Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aylık 800ytl'ye Operatör, 1800ytl'ye Grafik Tasarımcı, 2400ytl'ye Sanat Yönetmeni

yorgungrafiker

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.grafiker.net
Facebook'ta üye olduğum bir gruptan gelen
ve benimde katıldığım bir anketin sonuçlarıyla
ilgili tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum...

f_HakedisAnkem_afb7a2e.jpg

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
bana görede rakamlar biraz şişirilmiş gibi geldi.
tabi birde yaşam şartları var ama
yinede pek inandırıcı değil

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var. Bizler Türkiye'deyiz.
Sinop'undan Antalya'sına - Kars'ından İzmir'ine. İl merkezinde olan var İlçesinde olan var.
bu nedenle ortalama bir rakam söylemek çok yanlış olur.

yorgungrafiker

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.grafiker.net
ajansların vedahi kurumların 4te 3nün istanbulda olduğunu düşünülürse, sonuçlar gayet normal buna göre. iyilerin daha iyiyi hakettiğini de düşünmeli...

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok yüksek fiyatla çalışanda var onunla aynı işi yapıp yarı yarıya alanda var maalesef..
Çok ciddi çalışan sektörler bu konuda ehemmiyetli hakkını veriyor. ya küçük reklam ajansları... 500 milyon bile teklif eden oluyor:) ben firelance işleri bile o fiyata yapmıyorum. ama 250 milyona yaparım diyenleri görüyorum. Gerçekler maalesef kim kaparsa misali gidiyor. işini iyi yapanda bu durumda ucuza çalışmak zorunda kalıyor.

KifayetsiZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Demek ki rekabette bedeli aşağıya çeken unsurlar var? nedir acaba bu unsurlar? :) sormak isterim sizlere

emredlgr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Görüş açılarımız sanırım farklı.

Fakat aynı kapıda birleştigimizi düşünüyorum ama ben 800 gibi bir maaşla kesinlikle çalışmam istanbul gibi bir şehirde.

Kmaraşta yarısını alıyorum tabi ama orası ayrı bi dert.

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bu aslında grafikerler arasında karar verilmesi gereken bir mevzu. ben şahsen düşük fiyatla çalışmam. ama bu işe yeni başlayan ben onun aldığının yarısına çalışırım diyenler çok... Bizim işimiz emek işi.. hazır şablonlar ayrı bir mevzu elbette.. ben ilk başladığımda tecrübesiz diye işveren yoktu. şimdi işveren acemide olsa olur diyor. amaç fiyatı yarıya düşürmek. bu konuda çalışan ne kadar başarılı olur o ayrı bir mevzu...
2 yıl önce başıma gelmişti... bir matbaada çalışmaya başladım. 1 hafta sonra başkasınıda deneyelim dediler. 800 ile başlamıştım. yerime gelen kişi en samimi grafiker arkadaşım oldu şimdi. benim yarı fiyatıma işe girdi:) asgari ücretin altında çalışan bile var emin olun:)

Son düzenleme:

yorgungrafiker

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.grafiker.net
Arkadaşlar bu aslında grafikerler arasında karar verilmesi gereken bir mevzu. ben şahsen düşük fiyatla çalışmam. ama bu işe yeni başlayan ben onun aldığının yarısına çalışırım diyenler çok... Bizim işimiz emek işi.. hazır şablonlar ayrı bir mevzu elbette.. ben ilk başladığımda tecrübesiz diye işveren yoktu. şimdi işveren acemide olsa olur diyor. amaç fiyatı yarıya düşürmek. bu konuda çalışan ne kadar başarılı olur o ayrı bir mevzu...
2 yıl önce başıma gelmişti... bir matbaada çalışmaya başladım. 1 hafta sonra başkasınıda deneyelim dediler. 800 ile başlamıştım. yerime gelen kişi en samimi grafiker arkadaşım oldu şimdi. benim yarı fiyatıma işe girdi:) asgari ücretin altında çalışan bile var emin olun:)

Benim kuzenim geçen sene 750yle başladı, bu sene 1200 alıyor. Kurs mezunu oda, kendini geliştirdikten sonra resti çekince işvereni ücretini artırmış. Yeri geldiğinde mezar avcısı işveren müsvettelerine resti çekebilirsek sektör iyileşir diye düşünüyorum...

serhatcenk

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.serhatcenk.com
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım... Arada sırada logo tasarımı dışında basılı işlerle pek alakam yok... Ama size fikir vermersi açısından benzer bir konuya kendi sektörümden bakmaya çalıştığım bir makalem var; https://www.serhatcenk.com/my_site/ARTICLE.html bu adresten ulaşabilirsiniz...

Aslında sorunlar hep aynı... Bu da Türkiye'deki genel anlamda estetik yoksunluğunu ortaya çıkarıyor... Büyük bir çoğunluğun estetik bir kaygısı yok... İş olsun, ucuza olsun, iş yapsın müşterinin genel derdi bu... Şu yaşaduğımız mahallelere evlere bakın, çarpık çurpuk... Sokaklar kaldırımlar hep estetikten uzak... Nasıl olsa bu binalarda da oturuluyor, bu yollarda da yürünüyor... Yani iş yapıyor, boşver estetiği... Eminim Mimar Sinan ve nicelerinin kemikleri sızlıyordur...

Bu konuda çok doluyum, kafanızı ağrıttımsa kusura bakmayın...

Bir de ücret konusunun neden bu kadar değişik olduğu konusu var... Hala sosyal bir devlet olamadığımızın sorunudur bu... Avrupa, Amerika, Arap ve Asya ülkelerinin bir kısmı gibi sendikalarımız yok çünkü... Dolayısıyla kimsenin birbirinden haberi de yok... Ülkemizde sendikaya hala cahilce bakılıyor ve siyasi otoriteler olan sendikaları kendi himayesi altına almaya çalışıyor...

Daha sonra sitemde uzun uzun makaleler yayınlayacağım bu konularda...

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar işte bunu yapmamak gerek aslında işverenler de bunun farkında ama nasrettin hoca misali ya tutarsa deyip dalıyorlar bundan 3_5 ay önce merter tarafında bir ajansa gittim cv'imden ulaştılar gittim görüşmeye içersi kamerayla görüntüleniyoru 5 6 katlı biryer daha önceki aldığım fiyat 1.500 diye söyledim öyleydi de zaten bana teklif ediinilen fiyat 1.000 dı ve bayanın suratına baktım dedim ki ben size bir önceki aldığım fiyatı yazdım sizin bu teklifiniz ne diye kadın ben bu kadarlık eleman arıyorum ama aylığınızı zamanında alırsınız bir düşünün dedi iyi günler dedim ve çıktım diyeceğim o ki emeğe saygı olması lazım....