Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bilgisayar gözlüğü hakkında bilgi ''gunnar gözlük''

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bildiğiniz üzere grafikerlik nerden bakılırsa en 12 saat bilgisayar karşısında durmak demektir. Bazen bilgisayarın önünde uyumak gibi aşırıya kaçanlarda vardır. Burada kendimi söylemiş olıuyorum.

Hal böyle olunca gözlerin iflas etmesi içten değil. Göz bozulduktan sonra vay ne yapayım demeden önce tedbir almak istiyorum belki engelleyemem ama en azından yavaşlatmak için sizlerden öğrenmek istiyorum.

İnternetten araştırdım. GUNNAR markalı bir gözlük markası varmış. Özel teknoloji ile bilgisayar önünde çok duran kişiler için gözlük üretiyorlarmış. Hatta katagoriye ayırmışlar
pilotlar için, animasyon hazırlayanlar için, bilgisayar kullananlar için. göz billgisayara bakarken göz kırpmadığımızdan gözümüz bozuluyor bu gözlük bunu sağlıyormuş.
fiyatı *** tl
Türkiyede bayisi yok yurt dışından gettireceğim.

Neyse neticede bunu kullanan yada yakınında bilen varsa ne kadar doğru olduğunu teğit etmek istiyorum. Paraya kıymaya hazırım. Ama Ne kadar işe yarar. Yada başka önerisi olanlardan cevap bekliyorum.

******** bakabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:) 15-16 yıl oldu bu meslekte pörsüyeli.. Evet oturmaktan toto hafif düzleşti... hafif göbekte çıktı... ayaklarda hafiften ağrıyor... sırtın ağrımasını hiç saymıyorum bile.. Bazen şu boyun ağrısı yokmu?..Monitörden kaptığımız radrasyonmuydu neydi...Parmakların mouse kullanmaktan bir garip olduğu, dirseklerin çürütüldüğü, saatler boyu bilgisayar başında iş yapma sonrasında konuşmayı bile unuttuğun zamanlardan sonra, anti sosyal biri olmanın verdiği ayrıcalık ile bunların yanında gözlerin bozulması sadece bonus olabilir.

Çözüm bu meslekten uzaklaşıp domates, biber satmaktır.

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gözümü korkuttunuz yapmayın :) Ben yeni çalışmaya başladım matbaa gibi bir yerde. maaş bile almadım daha. Sadece dijital ve süblimasyon baskı var. Matbaa işi başka yerden oluyor. Yani çok yorucu bir iş değil. Hatta boş oturmaktan sıkılıyorum bazen. gidip toz alıyorum.

Beklentilerim çok yüksek. Yolun başındayım biliyorum. Grafik konusunda uzmanlaşmak istiyorum. Ve sizin saydığınız herşeyin bir çözümü var aslında ama başkasının işinde çalışırken çok mümkün olmuyor tabi. Mesela Ben çok şanssız biriyimdir.

Kemal sunalın korkusuz korkak filminde patron yokken çalışırken patron gelince boş oturuyor ve hep tembel muamelesi görürdü. Belki hatırlamışşsınızdır o sahneyi.
Bendede hep öyle olur İşe hergün herkesten önce gider birinin kapıyı açmasını beklerim dışarda. O günler patron geç gelir bilmez. Bir kere aksilik geç kaldığım gün patron erkenden gitmiş oturuyor olur.
Tasarımda da öyle normal çalışırken birşey yok, patronun dışarı gitmediği gün tasarım yetişmez. Hata yapmayım diye bildiğim halde defalarca sorarım teğet etmek için. Bu seferde anlıyorum ki onların gözünde zor anlayan gibi görünüyorum. Hiç sormuyorum bu seferde öğrenmeye hevesin yok diyorlar. Siz sorun sayıyorsunuz asıl sorun bunlar.

Boynunuz, beliniz mi ağrıdı. Gidin biraz gezin. Basit işlerde bile hareket edin. silgiyi arkadaştan istemeyin kalkın alın.Sorun bunlar değil. Sorun bunları yaparken sizi denetleyen ve işten kaytarmaya çalıştığınızı düşünen insan zihniyetinde maalesef.

Konu gözlüktü nereye geldim :) Bonuslarda çok işe yarıyor bazen. Yinede önerinizi duymak isterim.Hem aslında foruma bir soru sormaya girmiştim. 15 yıllık deneyim var madem bu konudada yardımınızı bekliyorum. Konu açıyorum şimdi. cmyk kodları ile ilgili.... Sonsuz saygılar........

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Önerim sadece şudur ki, canın sıkıldığında yerinden kalkıp toz alacağına, ofis içinde seferi gibi gezeceğine, seni bir adım sonrasına taşıyacak adımlar atmandır. Misal elinde çalışacak firma olmasa da dahi seni geliştirecek çalışmalar yapman. Bu ilk başlarda sıkıcı, ve ne gereği var ki desen bile devamını getirdiğinde yapacağın çalışmaların seni daha ileri götürmesine yardımcı olacaktır.

Hayali firmalar için farklı çalışmalar yapman, (Misal; yoğurt kabı için etiket çalışmaları.. süt ambalajı için ambalaj çalışmaları... veya yaptığın çalışmaların şu aralar revaçta olan hazırladığın tasarımların mock-up sunumlarını hazırlaman...veya hiç ilgilenmediğin 3D prgramlardan birine sarmak...Sonuçta birçoğunu öğrenebileceğin yegane öğrenim sistemi internetin nimetlerinden biridir ve binlerce ders bulunmaktadır...)

''Sorun bunları yaparken sizi denetleyen ve işten kaytarmaya çalıştığınızı düşünen insan zihniyetinde'' kısmı genel olarak aynı tavırdır. Siz kendinizi geliştirmeye, çalıştığınız yerden tecrübe edinmeye, yapılan işlerin kontrolünü almaya çalışın ve boşluklarda kendinizi geliştirin.

Gözlüğü araştırdım. Şu an için çokta lüzumlu bir şey değil.