Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ambalajın Repro Aşaması ve Artpro

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ambalaj sektöründe çalışmalar grafik tasarımla başlar renk ayrımı ile devam eder.Renk ayrımı tasarımlar üzerinde yapılan renk rötüşlarıdır.
Renk ayrımında (Artpro,Artcolor,Bestcolor,Barco) gibi programlar kullanılır.

picture2eh8.png

Ben size Artpro'yu tanıtmak istiyorum.

Film montajının,el ve göz ile cmyk üstüste kroyslarla oturtma mantığı ile negatif pozitif pozlandırma ile yapılan işlemi Artpro gibi programlar kolayca bilgisayarda yapmaya yarar
Artpro eps,pdf,ai uzantılı dosyaları destekler, İmport eder, pdf ve illüstrator olarakta Export eder.
Artpro'da renk ayrımı yapılması istenen tasarımlar tiff'leri ile birlikte desteklenen şekilde matbaaya gönderilebilr.

Renk ayrımında şunlar yapılır;
Renk bindirmeleri
Yazı kalınlıklarının basılacak malzemeye uygunluğunun kontrolü
3-4 renkten elde edilen yazı vs.nin baskı kalitesi nedeniyle renk azaltılmasına gidilmesi
Extra renklerdeki degrade geçiş düzenlemeleri kanama ve kopmaların engellenmesi
Barkod'un standart hale getirilmesi
Tiff üzerindeki trap düzenlemeleri
Matbaa profilinin işimize uyarlanması ( malzeme ve baskı yönüne göre)
Continu dizaynlarda üst ve alt birleşme yerlerinde süreklilik sağlanması
Transparan ve beyaz alan çalışması
Cmyk zeminlerde dişi yazı ve desenlere koruma yapılması
Renk ayrımı yapılan çalışmanın repete'sinin (step&repeat) yapılması. (Bu çalışma işimizin her rengi için ayrı ayrı bir silindirde kaç adet yer alacağını gösteren çalışmadır.)
İnk coverage ile yapılan çalışma,matbaanın kullanacağı boya miktarının hesaplanması (müşteriye verilerek maliyet hesaplaması için önemli)

Artpro'dan örnekler

picture12la9.png

picture11ol7.png

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ancak Artpro, çok detaylı bir programdır. Kullanabilmek için ciddi bir eğitim almak gerekir.

emre-kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
artpro hep kullanmak ve örenmek istedigim programlardan birisi ancak biraz pahalı :) verdigin degerli bilgiler için tşk ederim.

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ancak Artpro, çok detaylı bir programdır. Kullanabilmek için ciddi bir eğitim almak gerekir.

Evet Atrpro diğer programlarda'da olduğu gibi detaylı ve renk bilgisi ile doğru orantılı öğrenilebilcek bir programdır.
Amacımız ilgili diğer arkadaşlarımızı az da olsa bilgilendirebilmek
Galiba sizde Artpro programını kullanıyorsunuz ve ciddi bir eğitim aldınız
O zaman sizinde katkılarınızı bekliyoruz

Hadi bakalım :nerd:

Yukarıda anlattığım step&repeat uygulaması
Ve ambalajın baskı için (matbaada) hazırlanan silindir görünümü
Kroys'lardanda anlayacağınız gibi her renk ayrı bir silindire işlenir ve baskıya hazır duruma gelir

Önce işimizin tek raportunu görelim
picture1ui8.png

Şimdide step&repeat uygulanmış son halini görelim
picture3xm1.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

C00LB0Y

🌱Yeni Üye🌱
Artpro programının PC versiyonu varmı arkadaşlar bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. PC ye yükleyip öğrenmek istiyorum. Elinde olan varsa yüklerse indirebileceğim bir yer önerirse çok sevinirim.