Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baskı sorunum var... ???

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba yaptığım bi çalışmada CTP kalıp alındı ve rolanda basıldı basıldığı zaman tramlar gözle görülebilir derecede... bu resimden mi kaynaklanır yoksa CTP'den mi?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
İsterseniz yazıcıdan bir çıktı alın bakın resminize... bir de photoshopta renk değerlerine bakın info kısmında tram değerleri genellikle az mı görünüyor?

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
efoja çıktı normal ekran normal... ama baskıda sorun war rolanda basılıyor...

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
işin ilginç bi yanı bu iş gazetede ilan olarak çıktı baskısı gaet düzgündü.... ekrandaki baskıyı verdi... ???

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
merhaba yaptığım bi çalışmada CTP kalıp alındı ve rolanda basıldı basıldığı zaman tramlar gözle görülebilir derecede... bu resimden mi kaynaklanır yoksa CTP'den mi?

ikisiyle de alakalı olduğunu sanmıyorum...
bu CTP'nin alındığı tram (LPI) değeri ile ilgili, eğer iş ofset ise ki öyle sanıyorum ve kullandığınız malzeme kuşe ise 70'lik (177 LPI) veya 80'lik (203 LPI) tram ile kalıp almanız gerekmekte...

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Görmeden bir şey söyleyemem ama baskıya gönderirken tram değerleri normalda ofset baskıda 70'lik tram kullanılır sizin işte 50'lik gönderilmiş olabilir

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
kuşe kağıda basılıyor iş ewet ama tramla gözle görülecek kadar büyük lüb kullanmaya gerek yok...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Gazete baskısı biraz daha farklı zaten kağıttan ve kullanılan yöntemden ötürü. Normal çıkmasına şaşırmadım. CTP ile hiç çalışmadım ama, ben yine de fotoğraflardaki tramlardan şüpheliyim... Belki bu sorunu yaşayan biri daha vardır. Photoshop'ta bakın yine de info kısmından.

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben tram ayarı yapmıyorum hiç ama...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba ..yaptığınız çalışma ne üzerineydi..normal bir çalışmamı? serigraf baskımı? teneke baskısımı? tekstil içinmi? bunların herbirine farklı tramlar da basılıyor..

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
efoja tramına nasıl bakacağım photoshopta... ?

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Bunun bence sizinle ilgisi yok ctp yi basan yerle görüşmeniz gerekiyor sorunu onlar çözer

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
66494294ih1.jpg

Damlalık ile sayfanızda tramların üzerinde gezin sol taraftaki işaretli yerden değerlere bakın.Çok düşük olabilir.Eğer düşük değilse baskıcıyla görüşün.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çıkış aldığınız ofset ile tekrar bağlantıya geçin ve kaç tramla basıldığını kontrol ekibine iletin..Baskınız çamur tabirinde oldu olacak gibi..

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
CTP ile görüştüm hatta resmin orjinalini gönderdim... onlarda bilmiyorlar... bana kesin şundandır diye cevap veremiyorlar...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ctp kontrol panelinden kaç tramla basıldığını gösteren bir alan olması lazım..F900 fujide vardı zamanında..Ctp de hayli hayli olması gerekmekte..Operatör yerine firma yetkilisiyle görüşmenizde fayda var..

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
info kısmına baktım siyah ceket değeri C:79 M:82 Y:75 K:90 verdi bi nokta normal midir?

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok teşekkür ederim mideme ağrılar girdi... bilgi paylaşımı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...