Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bunlarda benim ilk çalışmalarım

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
Selam arkadaşlar bunlarda benim il afiş çalışmalarım hatalarımı sölerseniz sevinirim.Böylelikle kendimi daha fazla geliştirebilirm. Bu arada yanlış yazmışım ilk resimdeki tabela olacak.
93767425fm0.jpg

durukanson23copyact7.jpg

sonwb1.jpg

23iv3.jpg

Benzer konular

N/A8

♾️Grafik Gurusu♾️
Mücevheratla ilgili olan ikinci çalışmada Türkçe karakter sorunu var, gördüğüm kadarıyla. Aydin Durukan olmaz değil mi? =)

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
evet ya photoshop ta türkçe karakter sorunu var benimde gözümden kaçmış türkçe desteği için ne yapmam lazım sölerse arkadaşlar ayrıca düşüncelerinizi sormuştum sadece yazı karakterlerini değil.İlk çalışmalarım mazur görün yine de teşekkürler

micanose

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yazını notpad'de yaz sonra photoshopa kopyala ;)
güzel olmuş ben beğendim eline sağlık :)

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
ya arkadaşlar bakıp geçmeyin bişeyle yazın hatalarımı yazarsanız bende na göre afişlerimi değiştireyim

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
1. ilk çalışmanda logo hatalı çünkü; alis yazısının solundaki tek başına amblem, sağındaki ise tek başına logodur. Elinle birisini kapatıp diğerne bakarsan anlarsın. Haa kullanılamaz mı kullanılabilir ama çalışmayı hatalı yapan kısım ikisinde de 2 ortak biçim (A) var ve ayrı kullanıldığı ve orantısız (küçük-büyük) kullanıldığı için gereksiz tekrar oluyor. Dolayısıyla hatayı bariz ortaya çıkartıyor. Tabelada diğer sorun; içinde yazı ve simge öyle bir yerleştirilmiş ki kompozisyon kaosuna uğramış çünkü çalışma nefes alamıyor. (espas boşluğu) Diğer sorun gereksiz efectler var. Hadi kullanıldı diyelim bu sefer kontrolsüz degrade var, hadi onu da geç baskıda o orta ve açık tonların nasıl çıkacağını hesap edebilmelisin...

2. ikinci çalışmanda tipografi hatası var, hadi onu geçtim. Aydın durukan altın orana uygun değil. Yani kompozisyonda kontrolsüz sola kayma var ve dolayısıyla hatayı ortaya çıkarıyor. Diğer sorun bu afişten 3 tane afiş çıkar çünkü gereksiz image lar bir arada kullanılmış. Kullanılamaz diye bir durum yok ama amaç izleyicinin gözünü bir oraya bir buraya kaydırmak değil de sadelik ise ki sektör bakımında daha zerafet ve sadelik tercih edilmeli. Çünkü bu bir afiş, katalog değil!

3. üçüncü çalışma içinde 2. sinde bahsettiğim şeyleri söylemek mümkün + siyah bir background bu sektöre uygun değil.

4. çalışmaya eleştiri yapmıyorum, çünkü gerek yok. (her bakımdan zayıf)

Bu kadar olumsuzda olumlu bir taraf arıyorum ama sadece 2. afişteki sağ üst köşedeki portrenin kadrajı başka yerden alıntı ya da esinlenme değilse fena değil. Onun dışında başka birşey göremiyorum. hatalardan kaçmak yerine üzerine gidersen başarıya ulaşabilirsin.
İyi çalışmalar...

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
Teşekkür ederim yorumların için tabelada bende söledim ikisi de aynı şey diye ama adamların eski tabelasında da varmış o yüzden ikisi de olsun diyolar benimde yapabileceğim fazla bişey yoktu yine de fikrinizi alayım dedim.

ikinci resimde üstteki portre ve firma ismi çalışmak istedim en kötü ihtimalle yüzükleri yada bay bayanı koyacaktım ama adamlar belli olmuyor falan dediler bende bu nasıl dedim karıştırdım böle .Bunların hepsi aynı kişiye ait pek beğenmiyorlar bende daha çok sadelikten yanayım ama böle çalışmalar istiyolar zevkler meselesi

Bende bu işte yeniyim daha başlayalı bi kaç ay oldu tavsiyelerinizle daha iyi olacağına inanıyorum tekrar teşekkürler.

