Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CANVAS üzerine baskı evimin salonu için

_arti10_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar evimin salonu kahve turuncu (hafif) ve şampanya tonların
bende aynı zaman da dijital baskı işi ile uğraşıyorum ve canvas üzerine yukarıda ki renklerin ağırlıklı olacağı sürreal bir resmi basıp asmak istiyorum tabi biraz ebatlarını büyük tutacağım. Canvas a basmamın sebebi baskı sonucu yağlı boya gibi durabiliyor mat olduğu içinde sonuç çok iyi çıkıyor.
şimdi bu forumu neden açtım sizlerden ricam elinizde büyük boyutlarda kahverengi turuncu ve şampanya renginin bir arada veya ayrı ayrı hakim olduğu resimler varsa paylaşabilirmisiniz??

Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Benzer konular

moon.light_19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
forbidden.jpg

belki hosunuza gıder:)

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
_arti10_ merhabalar
Fikriniz güzel gibi görünüyor.Ama yanlış anlamazsanız bir eleştiride bulunmak istiyorum.
Sanat eserleri örneğin bir tablo evinize uyumlu diye asılmaz.Yada evinize bir tablo almak yada yapmak istiyorsanız; bunu evinizin renklerine uydurmaya çalışmanız; yanlış bir eylemdir!!!Evet belki tarz tavır olarak uyumlu bir tablo asabilirsiniz ama renklerini uydurmaya çalışmak,sanata yapılan haksızlıktır.Ben ve eminim sanat severler ve bunu anlayanlar da benim gibi düşünecektir!!!
Size bunu bir örneklede şöyle açıklayabilirim; benim kendi evim siyah-kırmızı ve zebra derisi kumaşlardan oluşmakta!!!Son derece modern döşenmiştir.(Hatta tül perde bile kullanılmamış; siyah-kırmızı jaluzi takılmıştır) Şimdi ben evimin duvarına zebralardan oluşan bir tablo assam; hoş olur mu sizce?Bu haksızlık olmaz mıydı?Yada çok eskiden kalma klasik bir röprodüksiyon assam olur mu?Yada sırf renkleri uyuyor diye kırmızı-siyah bir modern tablo assam; onun sanatına haksızlık olmaz mı?Bense açık mavi tonlarda bir rüya alemini yansıtan,soyut tarzda,saçları uçuş uçuş olmuş ağlayan bir kadın tablosu astım!Ölçüleride bir hayli büyük!!!! Bu hem sizin istediğiniz gibi evimin güzelliğine güzellik kattı,hemde gören herkesi büyüleyerek kendine uzun süre baktırıyor!!!Yani hem evimi tamamlamış oldum, hemde ortadaki sanatın değerini korumuş oldum.!!!
Umarım anlatabilmişimdir!!!
BUarada; konuda paylaşım yapmamışsınız,istekde bulunmuşsunuz,bildiğim kadarıyla bu kurallara aykırı!!!Kuralları okursanız çok daha doğru paylaşımlar yapabilirsiniz.:wink:
Saygılar

s_mavus

🌱Yeni Üye🌱
Sanat eserleri örneğin bir tablo evinize uyumlu diye asılmaz.
Ben de bu fikre katılmıyorum. Evet sanat eserlerinin büyük bir değeri vardır ve kimsenin de bunu ezmeye hakkı yoktur. Varsa elinden gelen, alternatifini ortaya koyar... Lakin yapılan dekorasyon çalışması ise ve dekorasyonu tamamlamaksa mesele; istenen uygun tonlardaki tablo arayışı sizin bu eleştirinizin muhatabı değil. Siz bir tabloyu beğenmişsiniz ve onu asmışsınız. Sizin tercihiniz. Sizin elinize geçen tablo otantik ve büyük yaldız çerçeveli, sarının yoğun olduğu buğday tarları ve köy temalı bilmem kaçıncı yüzyıldan kalma bir tablo olsaydı, ebatları da büyük olsaydı yine de asarmıydınız aynı yere? Kimsenin sanata laf dediği yok, yapılan kendi halinde bir dekorasyon tamamlama o kadar. Orası bir sergi salonu değil, günlük kullanımı olan bir salon, dolayısıyla dekor uyumunun ön planda olması gayet doğal. Belirli tonlarda tablo aramak da sanata hakaret demek değildir.

Neyse, gerçi üzerinden zaman geçmiş ama Kanvaz baskı araması yaparken karşılaştım ve yersiz bulduğum bu eleştiriye cevap yazmadan edemedim. Ha forum kurallarına göre konu açılması vs. başka bir nokta...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de bu fikre katılmıyorum. Evet sanat eserlerinin büyük bir değeri vardır ve kimsenin de bunu ezmeye hakkı yoktur. Varsa elinden gelen, alternatifini ortaya koyar... Lakin yapılan dekorasyon çalışması ise ve dekorasyonu tamamlamaksa mesele; istenen uygun tonlardaki tablo arayışı sizin bu eleştirinizin muhatabı değil. Siz bir tabloyu beğenmişsiniz ve onu asmışsınız. Sizin tercihiniz. Sizin elinize geçen tablo otantik ve büyük yaldız çerçeveli, sarının yoğun olduğu buğday tarları ve köy temalı bilmem kaçıncı yüzyıldan kalma bir tablo olsaydı, ebatları da büyük olsaydı yine de asarmıydınız aynı yere? Kimsenin sanata laf dediği yok, yapılan kendi halinde bir dekorasyon tamamlama o kadar. Orası bir sergi salonu değil, günlük kullanımı olan bir salon, dolayısıyla dekor uyumunun ön planda olması gayet doğal. Belirli tonlarda tablo aramak da sanata hakaret demek değildir.

Neyse, gerçi üzerinden zaman geçmiş ama Kanvaz baskı araması yaparken karşılaştım ve yersiz bulduğum bu eleştiriye cevap yazmadan edemedim. Ha forum kurallarına göre konu açılması vs. başka bir nokta...

Dekorasyon konusunda doğru düşünüyor, ancak ters yorumluyorsunuz..

Elbette renk uyumları, sert ya da yumuşak hatlar, ebat, tarz v.s. dekore edilecek mekân ile uyumlu olmalıdır. Sırıtmamalıdır. Haklısınız..

Eğer elinizde duygularınıza, beğeninize, amacınıza uygun bir eser varsa dekorasyonu ona uydurmalısınız.. Sn. g.ecglr arkadaşımızı ben böyle anlıyorum..

Ayrıca, bu tür konuları gördüğüm zaman da, kusura bakılmasın ama aklımdan geçen şu oluyor:

"Ooldu canım!.. Sen forumda aramaya zahmet etme, nasılsa birileri senin için arar, bulur.. Bulmazsa, ikinci bir mesaj yazarak sitem edersin; Neden kimse ilgilenmiyor diye"..

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıca, bu tür konuları gördüğüm zaman da, kusura bakılmasın ama aklımdan geçen şu oluyor:

"Ooldu canım!.. Sen forumda aramaya zahmet etme, nasılsa birileri senin için arar, bulur.. Bulmazsa, ikinci bir mesaj yazarak sitem edersin; Neden kimse ilgilenmiyor diye"..

katılıyorum skyfox a...

kampuscelil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba önümüzdeki günlerde tuval baskısı için makina alacığım.tuval baskısı ve uygulamaları ile ilgili elinde bigi ve materyal olan varsa paylaşabilirmi selamlar