Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çİmen'e Oturtma

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Selam Arkadaşlar...

Bu derste sizlere Bir yazıyı veya fontu cimene oturtmayı elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım...

!.) İlk olarak bir çimenlik lazım bize ...

19060100jp1.jpg

2.) Başka bir Layer uzerine yazımızı veya resmimizi yerleştiriyoruz...

42295015lh2.jpg

3.) Çimen olan bölgeden bir miktar cimen dokusu kopyalıyoruz...

33114404gn8.jpg

4.) Kopyaladığımız dokuyu başka bir Layer e kopyalıyalım şimdi...

33063271jx9.jpg

5.) Eraser Tool (E)'u seçiyoruz...

96643598lm7.jpg

6.) Sağ Klik yaptığımızda çıkan menude çimen benzeri bi brush var, onu seçiyoruz...

45315751zy9.jpg

7.) Yapıştırdığımız dokuyu hatırladınızmı ? İşte o dokunun alt bölgesini silmeye başlıyoruz... Keskin hat kalmasın, cimen boyutunu siz kafanıza göre ayarlayın...

74642082fu6.jpg

8.) Silim işlemı bittikten sonra sol tarafta bulunan Layer menusunde alt bölgesini sildiğimiz dokuyu CTRL tuşuna basılı iken tıklayarak o Layerın kapsanmasını saglıyoruz...

82479759pm2.jpg

9.) Üst menüde bulunan Select menüsunden Inverse' e tıklıyoruz, böylece seçimimizi eviriyoruz (çevirmiyoruz). Daha sonra ilk açtığımız çimen imagesine gene Layer bolgesinden seçiyoruz. Dikkat edelim seçilmiş bolgemizin halen noktaları olsun etrafında . CTRL + C (kopyala) sonrada Yeni bir Layer oluşturup CTRL + V (yapıştır) yapıyoruz... Durumumuz aşağıdakı Layer sıralamasına göre olması gerekmektedir.

29503783we6.jpg

10.) Bundan sonrası gene size kalmış Yaz'nız veya İmage'niz ne kadar çimene batması gerekiyorsa estetiğine göre hareket ettirin :) Bu kadar kolay...

10ov7.jpg

11cp6.jpg

Kesinlikle Alıntı Değildir...

Benzer konular

belqin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler Defacto güzel bir ders olmuş en azından fikir olması açısından. Bilmeyen arkadaşlar daha çok geliştirebilirler bu yöntemi.

Ama maalesef bazen büyük firmaların katalog çalışmalarında bile rastlıyoruz bu eksiğe. Bahçeye masa sandalye gösreli yerleştiriyorlar fakat havada uçuyo :( gerçekçi bir izlenim olmuyor.

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Acemilik var bazı yerlerde eksik bilgilendirme yapmışım ... Arkadaşlar saolsun uyardılar , daha açıklayıcı olacaktır sonraki anlatımlarım... Teşekkür ederim...

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu çalışmayı görünce geçenlerde gördüğüm bir çalışma aklıma geldi. Güzel bir örnek olmuş gerçekcilik adına biraz daha gayret edilirse daha olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyorum...

Saygılarımla...

GRAFF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkurler elıne saglık boylelıkle bıldıkleımızı gozden gecırmıs oluyoruz SAOL

naklov

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
guzel bir paylaşım olmuş çoğu kişiye yararlı olucan dan emınım emeğine sağlık..

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler Defacto güzel bir ders olmuş en azından fikir olması açısından. Bilmeyen arkadaşlar daha çok geliştirebilirler bu yöntemi.

Ama maalesef bazen büyük firmaların katalog çalışmalarında bile rastlıyoruz bu eksiğe. Bahçeye masa sandalye gösreli yerleştiriyorlar fakat havada uçuyo :( gerçekçi bir izlenim olmuyor.

Tekrar etmek lazım tabi bildiklerimizi ... Havada uçan cisimler istamiyoruzzz...

symetnix

🌱Yeni Üye🌱
güzel paylaşım dostum saol emeğine sağlık ..

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Başarılar... Örneklerinizi burada görmek isterim...

quick

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.dijitalsokak.com
anlatım için teşekkürler güzel bir ders olmuş bunları tam anlamıyla yapamıyorum iyi oldu bu anlatım
teşekkürler

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
anlatım için teşekkürler güzel bir ders olmuş bunları tam anlamıyla yapamıyorum iyi oldu bu anlatım
teşekkürler

Teşekkürler ... Amacımız resim kirliliğini önlemek... Beğendiğinize sevindim.. Başarılar...

yesil_dokunus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben açıkçası bu derste 8. v 9. bölümlerde hata olduğunu düşünüyorum. ders orda takılıp kaldı. bence bu dersin en önemli noktası dune grass fırçasını bilmek. maskeleme yaparak ve dune grass silgeyle biraz temizleme yaparak 3 adımda bu resim yabılabilir. bence biraz maskeleme üzerinde dursanız iyi olur. aşağıda benim yaptığım bir çalışma var aynı konuda. emeğiniz için çok teşekkürler...

Son düzenleme: