Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bir sorum olucak? internet kotası ile ilgili

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
netimi cuma günü baglattım ve maksimum boyu-tları 10 mb olan dosyalar inidrmeme ragmen kotam 2 gb yaklaştı bunun nedeni virus oalbilrimi ama formatı düna ttım?

Benzer konular

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok bi bilgim yok ama bilgisayarınızın otomatik güncelleştirmelerinden olabilir. Otomatik güncelleştirme yaparken internetten indiriliyor.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
internetten indiriliyor

interneten nidiriline virüs mü yoksa kotamı?

Slayerrr

🌱Yeni Üye🌱
Eğer bilgisayar uzun süredir ilk defa Internet e bağanıyorsa arkadaşın dediği gibi otomatik güncelleştirmeler aktifleşip download a başlayacaktır. Çoğu programın (Windows, antivirüs vs.) güncelleştirmeleri standart olark açıktır. Eğer bunları kapatmadıysanız download yapılması ve kotanın eksilmesi (sizin kullandığınızla beraber 2 GB) normal. Eğer tahmin ettiğimiz gibiyse güncelleşitmeler muhtemelen bitmiştir. Ayrıca 2 GB download yapacak bir virüs olabileceğini sanmıyorum. Siz yinede takip edin devam ederse ya bi program bişeyler indiriyor ya da TTnet biraz fazla kazanmanın derdinde :) Bi de unutmadan youtube gibi sitelerden video izlemek yada kamera ile görüşme yapmak izlediğiniz kadar video indirmiş gibi oluyor dolayısıyla kotayı da etkiliyor.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Eğer bilgisayar uzun süredir ilk defa Internet e bağanıyorsa arkadaşın dediği gibi otomatik güncelleştirmeler aktifleşip download a başlayacaktır. Çoğu programın (Windows, antivirüs vs.) güncelleştirmeleri standart olark açıktır. Eğer bunları kapatmadıysanız download yapılması ve kotanın eksilmesi (sizin kullandığınızla beraber 2 GB) normal. Eğer tahmin ettiğimiz gibiyse güncelleşitmeler muhtemelen bitmiştir. Ayrıca 2 GB download yapacak bir virüs olabileceğini sanmıyorum. Siz yinede takip edin devam ederse ya bi program bişeyler indiriyor ya da TTnet biraz fazla kazanmanın derdinde :) Bi de unutmadan youtube gibi sitelerden video izlemek yada kamera ile görüşme yapmak izlediğiniz kadar video indirmiş gibi oluyor dolayısıyla kotayı da etkiliyor.

Burayı bu yüzden seviyorum sorularımın cevapları oluyor... Teşekkürler arkdaslar pc yi 4 ay onec aldım ilk defa baglattım neti dedign olabilr güncelleştirmeler yüzüden ve diger ihtimal ttnete hiç bir zman güvenmiyorum bu oalduyan sonra hij güvenmiyrum:)))

acıklamalarıınız için tkrr tskler

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Ayrıca artık web siteleri çok kota yemeye başladı.Bir forumda dolaşırken rahat 10-15 mb harcarsınız.Eğer dolaştığınız bir de flash tabanlı bir site ise bu rakam 25-30mb ı bulabiliyor.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Sanırım artık kotamın neden bu kadar cok gittigini anlıyorum...benim anlamadıgım ingilterede adamlar 100mbit le baglanıyorlar ve yaklasık 40 euro oduyolar...biz ise minimum 1 mbit ile baglanıyoruz (yakında 32 mbit olucak) 15 euro ödüyoruz...bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bu durumu şöyle açıklayabiliriz.Türkiyede internet kavramı daha yeni yeni yagınlaşıyor ve evinde internet olmayan milyonlarca insan var.Bir ürün ne kadar çok giderse fiyatı da o denli yüksek olur.Şimdi Türkiyede herkes evine internet bağlantma peşinde o yüzden fiyatlarda çok yüksek.İngiltere ise bizden internet bakımından çok üstün.Neredeyse evinde internet olmayan yok.İnternete istek az oluncada fiyatları da okadar ucuz oluyor.Yüm mesele bu.Yani demek istediğim internet kullanımı belli bir seviyeye gelmeden fiyatlaarın ineceğini tahmin etmiyorum.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu durumu şöyle açıklayabiliriz.Türkiyede internet kavramı daha yeni yeni yagınlaşıyor ve evinde internet olmayan milyonlarca insan var.Bir ürün ne kadar çok giderse fiyatı da o denli yüksek olur.Şimdi Türkiyede herkes evine internet bağlantma peşinde o yüzden fiyatlarda çok yüksek.İngiltere ise bizden internet bakımından çok üstün.Neredeyse evinde internet olmayan yok.İnternete istek az oluncada fiyatları da okadar ucuz oluyor.Yüm mesele bu.Yani demek istediğim internet kullanımı belli bir seviyeye gelmeden fiyatlaarın ineceğini tahmin etmiyorum.

tsk ederim bilgiler için

Slayerrr

🌱Yeni Üye🌱
Ayrıca Internet ve Telekom alanında rekabet olmadığı için Türk Telekom fiyatları istediği gibi belirleyebiliyor. Her ne kadar rekabet var gibi görünüp farklı firmalardan hizmet alabilsek de hepsi TT'un altyapısını kullandığı için fiyatı yine TT belirliyor.

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
wirelles kullanıosan şifrele senden başkasıda girip kullanabilir

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
yko graffix kablolu kullanıyroum 4 gb sıırına yaklaştı 12 gunde bakalım:D

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
sınırlı ise eğer 4 gb kota varsa günlük 12 saatin üzerinde internete bağlanılıyorsa da kotayı etkiliyor bildiğim kadarıyla.
saygılar

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
En iyisi sınırsız yap bence rahat edersin :) İyi forumlar.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
İşe girim direk oyle yapıcam burcu ttnetin agızkokusunu cekmektense rahat reahat download yaparım daha iyi :D:D

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben öyle yaptım rahatım şuan :) :) Darısı başına ;)

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Tskler sınırsız download ve sörfün tadı güzel olsa gerek:D:D

mustafagrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese merhaba
4 gb kotayı aşınca fiyatlandırma nasıl oluyor bilgisi olan var mı?

graficator

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sanırım artık kotamın neden bu kadar cok gittigini anlıyorum...benim anlamadıgım ingilterede adamlar 100mbit le baglanıyorlar ve yaklasık 40 euro oduyolar...biz ise minimum 1 mbit ile baglanıyoruz (yakında 32 mbit olucak) 15 euro ödüyoruz...bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu

dünyanın en düşük bağlantısını ve en pahalı internetini biz kullanıyoruz.
bi yerde görmüştüm, bizim bağlantı ile(100mphs) 5 mb lık şarkı yaklaşık 75 saniye usa bağlantısı ile (yaklaşık 32000 mphs) aynı şarkıyı indirmek 3 saniyeydi.
durum vahim.