Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu meslek dalı ile ilgiliyim fakat benim grafikerlik mesleği ile endişelerim var

cemcey

🌱Yeni Üye🌱
Ben Samsun'da düz lise okuyorum bu sene naklimi Kız meslek lisesine aldırdım ve Fotoğraf ve Grafik bölümünü seçtim.Kendim zaten bu meslek dalı ile ilgiliyim fakat benim grafikerlik mesleği ile endişelerim var

1.Düz liseden geçen biri için zor olur mu ?
2.Mesleki derslerimin çok iyi olması beni iyi yerlere getirir mi ?
3.Meslek lisesinden sonra üniversite okumak istersem meslek lisesi çıkışlı olduğum için zorlanır mıyım ?
4.Meslek lisesi okuduğumda ne olacağım,Üniversite okuduğumda kademem artacak mı ?
5.Şu anda bu meslek dalınca çok kişi var aralarından sıyrılıp kendimi göstermek için nelere öncelik vermeliyim ?
6.Staj yerlerimizi okul mu atıyor biz mi seçiyoruz ?
7.Grafikerlerin en büyük sıkıntıları nelerdir ?
8.Özel sektör olması sıkıntı yaratıyor mu ?
9.Stajda maaş alabiliyor muyuz,alıyorsak ortalama miktarı nedir ?
10.Ankarada bir fotoğraf kursunda 2 aylığını eğitim gördüm ve belgem var bunun bana yararı olur mu ?

Şimdiden çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:

leoner

🌱Yeni Üye🌱
bnde meslek çıkışlıyım ve ünivide lojistik okuyorum.tercihlerde grafik tasarımı seçtim ama öncelik bende değildi.zorlanıp zorlanmaman sana kalmış.yine başarıya odaklanman yapmak istediğini bimen ve eçten istedikten sonra başarırsın.lise stajında askeri maşın bir bölümü veriolar bu sene değişti.üniversitede ise bölümüne göre değişio.mesela bnm 1 ay staj zorunluluğum var ve maaş yok.staj yerlerini sende seçebilirsin okulda bulabilir bu aranızdaki karara baglı.sen seçersen okul inler ve onay verir yada vermez.işini yarar inş.hayatında başarılar dilerim.aklına takılan bişe olursa sorabilirsin.:)

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
1.Düz liseden geçen biri için zor olur mu ? Meslek Lisesinden Üniversite'ye geçişin daha kolay olur. Kabiliyet çok önemli (mesleğe yatkınlık)
2.Mesleki derslerimin çok iyi olması beni iyi yerlere getirir mi ? Sadece sınıfını geçmende yardımcı olur. bunun anlamı okulda teorik öğrenirsin oysa meslek yaşamı çok çok daha farklı
3.Meslek lisesinden sonra üniversite okumak istersem meslek lisesi çıkışlı olduğum için zorlanır mıyım ? İki yıllığa geçişin daha kolay olur.
4.Meslek lisesi okuduğumda ne olacağım,Üniversite okuduğumda kademem artacak mı ? Memurluk gibi değildir grafikerlik, kabiliyetin seni bir yerlere getirir, biraz da şansın tabii
5.Şu anda bu meslek dalınca çok kişi var aralarından sıyrılıp kendimi göstermek için nelere öncelik vermeliyim ? oku, incele, takip et, mesleğinle ilgili ne yapılıyorsa onlarla ilgilen ve çalış çalış çalış
6.Staj yerlerimizi okul mu atıyor biz mi seçiyoruz ? Genelde okul atar ama sende bulabilirsen okul ayak uyduracaktır.
7.Grafikerlerin en büyük sıkıntıları nelerdir ? Yaptığımızın bir meslek değil, sanat olduğunu, kabiliyet gerektirdiğini ve herkesin yapamıyacağını ispat etme zorluğu
8.Özel sektör olması sıkıntı yaratıyor mu ? Hayır, kendimi devlet dairesinde tasarımcı olarak düşünemiyorum, rabbim sen koru!
9.Stajda maaş alabiliyor muyuz,alıyorsak ortalama miktarı nedir ? Aslında asgari ücretin üçte biri maaş olarak verilmektedir, verilmelidir. Ama çoğu işyeri bunu yapmamaktadır.
10.Ankarada bir fotoğraf kursunda 2 aylığını eğitim gördüm ve belgem var bunun bana yararı olur mu ? Hayır, CV'inde birkaç satır doldurur o kadar

