Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bana yol göstericek varmı?

elixir_2

🌱Yeni Üye🌱
merhaba üstatlar ben hala grafikerim demek istemiyenlerdenim iyi bir şekilde grafik eğitimimi tamamlayıp sertifikalarımı aldım fakat ben size bir şey danışmak istiyorum:

illistrator
photoshop
indesing

dremveaver
fireworks
flas mx

bunları çok rahat kullanabiliyorum ve bunlarla sınırlı kalmakta istemiyorum
şuan pc de frehand ,3dmax ,cınema 4d ,ve zbrush yüklü bunlarıda öğrenmek
3 boyuta adım atmam gerektiğine inanıyorum. sizce sırası ne olmalı veya başka önerileriniz varmı? teşekkür ederim

bir kaç yaptığım çalışmayıda eklemek istedim
https://img6.imageshack.us/i/korkufilmiafi351i.jpg/
https://img26.imageshack.us/i/16342783.jpg/
https://img26.imageshack.us/i/96413498.jpg/
https://img6.imageshack.us/i/65631680.jpg/

Son düzenleme:

fiko47

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2-3 ay olmuş kimse yazmamış senin durumunda olan birisi olarak ben yazayım.Bende ilk corelden başladım, az çok flash kullanabiliyorum, photoshop bana yetecek şekilde biliyorum. Şimdi senin gibi 3 boyutlu çalışmalara geçmeyi düşünüyorum. Bir ara web sitesi geldi aklıma ama sonra 3 boyutlu tasarıma geçmeyi düşündüm çünkü artık herkes web sitesini bir şekilde hallediyor. Ama 3 boyutlu tasarımları kolay kolay kimse yapamıyor. Sana söyleyeceğim benim gibi sende 3 boyutlu tasarıma geç sonra eğer istersen web sitesi işinede gir derim...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
:D :D :D
Maşallah bilmediğiniz / kullanmadığınız program kalmamış. Bir ara 3 boyutlu programları bitirince php, asp falan onlara da dalın derim. Dalmak parayla değil ya ne olacak.

Ha bu arada aldığınız kurs sertifikaları sizin bir grafiker olduğunuzu kanıtlar mı o tartışılır. Bu kadar programı bilen grafiker (gerçek anlamıyla tam bir grafikerden bahsediyorum) var mıdır o da ayrıca tartışılır.

Siz gördüğüm kadarıyla programları bir çeşit yemek gibi görüyorsunuz. Tüm yemek çeşitlerini yiyemezsiniz. Yemeyi başarsanız bile mideniz onları hazmedemez.

Anlayan anlamıştır ne demek istediğimi. Kolay gelsin

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence daha fazla araştırma ve inceleme yapmalı, daha fazla kitap okumalı, sergi gezmeli (imkanınız yoksa internetten bienalleri, sergi günlüklerini takip edebilirsiniz), daha fazla film izlemeli, sanat eleştirmenlerinin yazılarını ve kitaplarını okumalısınız (Ayla Ersoy'u önerebilirim mesela https://www.ilknokta.com/urun/79152/Sanat-Kavramlarina-Giris.html )...

Tasarım yapıyor olmak, sadece programları öğrenip ustaca kullanmak anlamına gelmez. Ciddi bir bilgi birikimi ve çok fazla iş görmek, incelemek, özümsemekle desteklenmez ise başka tasarımcıların yaptıklarını çok güzel kopya eden programcılardan biri olursunuz..

İşlerinizi inceledim. Henüz bir tasarım tarzınız ve/veya stiliniz oluşmamış. Şimdi diyeceksiniz ki tasarımcının tarzı mı olur:) Evet olur (olabilmesi için de varolan, geliştirilmiş tarzları bilmelidir ki benzeri olmamaya çalışsın veya daha iyisi olmaya çabalasın)...Ama şunu da belirtmeliyim ki her işte olduğu gibi öğrencilik döneminde bile ip uçlarını veren, kendine özgü bir bakış açısını geliştirebileceğinin ışıltısını yayan çalışmaların da hakkını vermek lazım.. Az biraz ışık gördüğüm için, ve önerilerimizi duymak istediğiniz için vakit ayırıp yazdım bunları...Teşekkür ederim..

New Graphic Design - a set on Flickr

fiko47

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:D :D :D
Maşallah bilmediğiniz / kullanmadığınız program kalmamış. Bir ara 3 boyutlu programları bitirince php, asp falan onlara da dalın derim. Dalmak parayla değil ya ne olacak.

Ha bu arada aldığınız kurs sertifikaları sizin bir grafiker olduğunuzu kanıtlar mı o tartışılır. Bu kadar programı bilen grafiker (gerçek anlamıyla tam bir grafikerden bahsediyorum) var mıdır o da ayrıca tartışılır.

Siz gördüğüm kadarıyla programları bir çeşit yemek gibi görüyorsunuz. Tüm yemek çeşitlerini yiyemezsiniz. Yemeyi başarsanız bile mideniz onları hazmedemez.

Anlayan anlamıştır ne demek istediğimi. Kolay gelsin

Dikkat edersen ben ne kursa gittim dedim, nede iyi bir grafikerim dedim! Sadece programları biliyorum dedim. Ben hepsini öğrenmeye çalışıyorum ve emin ol bunu başarırım. Ben senin gibi korkmuyorum ve her programı bir yemek gibi görüyorum. Hayatta hiç birşey imkansız değildir...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Dikkat edersen ben ne kursa gittim dedim, nede iyi bir grafikerim dedim! Sadece programları biliyorum dedim. Ben hepsini öğrenmeye çalışıyorum ve emin ol bunu başarırım. Ben senin gibi korkmuyorum ve her programı bir yemek gibi görüyorum. Hayatta hiç birşey imkansız değildir...

1- fiko47 lafım sana değil konuyu açan arkadaşa idi.
2- "Ben senin gibi korkmuyorum ve her programı bir yemek gibi görüyorum" demişsin. Neyden korkuyormuşum söyler misin?

Unutmadan "...her programı bir yemek gibi görüyorum" lafına istinaden AFİYET OLSUN sana. Bari yavaş ye de miden hazmetsin yediklerini...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
operatörlük yolunda doping yemiş at gibi koşuyosun genç arkadaşım.
Ama tasarım yapmak bir buruşuk kağıda bir de ucuz kurşun kaleme bakar... senin kağıda ne karalayacağın ise tamami ile kafanı neler ile doldurduğunla alakalıdır. yani sen bu gün 10 yıl sonra çıkıcak programın kitabını yazsan da, hayat, peyzaj, sanat, toplum, alışkanlıklar vs... gibi konularda bir doluluğun olmadıkça öperatörsündür. ve sana söyleneni yapman gerekir.

Ama beni yanlış anlama öyle operatörler tanırım ben sanat yönetmeniyim diye kart dağıtan bir çok arkadaşdan daha iyi kazanır...

elixir_2

🌱Yeni Üye🌱
iyiki bu konuyu açmışım buraya önerilerinizi gerçekten dikkate alıcağımı bilmenizi isterim.