SHGİPTAR
🌟Usta Tasarımcı🌟
Ambalaj sektöründe çalışmalar grafik tasarımla başlar renk ayrımı ile devam eder.Renk ayrımı tasarımlar üzerinde yapılan renk rötüşlarıdır.
Renk ayrımında (Artpro,Artcolor,Bestcolor,Barco) gibi programlar kullanılır.
Ben size Artpro'yu tanıtmak istiyorum.
Film montajının,el ve göz ile cmyk üstüste kroyslarla oturtma mantığı ile negatif pozitif pozlandırma ile yapılan işlemi Artpro gibi programlar kolayca bilgisayarda yapmaya yarar
Artpro eps,pdf,ai uzantılı dosyaları destekler, İmport eder, pdf ve illüstrator olarakta Export eder.
Artpro'da renk ayrımı yapılması istenen tasarımlar tiff'leri ile birlikte desteklenen şekilde matbaaya gönderilebilr.
Renk ayrımında şunlar yapılır;
Renk bindirmeleri
Yazı kalınlıklarının basılacak malzemeye uygunluğunun kontrolü
3-4 renkten elde edilen yazı vs.nin baskı kalitesi nedeniyle renk azaltılmasına gidilmesi
Extra renklerdeki degrade geçiş düzenlemeleri kanama ve kopmaların engellenmesi
Barkod'un standart hale getirilmesi
Tiff üzerindeki trap düzenlemeleri
Matbaa profilinin işimize uyarlanması ( malzeme ve baskı yönüne göre)
Continu dizaynlarda üst ve alt birleşme yerlerinde süreklilik sağlanması
Transparan ve beyaz alan çalışması
Cmyk zeminlerde dişi yazı ve desenlere koruma yapılması
Renk ayrımı yapılan çalışmanın repete'sinin (step&repeat) yapılması. (Bu çalışma işimizin her rengi için ayrı ayrı bir silindirde kaç adet yer alacağını gösteren çalışmadır.)
İnk coverage ile yapılan çalışma,matbaanın kullanacağı boya miktarının hesaplanması (müşteriye verilerek maliyet hesaplaması için önemli)
Artpro'dan örnekler
Renk ayrımında (Artpro,Artcolor,Bestcolor,Barco) gibi programlar kullanılır.
Ben size Artpro'yu tanıtmak istiyorum.
Film montajının,el ve göz ile cmyk üstüste kroyslarla oturtma mantığı ile negatif pozitif pozlandırma ile yapılan işlemi Artpro gibi programlar kolayca bilgisayarda yapmaya yarar
Artpro eps,pdf,ai uzantılı dosyaları destekler, İmport eder, pdf ve illüstrator olarakta Export eder.
Artpro'da renk ayrımı yapılması istenen tasarımlar tiff'leri ile birlikte desteklenen şekilde matbaaya gönderilebilr.
Renk ayrımında şunlar yapılır;
Renk bindirmeleri
Yazı kalınlıklarının basılacak malzemeye uygunluğunun kontrolü
3-4 renkten elde edilen yazı vs.nin baskı kalitesi nedeniyle renk azaltılmasına gidilmesi
Extra renklerdeki degrade geçiş düzenlemeleri kanama ve kopmaların engellenmesi
Barkod'un standart hale getirilmesi
Tiff üzerindeki trap düzenlemeleri
Matbaa profilinin işimize uyarlanması ( malzeme ve baskı yönüne göre)
Continu dizaynlarda üst ve alt birleşme yerlerinde süreklilik sağlanması
Transparan ve beyaz alan çalışması
Cmyk zeminlerde dişi yazı ve desenlere koruma yapılması
Renk ayrımı yapılan çalışmanın repete'sinin (step&repeat) yapılması. (Bu çalışma işimizin her rengi için ayrı ayrı bir silindirde kaç adet yer alacağını gösteren çalışmadır.)
İnk coverage ile yapılan çalışma,matbaanın kullanacağı boya miktarının hesaplanması (müşteriye verilerek maliyet hesaplaması için önemli)
Artpro'dan örnekler