Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dolar Simgesindeki " S " şekli

gamespring

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, Bu dolar simgesinde yer alan " S " harfinin veya şeklinin her neyse, bir anlamı vardır diye düşünüyorum.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilir mi :)

teşekkürler.

Son düzenleme:

Benzer konular

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar merhaba, Bu dolar simgesinde yer alan " S " harfinin veya şeklinin her neyse, bir anlamı vardır diye düşünüyorum.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilir mi :)

teşekkürler.

Bir süre önce bende bunu merak edip araştırmıştım.

$ işaretinin tanımı aslında basit. Amerikan bağımsızlık savaşı sırasında Amerikan güçlerine parasal destekte bulunan tüccarlar, ispanyollar ve özellikle ingilizler tarafından bu yaptıkları yardımın bilinmesini istemiyorlar çünkü savaşın seyrine göre ileride bir suçlamayla karşı karşıya kalmak istemiyorlar.

Savaş sırasında irlandalı bir tüccarın (adını unuttum şimdi) bulduğu bir sembol bu aslında. Bu irlandalı arkadaş yaptığı yardımlarda ingilizce devlet anlamına gelen "state" kelimesinin ilk harfini ve paranın kendisinden yani İrlandalıdan geldiğinin anlaşılması içinde s harfinin içine I harfi yerleştirmek suretiyle bir sembol oluşturuyor. İşte bugün kullanılan dolar işaretinin temeli bu şekilde atılmış oluyor.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Daktilo kullanıldığı o zamanlarda s harfi ile karıştırılmaması için s içine ı harfi vurulmuş...

Ama s harfi oluşunun değişik sebebleri olabileceği düşünülmekte... Usa de ki u harfi ve s harfinin "yani birleşik devletler anlamındaki unıted states " iç içe birleşimi diyende var "biliyorsunuz $ ifadesinin çift çizgili halide var"...

Zamanında spaın dolar diye geçtiği için baş harfi olmuştur diyende var...

Benim şahsi fikrim , simgeyi bulan arkadaş dolars ifadesinde ki s harfini yani çoğul ifadesini bu hale getirdi ve kullandı ... çünkü yazdığı tüm metinlerdeki maddi rakam 1 den fazla ve bana sanki çoğul ifade edilmiş gibi geliyo...s harfinin içine , karışmaya ve yanlış anlaşılmaya sebeb olduğu için ı harfi daha sonradan konmuştur ayrıca :D...

smartdark

🏅Acemi Tasarımcı🏅
$ işaretinin çift çizgili hali "brezilya doları"

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
$ işaretinin çift çizgili hali "brezilya doları"

fakat amerika yapımı olan richie rich çizgi filminde hep çift çizgili hali kullanılmış??
niçin kendi dolarlarını kullanmamışlar da brezilya dolarını kullanmışlar.aklıma ilk bu soru geldi nedense?
images