Kesinlikle kardeşime (
Gokhan TEKIN) katılıyorum. Son dönemlerde ucuz kartvizit maliyeti ile bu tarz tasarımlar aldı başını gidiyor. Teknolojinin bizlere vermiş olduğu imkanları elbetteki sonuna kadar kullanmalıyız. Ama kartvizitin kendi karakteristlik özellikleri vardır. Afiş, broşür, etiket, raket pano vb... Burada saydıklarımın hepsinde belirli kurallar ile çalışmalar yapılır. Ben bu kartvizitlere katalok kartvizit diyorum. Çünkü ürün pazarlar gibi bir havaları oluyor. Oysaki kartvizit in amacı; kartın sahibini ve şirketi anlatan küçük kağıt veya diğer malzemelerle yapılmış tanıtıcı ürünlerdir.
Kartvizit tasarımları "bence" daha sade anlaşılır ve şirketin karakterini gösterecek şekilde tasarlanmalıdır. Karmaşadan kaçınılmalı ve okunaklı olmalıdır.
Eğer müşteri resim istiyorsa bile bu resim isimden ve şirket isminden daha ön plana çıkmamalı ve kartvizit in amacından şaşılmamalıdır.
Arkadaşın yaptığı grafik tasarımsal hataları zaten diğer arkadaşlarımız belirtmişler. Eğer bu kartvizitleri yapmayı düşünüyorsanız bu uyarıları dikkate almanız çalışmanızın kalitesini bir nebze olsun yükseltecektir. Kolay gelsin. İyi forumlar.
Not: Konu dışı tartışma yapan arkadaşlar. Eleştirileri eleştirmeyiniz. paylaşım yapan arkadaşımızın yapmış olduğu çalışmayı eleştirmek yerine yorumlara eleştiri yaparsanız opaylaşımcı arkadaşa saygısızlık etmiş olursunuz.