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
işte ticari kaygılar girdiği zaman işin içine işin içine ettiriyorlar afedersin. Zamanında bu tip müşterilerimin %90 ınına yakınını ikna edebiliyordum. Burada iletişim devreye giriyor. 2. paragrafın sonunda "zevkler meselesi" demişsin ve diyorlar, katiyyen yanlış bir tamlamadır bu. Zevkler meselesi Renkler meselesinde meydana çıkar. Ki kurumsal çalışmaların alt yapısındaki renk seçimi de sektöre uygun biçimde tasarımcının işidir. Dikkat ediniz tasarımcı diyorum. Dolayısıyla Grafik Tasarımda ticari de olsa renk zevkini bile müşteriye pas attırmamalı. Çünkü ticari grafik çalışmalarının hiçbiri tablo değil ki. Burası hoşuma gitti şu renk daha iyiydi filan. En ufak parçadan en büyüğüne kadar hepsi kontrollü, bilinçli yapıldığı için en iyisi düşünülür ve uygulanır. Örneğin %90 ın dışındaki müşteriler gelirdi kartvizit yaptırmaya, başlardı senin gibi sonra benim şarteller atmadan uygun bir dille matbaacıya yönlendirirdim. Sonuç; yaptığımız işi okuyarak, araştırarak gerekli donanımı elde edip doğru iletişim ile çalışmalarımızı sistematik süreçle yürütürsek, işler müşteri odaklıdan ortak noktaya hatta potansiyeline bağlı olarak tamamen kontrolün altına bile alabilirsin...

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
haklısın ben yeni olduğum için henüz sinirlenmekten başka bişi gelmiyo elimden:) Bende öğrenirim aslında daha değişik tasarımlar düşünüyorum inş onları da yapınca burada yayınlarım onlarda da hatalarımı sölersiniz bende daha da geliştiriim kendimi

N/A8

♾️Grafik Gurusu♾️
evet ya photoshop ta türkçe karakter sorunu var benimde gözümden kaçmış türkçe desteği için ne yapmam lazım sölerse arkadaşlar ayrıca düşüncelerinizi sormuştum sadece yazı karakterlerini değil.İlk çalışmalarım mazur görün yine de teşekkürler

Ben grafiker değilim, Türkçe gönüllüsüyüm. Ancak bu konuda yardımcı olabilirim size :)

Ve lütfen, Türkçe yazarken " T " her zaman büyük harf olsun. :)

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Bir tasarım oluşturmak için karar verdiğinizde, merak ettim kusura bakmayın; Fırıncıysa=ekmek, kuyumcuysa=mücevher, Tüpçüyse=tüp, koymak zorundamısınız kompozisyona, başka anlatım yolu yokmu bunun? Neden tasarıma başlayınca önce analitik bir düşünce sistemi izlemiyorsunuz ve hemen ilk akla gelen ve herkesin aklına gelebilecek sıradan kompozisyonları tercih ediyorsunuz?

Bilmiyorum hiç düşündünüzmü neden acaba?
(Sorularım sadece size değil, burda çalışmalarını yayınlayan diğer arkadaşlarada.)

micanose

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Cahit hocam, işlerin yoğunluğundan veya bir an önce bitsin düşüncesinden dolayı öyle düşünüyoruz. Doğru değil ama maalesef yapıyoruz. yani en azından kendi adıma öyle diyorum. :(

resdol

🌱Yeni Üye🌱
Türkçe ye veridiği destek ten dolayı arkadaşımı kutlarım.Ayrıca çalışmalar güzel eline sağlık

sagoist_feray

🌱Yeni Üye🌱
Bence hoş bi çalışma olmuş ellerine sağlık ama daha da güzel şeyler yapabilirsin:)

tubito

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaslar
bence 1. resimde kadinin kol ve gögüs kismi iyi durmamis sadece elleri görecek sekilde ayarlasan daha iyi olur yada insanlari biraz daha ortaya cikarsan

ama bence sadece eller gözüksün daha iyi olur

living_legend

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.aaa.com
Teşekkür ederim mesajlarınız için bu arada ben dedim ya yeniyim daha ilk çalışmalarım.Yalnız anlamadığım bir nokta var yaptıklarımın hiçbirimi güzel değil yada hepsimi çok kötü pek iyi şeyler yazanı görmedim.Ayrıca bu çalışmalar çok acele yapılmış işler.

Yine de teşekkür ederim yorumlarnız için özelliklle Cahit Hocam söyledikleriniz çok güzel.Aslında afişte yapılan işi çok açık belli etmeyecek ki bi sır olsun akılda kalsın merak uyandırsın.

tubito

🌱Yeni Üye🌱
bence calismalar iyi kötü degil sadece eksikler var okadar