında bir kişi için bile küçük olan ürünün ambalaj tasarımını yapan kişi tarafından beş - altı kişilikmiş gibi gösterilmesi. İkinci resimdeki çocuklar ürünün gerçek halinin yanında duruyor. birisi bile o kayaktan rahat kayamaz :)

çalıntı falan yok :)

Benden uzun yaşayacaksın :)
Konunun açılma sebebi çalıntı olması değil.Kutudaki ürün fotoğrafının aslında gerçekte ne kadar yanıltıcı olduğu.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
konuda yazdığım gibi resim tek parça
bir retweet ten okudum (Bkz. twitter)

Anlatmak istediğim de (bazı arkadaşlar anlamış, anlamayanlar için)

Görüntü ALINTIDIR

Sol görsel ürünün etiketi - sağ görsel ise ürünün gerçekte nasıl olduğunu gösteren bir resim.

Yani sahte, kandırma amaçlı reklam yapmayalım diye açtım.
E tabi biraz da gülelim diye.

bulutxxx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:D ağlanılacak hale gülüyoruz patronların adiliği ne diyelim ama onu tasarımı yapanda da hiç yürek yokmuş :D

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Artık şakası yok ama bu işlerin:

8) 2003/119 - Accord Turizm başlığı altında 23-25.07.2003 tarihinde Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan “Aras Otel” başlıklı reklamda “Çeşme-Mordoğan, Aras Hotel” yazılmasına karşın Mordoğan kasabasının İzmir Karaburun'a bağlı olduğu ve anılan reklamda yanıltıcı tanıtım yapıldığı;

dolayısıyla, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesine aykırı olduğuna ve reklamveren Tur Firması hakkında 35.000.000.000.-TL idari para ve durdurma cezası verilmesi ile reklamı yayımlayan mecra kuruluşu hakkında söz konusu reklamı durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

9) 2003/177 - “Lukullus Otel” isimli tesisin “2 yıldızlı” Turizm İşletme Belgesi'ne sahip olduğu halde tanıtım broşürlerinde 3 yıldızlı otel olarak tanıtıldığı ve anılan tesis tarafından yanıltıcı tanıtım yapıldığı;

dolayısıyla, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesine aykırı olduğuna, reklamveren Firma hakkında 3.500.000.000.-TL idari para ve durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

10) 2003/178 - “Grandfather Hotel” isimli tesisin “3 Yıldızlı Turizm İşletme Belgesi”ne sahip olmasına karşın, tanıtım broşürlerinde 4 yıldızlı otel olarak tanıtıldığı,

dolayısıyla, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesine aykırı olduğuna, reklamveren Firma hakkında 3.500.000.000.-TL idari para ve durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

11) 2003/179 - “Kiriş Garden Otel” isimli tesisin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli olmamasına karşın, tanıtım broşürlerinde 3 yıldızlı otel olarak tanıtıldığı,

12) 2003/180 - “Samit Kaftan Otel” isimli tesisin “2 Yıldızlı Turizm İşletme Belgesi”ne sahip olmasına karşın, tanıtım broşürlerinde 3 yıldızlı otel olarak tanıtıldığı,

13) 2003/181 - “Vesil Minta Dolphin Pansiyon” isimli tesisin “Pansiyon İşletme Belgesi”ne sahip olmasına karşın, tanıtım broşürlerinde 2 yıldızlı otel olarak tanıtıldığı;

14) 2003/176 - Diyarbakır İli'nde faaliyet gösteren Prestij Otel isimli tesisin Turizm Bakanlığı'ndan almış olduğu 3 Yıldızlı Otel Turizm Deneme İşletmesi Belgesi'nin aksine tanıtım araçlarında (broşür, gazete reklamları vb.) 4 yıldızlı tanıtım yaptığı;

15) 2003/147 - Alkışlar Turz. İşl. Gıda Akar. Nak. Tic. San. A.Ş.'ne ait Alkış Hotel isimli tesisin Turizm Bakanlığı'ndan almış oldukları 2 Yıldızlı Otel Turizm Deneme İşletmesi Belgesi'nin aksine tanıtım araçlarında (tanıtım kartları, antetli kağıt vb.) 3 yıldızlı tanıtım yaptığı;

16) 2004/86 - Antalya İli'nde faaliyet gösteren Otek İnş. Tat. Tur. Tic. ve San. A. Ş.'ne ait “Kaplan Paradise Otel” isimli tesisin Turizm Bakanlığı'ndan almış oldukları 3 Yıldızlı Otel Kısmi Turizm Deneme İşletmesi Belgesi'nin aksine tanıtım araçlarında (kapı ve tabela tanıtım ilanlarında) 4 yıldızlı tanıtım yaptığı;

17) 2003/36 - Selene Otel isimli tesisin 3 yıldızlı Turizm İşletme belgesi'ne sahip olmasına karşın, 4 yıldızlı tanıtım yaptığı ve Turizm Bakanlığı kayıtlarında Selene Otel olduğu halde “Carette Otel” olarak tanıtım yaptığı;

https://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=2319

CEZALIK YALANLAR

Reklam Kurulu'nun şikayetler üzerine inceleyip idari para cezası ve yayın durdurma cezası verdiği reklamlardan bazıları şöyle:

“(Misvak özlü diş macunu) reklamını veren şirket, misvakın antibakteriyel özelliği bulunduğu iddiasını kanıtlayamayınca ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldı.

