Her türlü çizgi roman, karikatür ve illüstrasyon ciddi şekilde yapılır.
bravo. gerçekten seni tebrik ediyorum. yaptığın işlerden dolayı değil. deli cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. şu meslekte fakülteyi de sayarsan tam 30 yıllık geçmişime rağmen kendime hala "usta" kelimesini yakıştıramıyorum. hala "yok canım, haşa, estağfurullah, teveccühünüz, yapma baba yav, yok canım daha neler..." gibi kelimelerle o mertebeyi ulaşılması zor kılıyorum. ama sizin gibi gençlerin (herhalde öylesiniz, en azından benden gençsinizdir.) çıkıp da "usta" kelimesini "şlap!" diye öylesine, dangadanak yapıştırmasına hayran kalıyorum yaa... lütfen söyler misin bu "usta" sıfatı nereden alınıyor. bu kadar kolay mı? çizdiklerinizi gerçekten bir üstada gösterdiniz mi? gösterip de icazet mi aldınız? öyleyse kimdir bu usta?
kızıyorum!
sanatçı kimliğine soyunan bir emekçi önce "gerçekten olmuş muyum?" diye sorgular kendini ve yaptıklarını. sonra yakıştırmaları başkaları yapar. kendisi değil.
bakınız genç arkadaşım, çizdiklerinizi gördüm. istek ve uğraş var. tebrik ederim. azimlisin. kutlarım.
ama eğer iyi bir illustrator olmak, hatta bu konuda ustalaşmak istiyorsan önce resmin temel unsurlarını hazmetmen lazım. nedir bu temel unsurlar : çizim, desen, anatomi, naturmort, perspektif, renk, leke, kompozisyon...
bunların da hazmı maalesef senelerle ifade oluyor.
şimdi genç dostum, başlığını yeniden değerlendirebilirsin. çünkü usta değilsin.
saygılarımla.