Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

boyutlar bozuluyor-72dpi

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sorun aslındasadece corelle ilgili değil sanırım.Corel ve digital baskı makinesinin kendi içerisinde , grafik bilgisayarından hazırlayıp makineye bağlı cihaza attığım resim dosyalarının boyutları eğer 72 dpi değillerse , 72 dpi a oranlanacak şekilde bozuluyor.
Aslınd sorunun bir an önce çözüme kavuşması lazım çünkü dalgınlıkla , alışkanlıkla olduğu gibi açılıp bağlanarak basılan işlerin arasında ölçüleri bozuk çıktığından çöpe gidenler oluyor.Bu durumun sebebi ne olabilir?Bilgisayar genel anlamda bu sorunu neresinden çıkarır?

Benzer konular

cinici

🌱Yeni Üye🌱
yanlış anlamadıysam dış mekan baskı makinan var.
bazı makinalar 72 dpi üzerini baskı gönderirsen büyük basar otomatik düzeltmez.
bu sorun genellikle corel 12 de çok yaşanıyor.
basacağın iş 2metreye 3metre ve sen 72 dpi jpeg olarak çalışmayı baskıya göndermek üzere kaydettin.
baskıyı photshopta açtın ama çalışma 30dpi gözüküyordur.

ben genellikle şöyle yapıyorum.
corelde hazırladığın çalışmayı file tıkla export yap oradan jpeg formatında kaydet 10 dpi olarak kaydet orada % işareti olan yer var oarası % 100 olması lazım.
tekarar çalışmayı corel den aynı şekilde gönder dikkat et bu sefer 72 dpi yap yukarıda bahsettim % 100 gösteriyorsa çalışman doğru şekilde kaydetmişsindir.
genellikle tabelacıların çoğu çalışmayı buna dikkat etmeden gönderir ve hep kötü baskılar elde eder bunuda makinanın büyük baskıları kötü bastığını söyler ama asıl sorun genelde budur.
corel x5 te zannediyorum bu sorun çözülmüş gibi corel x5 dene bakalım ama xp de genelde çalışmaz.xp kurma derim.