Mesleğimizin özü kabiliyettir.

cemcey

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim değerli vakitlerinizi bana ayırıp yardımcı olduğunuz için :)

jeoli

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle sana seçtigin meslekte başarıdilerim, basarın sırrı çok basit bu meslekte, çalışmalarında kendine güven ve kimsenin tesirinde kalma yaptıgın işi kendin begen ama mutlaka insanların fikirlerini dinle ve incele kendi hatalarını görücek ve yeni bilgiler edineceksindir
***ben samsun anadolu meslek lisesi grafik bölümü mezunuyum 2002****
ders notların iyi olmasında fayda var ama özetle gelicekte sürekli yenilenen kendini çok çabuk tazeleyen ve bu sebepten ölümsüz bir meslek var grafik tasarım ,reklamcılık iki kardeş gibidir sen coreldraw, photoshop, freehand ,in desing gibi mesleki programları ögren meye bak

PROGRAM BİLGİSİ MESLEKTE HAYATİ ÖNEM TAŞIR sana tavsiyem 2 yıllık bir okula gitme sana fazla bir bilgi vermezler
desen çizim ve boyama tekniklerinde kendini geliştirirsen çok rahatlıkla yetenek sınvlarıyla üni versiteye girersin şimdilik bu kadar yeter sana gelicekte başrılar dilerim
jeoli: mürsel

filocan

🌱Yeni Üye🌱
yönlendirme yapmaya çalışan bir öğretmene yardım lütfen:)

merhaba ben bir ilköğretim okulunda sosyal bilgler öğretmeniyim sbs sınavı sonrası çocuklar okul tercihlerinde bulunacaklar malesef okulumuzda rehber öğretmen yok o nedenle araştırarak ve çocukların ders içinde göstermiş oldukları performansa bakarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu konuda hata yapma lüksümüz yok çünkü çocuklar yönlendirmelerimizden çok etkileniyor şimdi 8 sınıf öğrencilerimden birinin akademik başarısı orta düzeyde fakat görsel zekası yüksek çizimleri iyi hatta okul panolarını ve afişlerini genelde ona hazırlatıyoruz ben de bu nedenle kendisine meslek lisesi grafik tasarım bölümünü önerdim sizce bu bölüm için güzel sanatlar lisesine mi gitmeli ayrıca mesleği yaparken işsiz kalma durumu var mıdır ve bu meslek sahiplerinin maddi kazancı ne kadardır?yardımcı olursanız sevinirim..

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba ben bir ilköğretim okulunda sosyal bilgler öğretmeniyim sbs sınavı sonrası çocuklar okul tercihlerinde bulunacaklar malesef okulumuzda rehber öğretmen yok o nedenle araştırarak ve çocukların ders içinde göstermiş oldukları performansa bakarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu konuda hata yapma lüksümüz yok çünkü çocuklar yönlendirmelerimizden çok etkileniyor şimdi 8 sınıf öğrencilerimden birinin akademik başarısı orta düzeyde fakat görsel zekası yüksek çizimleri iyi hatta okul panolarını ve afişlerini genelde ona hazırlatıyoruz ben de bu nedenle kendisine meslek lisesi grafik tasarım bölümünü önerdim sizce bu bölüm için güzel sanatlar lisesine mi gitmeli ayrıca mesleği yaparken işsiz kalma durumu var mıdır ve bu meslek sahiplerinin maddi kazancı ne kadardır?yardımcı olursanız sevinirim..

Lütfen inceleyiniz:

https://www.grafikerler.net/grafikerlik-hakkinda-sorularim-t111011.html
https://www.grafikerler.net/ne-yapmaliyim-yardim-yeniyim-ve-tasarimci-olmak-istiyorum-t109085.html

Son düzenleme: