TheyKilledKenny
🌱Yeni Üye🌱
Bu benim ilk konum olduğu için ufak tefek yanlışlar yapabilirim, inşşalah göstereceğim ders işinize yarar.
Öncelikle 800x600 büyüklüğünde beyaz bir pencere açıyoruz.
layers penceresindeki backgrounda 2 kere tıklayıp layere dönüştürüyoruz.
Select>load Selection diyerek layerimizi seçili hale getiriyoruz.
Yeni Layer açıyoruz ve "polygonal lasso tool" ile alttaki gibi seçimi çıkartıyoruz.
Yeni layer açıyoruz ve Edit>Fill komutu ile seçili alanı siyah yapıyoruz.
Ctrl + D ile seçimi iptal ediyoruz.
Yine yeni bir layer açıyoruz. Bu sefer 4B2B05 renk koduna boyuyoruz.
Açtığımız yeni layerdayken Filter> Noise -> Add Noise uygulamasını açıyoruz. Ve aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıyoruz.
Noise eklediğimiz layer’a bu sefer Filter> Blur >Motion Blur uygulamasını seçiyoruz. Ve yine aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıyoruz.
Ahşap tahta resmi olan layerimize sağ tıklıyoruz ve create clipping mask seçeneğine tıklıyoruz. Sonra Ctrl + E komudu ile Layerimizi birleştiriyoruz.
Şekil aşağıdaki gibi gidiyorsa doğru gidiyor ve benden daha akıllısınız demektir
Birleştirdiğimiz layere sağ tıklayıp blending options diyoruz. Ve değerleri aşağıdaki gibi girip ok diyoruz.
İşte Sonuç
Artık arka planımız hazır. Şimdi önüne koyacağımız resmi yapmaya geldi
İstediğimiz herhangi bir resmi açıyoruz. Ben bu resmi seçtim.
Simdi layerini duplicate yapıp kopyalıyoruz ve kopyayı Filter>excrat aracıyla resimdeki adamı seçiyoruz. Eğer isterseniz baska bir seçim aracıylada seçebilirsiniz.
Sonuç ise alttaki resmin gözüne tıkladığıdımızda böyle olması gerekiyor.
Simdi gözü açıyoruz ve Filter>blur>motion blur seçeneğine tıklıyoruz.
Distanceyi 999 yapıyoruz ve tamam diyoruz.
Sonuç :
Şimdi Ctrl + E Yaparak İki layeri birleştiriyoruz.
Resmimiz bitti simdi sıra çerçevesinde :
600x600 boyutlarında Beyaz bir pencere açıyoruz. Ve renklerimizi siyah ve beyaz yapıyoruz ardından Filter>Render>clouds seçeneğine tıklıyoruz.
Şimdi resmimizi biraz önce filter>render>clouds özelligini kullandığımız pencereye aktarıyoruz ve ortalıyoruz. Sonuç :
Ctrl+E yapıp layerleri birleştiriyoruz.
Bunuda ahşap tahtaya aktarıyoruz.
Aktardığımız resme stroke ekliyoruz ve sonuç :
Bu benim ilk dersim ayrıca photoshopa yeni başladım inşallah beğenrisiniz ve hata yapmamışımdır...
Öncelikle 800x600 büyüklüğünde beyaz bir pencere açıyoruz.
layers penceresindeki backgrounda 2 kere tıklayıp layere dönüştürüyoruz.
Select>load Selection diyerek layerimizi seçili hale getiriyoruz.
Yeni Layer açıyoruz ve "polygonal lasso tool" ile alttaki gibi seçimi çıkartıyoruz.
Yeni layer açıyoruz ve Edit>Fill komutu ile seçili alanı siyah yapıyoruz.
Ctrl + D ile seçimi iptal ediyoruz.
Yine yeni bir layer açıyoruz. Bu sefer 4B2B05 renk koduna boyuyoruz.
Açtığımız yeni layerdayken Filter> Noise -> Add Noise uygulamasını açıyoruz. Ve aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıyoruz.
Noise eklediğimiz layer’a bu sefer Filter> Blur >Motion Blur uygulamasını seçiyoruz. Ve yine aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıyoruz.
Ahşap tahta resmi olan layerimize sağ tıklıyoruz ve create clipping mask seçeneğine tıklıyoruz. Sonra Ctrl + E komudu ile Layerimizi birleştiriyoruz.
Şekil aşağıdaki gibi gidiyorsa doğru gidiyor ve benden daha akıllısınız demektir
Birleştirdiğimiz layere sağ tıklayıp blending options diyoruz. Ve değerleri aşağıdaki gibi girip ok diyoruz.
İşte Sonuç
Artık arka planımız hazır. Şimdi önüne koyacağımız resmi yapmaya geldi
İstediğimiz herhangi bir resmi açıyoruz. Ben bu resmi seçtim.
Simdi layerini duplicate yapıp kopyalıyoruz ve kopyayı Filter>excrat aracıyla resimdeki adamı seçiyoruz. Eğer isterseniz baska bir seçim aracıylada seçebilirsiniz.
Sonuç ise alttaki resmin gözüne tıkladığıdımızda böyle olması gerekiyor.
Simdi gözü açıyoruz ve Filter>blur>motion blur seçeneğine tıklıyoruz.
Distanceyi 999 yapıyoruz ve tamam diyoruz.
Sonuç :
Şimdi Ctrl + E Yaparak İki layeri birleştiriyoruz.
Resmimiz bitti simdi sıra çerçevesinde :
600x600 boyutlarında Beyaz bir pencere açıyoruz. Ve renklerimizi siyah ve beyaz yapıyoruz ardından Filter>Render>clouds seçeneğine tıklıyoruz.
Şimdi resmimizi biraz önce filter>render>clouds özelligini kullandığımız pencereye aktarıyoruz ve ortalıyoruz. Sonuç :
Ctrl+E yapıp layerleri birleştiriyoruz.
Bunuda ahşap tahtaya aktarıyoruz.
Aktardığımız resme stroke ekliyoruz ve sonuç :
Bu benim ilk dersim ayrıca photoshopa yeni başladım inşallah beğenrisiniz ve hata yapmamışımdır...