ödülü afyon kocatepe üniversitesi güzelsanatlardan hocalar falan verdi. yalnız birincilik dedim ama sonradan bu birinciliği geri aldılar, 3. oldum. myo,işletme öğrencisiyim. tasarımla öylesine uğraşıyorum. hazırcılıkla neler yapılacağını göstermek istedim
"hazırcılıkla neler yapılacağını göstermek istedim"
Açıkcası bu cümle bana çok saçma geldi, tıpkı bu afişin derece alması gibi...
brushezy,vectorezzy gibi meteryal sunan sitelerden bişeyler almak sanırım hırsızlık değildir. ben bunları yaptığımda vektörün ne olduğunu bilmiyordum. ki ben bunları yaparken buradaki çalışmalara baktım çok basit geldi, bunlar yapıyorsa bende yaparım diye hareket ettim... sizden çalacağım son şey yaptığınız çalışmalar olur.
Kimsenin hırsız dedigi falan yok, ne oldugunu bilmeden kullanmak da şaşırtıcı doğrusu.
Bura da basit gördügünüz çalışmaları, insanlar uzun zaman harcayarak, emek vererek, bazen kendi çizerek bazen de saatlerini vererek, ter dökerek yaptıgı çalışmalar...Tabi ki hazır materyaller de kullanılacak ama kalkıpta hepsi bu yöntemle yapılır ve ortada bir beğeni söz konusu ise burda verilen emek ne kadar tartışılır...başkaların çalışmalarına basit gözle bakmaktansa dönüp kendinize bakın, ne kadar emek vermişim ve bu ödülü haketmişmiyim diye ki bu soruyu yarışmadaki juriye de sormak lazım.
"Bunlar yapıtyorsa ben de yaparım "Küçük gördügünüz çalışmalar inanın sizin verdiginiz emeğin bir çok katı kadar değerli, evet beğeni göreceli kavramdır, beğenmeyebilirsiniz ama; burdaki çalışmaları bu şekilde değerlendirirseniz, kendini beğenmiş sıfatınıda kendinize yakıştırmalısınız.Madem amatörsünüz, bu konuda deneyimli ve tecrübeli, işini çok iyi yapan kişiler mevcut bu sitede(usta, üstad) ve onların çalışmalarını beğenmemeniz açıkcası tuhaf ! Emeğe saygı lütfen.
Ayrıca kimse zaten çalıntı dememiş(hazır mataryel kullanılmış demek, çaldınız demek değildir...sanırım hala vektör kavramında sorununuz var), yapılan iş ve emeğe küçük görüpte bu gözle bakarsanız, kusura bakmayın ama siz hazırcılıktan ileriye gidemezsiniz.Bunlar sadece dost tavsiyesi, ne kadarını kullanırsınız size kalmış; şunu unutmayalım ki "Dost acı söyler"...
Eleştirilerim size ağır gelebilir, ama gerçekler acıdır..siz de bunun farkında olarak hareket ederseniz, eminim daha iyi şeyler çıkacaktır.
Saygılar.
Kolay gelsin.