Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Farklı katmanlara aynı filtre

siproheptadin

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar iki farklı katman birleştirilmeden filtre uygulamak istiyorum. Örneğin: Gergin bir bez ve bir top düşünelim ikisi farklı katmanlarda ben liquify filtresi ile topu bezin üzerine düşmüş gibi ağırlığını belli edecek şekilde işlemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim arkadaşlar. Not: Katmanları bağladım olmadı ctrl ile iki katmanı aynı anda seçim halinde iken yapmaya çalıştım yine olmadı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

ErsemErcil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence en mantiklisi soyle olur:

- Bezin oldugu layeri sag tikla Convert to Smart Object
- Smart Object'in ustune cift tiklayip acmak
- Ardindan topun oldugu layer'a donup sag tik -> duplicate layer. Ordan acilan Smart Object'e duplicate. Yani top da o Smart Object'in icine girmeli.
- Son olarak da filter.. Ozaman filter da Smart Filter olarak uygulanir ve sonradan efekti degistirmek de cok kolay olur.
Boylece layerlar birlesmemis olur ama Smart Objectin icinde olur.

siproheptadin

🌱Yeni Üye🌱
Bence en mantiklisi soyle olur:

- Bezin oldugu layeri sag tikla Convert to Smart Object
- Smart Object'in ustune cift tiklayip acmak
- Ardindan topun oldugu layer'a donup sag tik -> duplicate layer. Ordan acilan Smart Object'e duplicate. Yani top da o Smart Object'in icine girmeli.
- Son olarak da filter.. Ozaman filter da Smart Filter olarak uygulanir ve sonradan efekti degistirmek de cok kolay olur.
Boylece layerlar birlesmemis olur ama Smart Objectin icinde olur.

İlginiz için teşekkür ederim fakat olmadı veyahut yapamadım. Şöyle özetleyeyim bir fotoğrafta benim oturduğum bir koltuk var ve ben bu koltuğu kaldırıp yerine deri koltuk koyacağım. Fakat deri koltukta ağırlık nedeniyle bir göçme olacaktır bunu liqufiy filtresi ile ayarlayabilirim ama iki farklı resimi liquify filtre ekranında görmem gerekiyor. Bir türlü yapamadım. Grafik tasarım hocama da sordum o da bilmiyordu.

ErsemErcil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aslinda dedigim sekilde olmasi lazimdi. O sekilde de psd'de tek smart object oluyor smart objecte cift tiklayinca acilan dosyada 2 layer oluyor.

Peki M harfine basipda Liquify filtresinde gormek istedigin bolumu secsen.
Ve secim aktifken koltugun oldugu layer secili durumdayken liquify filtresine girsen? Sanirsam ozamanda sectigin bolge gozukuyor filtrede.

Ozel mesajdan mail adresimi atayim istersen psdyi gonderebilirsin ben bakarim bi dedigim sekilde oluyormu diye.