Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Erol Günaydın

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
8376.jpg

Erol Günaydın, 16 Nisan 1933 Akçaabat doğumlu Türk sinema ve tiyatro sanatçısı.
Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başlamıştır. 1960'da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de oynadı. Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakter günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline gelmesini sağlamıştır.

Sahip olduğu ödülleri

1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü, Güzel Bir Gün İçin
1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Güzel Bir Gün İçin

Rol aldığı tiyatro oyunları
Namussuzum ki Namusluyum
Uzun Donlu Kişot
Soyut Padişah
Yaygara Yetmiş
İstanbulu Satıyorum
Papaz Kaçtı

"Ben tiyatro için pazarlık yapmayı öğrenemedim. Yaptığım işe değer biçmeyi bir türlü beceremedim. Patronluk da yapamazdım. Patron olacağım, arkadaşıma daha az vereceğim, kendim çok alacağım. Sonra onunla karşılıklı oynayacağız. Ben hassas adamım, onun bakışından bile manalar çıkarırım."​

Benzer konular

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Emre Altuğ'un Aşk-ı Kıyamet adlı şarkısının video klibinde saergilediği performansı gördünüz mü? ya da dikkatinizi çekti mi? Erol Günaydın'ı yolda gör, yerlere eğil... Öyle saygı duyulacak bir sanatçı. Uzun ömür diliyorum Allah'tan. Teşekkürler casmin....

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Değerler kaybedilince hatırlanıyor
Ben kaybetmeden hatırlatmak istedim
Ben teşekkür ederim ilgin için

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Bencede kaybetmeden anmak en güzeli..Bizimde anmamızı sağladığın için teşekkürler yasemin :)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanat camiasının tanınmış ve sevilen bir yüzü...güldürürken düşündüren, mimikleriyle etrafa duygu saçan değerli birisi...Herkes tanınmış biri olabilir ama herkes sevilen biri olamaz.

Erol Günaydın, gerçekten değeri ölçülemiyecek kadar büyük bir sanatçı...ve onu, değeri yitirilmeden bir kez daha hatırlanmasını sağladığın için teşekkürler Yasemin' cim.

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanat camiasının tanınmış ve sevilen bir yüzü...güldürürken düşündüren, mimikleriyle etrafa duygu saçan değerli birisi...Herkes tanınmış biri olabilir ama herkes sevilen biri olamaz.

Erol Günaydın, gerçekten değeri ölçülemiyecek kadar büyük bir sanatçı...ve onu, değeri yitirilmeden bir kez daha hatırlanmasını sağladığın için teşekkürler Yasemin' cim.

Evet mimiklerini çok iyi kullanan ve vermek istediği duyguyu seyirciye çok rahat ileten bir sanatçı
İlgin için teşekkürler canım

donie

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok önemli bir tüyatrocumuz çok çok sevdiğim bir şahsiyet paylaşımın için teşekkürler

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bize Erol Günaydın'ı hatırlattığın için teşekkürler canım...

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
çok güzel ya gönülden teşekkür ediyorum paylaşımınız için...