güzel diyecek çalışmalar ilk bakışta ama bieylere değinmek isterim ve du yorumum seni kesinlikle üzmesin genel konuşacam çünkü...
ilk olarak birinci logoya bakalım.
BLUE HOTEL ismine uygunmu sence... evet dersin yada deriz. neden dersem o zaman dersin yada derizki mavi kullandım, deniz hiisinide verdim, birde bir tekne yada yat yaptım neden olmasın. ama olmamış derim yada deriz. bence bir isim ve onu simgeleyecek şey bir bütün olmalı. senin şimdi yapmış olduğun logo görseli bir yat tasarımcısı için bulunmaz bir görsel bence. güzel bir isimle yerine oturmuş olur.
ikinin durumuda aynı. üzerinde durmama gerek yok.
üç ü sona bırakacam.
dört ise tippoğrafik bir bütün olsun demişsin. bence o bir zarfta yada karta ne kadar okunur meçul. görselide olmadığından yerinde değil. karekter yerinde bilki ama sorun çıkarır diye düşünüyorum.
evet geldik üç'e burda kullandığın soyut ama anlamlı şeyler iyi gibi duruyor. turuncu, mavi ve yeşil. anlam olarak
yeşil doğa
mavi deniz gökyüzü
turuncu kumsal vs...
evey biraz daha zorlamayla bişeyler çıkar ama biraz üsütne ve biraz daha farklı kullanmalısın. tipografiyi konuşmak istemiyorum olmamış ora. yıldızlar yer olarak iyi değil. en alta gelir diye bilirim.
sanırım çok konuştum yada yazdım. okuyan sıkılacaktır ama bunlar olması gerekenler.
başarılar diliyorum sana...