Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu olayi cozebilen varsa yardim etsin lütfen

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
picture1vo4.png

daha oncede bu soruyu sormustum goremeyenler olmustur diye tekrar soruyorum arkadaslar

sekilde goruldugu gibi clipping mask uygulanmis iki alan var.
alanlarin icindeki tasmalarin boyutu farkli.
ben bu iki alani gruplayip sayfaya ortaladigim zaman kenarlardaki tasmalara gore ortaliyor.
oysaki ben sadece clipping mask yapilan alanin ortalanmasini istiyorum.

bu olayi cozebilen varsa yardim etsin lütfen
simdiden tesekkurler.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
objeleri gruplamadığınız takdirde istediğiniz gerçekleşir.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bildiğin gibi illustrator'da freehand'de olduğu gibi paste in side olayı yok... Sadece maskeleme var. Ancak maskeleyincede, maskelenmiş resim sanal olarak görünüyor ve hizalamalarda malesef problem çıkarıyor. Ancak ufak bir hileyle bunu aşabiliriz.. en azından şimdilik.. cs4'te umarım bu sorun giderilir..

Şayet; çalıştığınız belgede çok fazla masklı resim kullanmıyorsanız örneğin senin belgendeki gibi 2 bilemedin 3 tane filan... Şöyle bir yöntem izleyebilirsin.

Birinci resmi maskeledik diyelim. sonra sadece o resmi pdf olarak kaydederiz... sonra pdf belgesini place ile çağırırız. çağırırken karşımıza bir panel gelir ve o panelde "Crop to" bölümünden "Bounding Box" seçeneğini işaretleriz ve okeyleriz.. Sayfamıza gelen resim maskeli alanın dışında kalan sanal bölümleri kesip atmış olur... İkinci resimdede aynı şeyi yaparız... sonra sanırsam istediğimiz sonucu alırız... Başkada bir yolu yok be arkadaşım... şimdilik böyle idare edeceğiz...

saygılar..

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
objeleri gruplamadığınız takdirde istediğiniz gerçekleşir.

objeleri gruplamadan ortaladigimizda iki objeyide sayfanin tam ortasina üst üste konumlandiracaktir. Haliyle istedigimiz sonucu alamayacagiz.
Ben freehand'te past inside yaptigimiz iki alanin gruplanip sayfaya ortalanmasi olayinin İllustratorde yapabilirmiyiz diye sormustum ama anlasilan boyle bisey soz konusu degil.
ilginiz icin cok tesekkurler.

Bildiğin gibi illustrator'da freehand'de olduğu gibi paste in side olayı yok... Sadece maskeleme var. Ancak maskeleyincede, maskelenmiş resim sanal olarak görünüyor ve hizalamalarda malesef problem çıkarıyor. Ancak ufak bir hileyle bunu aşabiliriz.. en azından şimdilik.. cs4'te umarım bu sorun giderilir..

Şayet; çalıştığınız belgede çok fazla masklı resim kullanmıyorsanız örneğin senin belgendeki gibi 2 bilemedin 3 tane filan... Şöyle bir yöntem izleyebilirsin.

Birinci resmi maskeledik diyelim. sonra sadece o resmi pdf olarak kaydederiz... sonra pdf belgesini place ile çağırırız. çağırırken karşımıza bir panel gelir ve o panelde "Crop to" bölümünden "Bounding Box" seçeneğini işaretleriz ve okeyleriz.. Sayfamıza gelen resim maskeli alanın dışında kalan sanal bölümleri kesip atmış olur... İkinci resimdede aynı şeyi yaparız... sonra sanırsam istediğimiz sonucu alırız... Başkada bir yolu yok be arkadaşım... şimdilik böyle idare edeceğiz...
saygılar..

maskeli alanin disindaki alani kesip atmasi her zaman icin istedigimiz bir olay degildir yalniz. Ornegin tasirma vermek istedigimizde bu bizim icin sorun olacaktir.
İlginiz icin tesekkurler ADAMINbiri.