öncelikle buna sektör gazetesi olarak bakacak olursak gayet başarılı... öte yandan halka hitap etsin diyorsanız, daha öncede belirtildiği gibi, manşetteki bol resim rahatsız edici duruyor. fakat sektörel (burada sektör derken yanlış kullanmıyorum umarım) yaklaşım içerisinde kendini kurtarmış, farklı bir hava vermiş. ama yine de rahatlatmak ta fayda var.
ukalalık gibi gelmeyecekse bir iki tavsiye alırsanız;
1- logo gazeteyi tamamen ortadan ikiye bölmüş. ilk bakışta neye baktığınızı anlamıyorsunuz. yani demek istemem, 1,2,3 tane 9 sütüna manşet varmış hissi veriyor. burada derinlik hissini kaybedip tek boyut olarak görmeye başlıyorsunuz. logo güzel, cuk diye oturmuş ama, daha bir gazetenin soluna dayalı olsaydı ya da sürmanşeti kullanmasaydınız çok daha güzel durabilirdi.
2- radikal bir değişiklik yapıp; manşet olarak görebileceğimiz 'emniyetin 2011 karnesini' sürmanşete taşıyıp, sürmanşettekileri bu alan alarak, (dikkat burada ince bir ayrıntı var) 'güvenlik zirvesi elazığ'da yapıldı'yı manşet olacak kıvama getirseniz çok güzel durabilirdi. zaten editoryal olarak bakacak olursak; güvenlik zirvesi manşet, 2011 karnesi sürmanşet değerinde gibi görünüyor.
gerisi güzel duruyor ama bu gazete tek sayfa mıdır ki; bütün yüklenen gazete sayfaları sadece birinci sayfa oluyor, iç sayfaları da görebilseydik.
bir de bütün resimlerin altına resimaltı lütfen... okuyucunun işi ne anlasın demeyin. siz bazılarına koymuşsunuz, bu konuya biraz dikkat edersek çok daha güzel olacaktır.
iyi çalışmalar...
not: bu arada elazığ'da böyle güzel iş çıkartıyorsunuz valla bravo... Koca metropollerde kendini gazete hazırlıyorum sananların bir çoğu bu işin yanına bile yaklaşamayacağını üzülerek ifade etmek istiyorum.