Mikroorganizmaların üremesini önlediği ve dolayısıyla astım ve alerji hastalarını daha rahat uyumasını sağladığı öne sürülen yatağa ilişkin yayınlanan reklam için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden görüş istendi. Fakülteden istenilen görüşte, antialerjik özellikli yatağın astım ve benzeri rahatsızlığı olan kişilerin sağlığına olumlu etkiler yaratacağına dair kanıtlanmış herhangi bir bilimsel çalışma olmadığı ifade edildi.

Diş tedavisi gördüğü anlaşılan bir genç kızın dişleriyle meşrubat şişesinin kapağını açtığı reklama ilişkin şikayeti de değerlendiren Reklam Kurulu, ağız ve diş sağlığına zarar veren yanlış yönlendirmelere sebep olduğu iddiasıyla reklamı veren şirketi cezalandırdı, reklamın yayınını durdurdu.

Bir akademisyenin bir gazetenin ekinde yayınlanan “maymun gibi kıllıyım nasıl kurtulabilirim” başlıklı yazısında bir lazer epilasyon merkezinin örtülü reklamının yapıldığı kanaatine varıldı. Bu yazı nedeniyle gazeteye para cezası uygulandı.

SANAYİ TUZU İÇİN MUTFAK ÖNLÜKLÜ KADIN RESMİ

Konya'da yerleşik bir firmanın, deri tuzlama, fabrika temizliği, hayvan yemlenmesi, tekstil ve boya sanayi gibi yerlerde kullanılan sanayi tuzunu, ambalajının üzerine mutfak önlüklü kadın resimleri koyarak sofra tuzu görünümü verdiğine karar verildi. Firma tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle cezalandırıldı.

Bir firma, televizyon kanallarında yayınlattığı reklamlarda kendisinin ürettiği mobilyalar yerine bir başka mobilya firmasının ürün kataloğundan aldığı mobilya resimlerini kullanınca ceza almaktan kurtulamadı.

Antalya'da faaliyet gösteren ve reklamında 3 yıldızlı otel olarak tanıtılan tesisin, şikayet üzerine yapılan değerlendirme sonucunda aslında turizm yatırım belgeli bir pansiyon olduğu ortaya çıktı.

Çay reklamında ürünün ambalajı üzerinde yer verilen “Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Klinikleri tavsiye eder” ibaresinin soruşturulması sonucunda, bu isimde bir sağlık kliniği bulunmadığı belirlendi. Reklamı veren firmaya tüketiciyi aldattığı gerekçesiyle ceza yaptırımı uygulandı.

Malatya'da un ve unlu mamuller üreten bir firmanın televizyon kanallarında yayınlattığı reklamlarda laboratuvar ve çeşitli cihazlara yer verildi. Yapılan incelemede görüntülerde yer verilen laboratuvar ve cihazların firmaya ait olmadığı saptandı.

Ankara'da yerleşik bir nakliyat firmasının taşıdığı ev eşyalarının bir sigorta şirketinin güvencesi altında olduğunu ifade ettiği reklamın, şikayet üzerine soruşturulması sonucunda ise firmanın reklamda adı geçen sigorta şirketiyle bir ilgisinin bulunmadığı belirlendi.

https://www.becerikli.net/threads/54606-Yalan-Reklam-Yapan-Yandı-

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Nur

aynur.ry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
insanlarımız biraz duyarlı olup şikayet etseler böyle firmaları zamanla azalır bu tip patronlar ...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
Artık şakası yok ama bu işlerin:

8) 2003/119 - Accord Turizm başlığı altında 23-25.07.2003 tarihinde Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan “Aras Otel” başlıklı reklamda “Çeşme-Mordoğan, Aras Hotel” yazılmasına karşın Mordoğan kasabasının İzmir Karaburun'a bağlı olduğu ve anılan reklamda yanıltıcı tanıtım yapıldığı;

dolayısıyla, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesine aykırı olduğuna ve reklamveren Tur Firması hakkında 35.000.000.000.-TL idari para ve durdurma cezası verilmesi ile reklamı yayımlayan mecra kuruluşu hakkında söz konusu reklamı durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

yeni para ile mi, yoksa 3500TL mi?