Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash CS4 - Müzikli Foto slide show-lütfen yardim

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam arkadaslar;
Flash CS4 ile arka planda müzik calan foto slide show gibi birsey yapmak istiyorum. Yardimci olabilecek arkadaslar varmi acaba? Az cok bilgim var, birkac temel ipucu verebilirseniz sevinirim. Saygilar...

Benzer konular

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
Bilen yok mu ya diye bir serzeniş; herkes bilmek zorunda değil bilen herkesde cevap vermek zorunde değil sanırım.

Ufak ipcunu vereyim sana ama bu seninde ne bildiğinle alakalı bence ufak ip cuları seni kurtarmıyacaktır. Hem arka fonda calacak bir sound istiyorsun hemde foto slide show bu baya bir iş demek :D. Sound ile baslayalım evvela dönecek olan sound ismi ile Flash içerisine çağıracaksın.

var snd:String = "song.mp3";
sonrada hem URLRequest nesnesi ile olusturdugun sound play(req) olarak referans ile ataya bilirsin. Tabi bu arada pause ve play butonları ile kontrol yapmalısın.

slide show içinse tavsiyem veri transferini xmlden cekip timer nesnesini güncelliyerek fotolar için bir slide hazırlaya bilirsin ufak ipucu bu kadar dostum ;)

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Cevabin icin tesekkürler. ama "Temel" ipuclari bunlarmi :) Slide show derken biraz daha aciklayayim. Mesela bir yazi gelecek, yazi kaybolacak arkasina bir foto gelecek, bu böyle devam edecek, bu siradada fonda müzik calsin istiyorum. Cok zor olmadigini düsünüyorum. ama biryerden baslayabilmem gerek. Yani mesela yazi veya resmin yavasca kaybolmasini nasil saglayabilirim? Kaybolduktan sonra bir digerine nasil gecirebilirim?Bunlari bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Yardim derken, bana bunlarin nasil yapildigini anlatmak zorunda degilsiniz. Yararlanabilecegim bir link,ders vs. önerebilirseniz onada sevinirim:) Saygilar...

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
işte ben tam olarak bundan bahsediyorum ama anlatsamda nafile herhalde boşa bir caba olur bence sen arayama dewam et...

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
işte ben tam olarak bundan bahsediyorum ama anlatsamda nafile herhalde boşa bir caba olur bence sen arayama dewam et...

Nafile degil, neden nafile olsun? Web ve grafik islerinden anlarim. Fakat Flash CS4 ile hazir bir calismayi editlemekten baska birsey yapmadim simdiye kadar. Birkac " Temel ipucu" demistim ben, ama siz sadece sound tan bahsetmissiniz. Yinede tesekkürler ama daha öncede yazdigim gibi, sadece gecisleri nasil saglarim onu bilmek istiyorum. birde bir resimden digerine gecerken yavas yavas kaybolsun istiyorum. Yani bu dedigim flash ile yapilabilecek en basit sey diye düsünüyorum ama bilmiyorum iste...

keremToo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.keremtoo.com
Bakınız flash Template Monster veya benzeri flash hazır template satan sitelerinden indirdiğiniz buldugunuz uygulamalarlardan cok daha fazlası ve zengini bir teknolojidir. Flash sadece animasyonlu web siteleri üretmez Flash baslı basına bir platformdur. Şimdi bölesine büyük bir teknoloji ile müzikli foto galeri yapacam demek bile biraz havada kalan yada bu işi acıkca bilmediğini gösteren bir söylemdir. Ufak ipucları verin derken bile Şunu sölüyorsun benim istediğim uygulamaya benzer yada aynısı olursa hiç fena olmaz. o uygulamayı ben bir iki rütüşla kendi çalışmam yaparım diyorsun. Şimdi sölediğin uygulamayı ben cok rahat ve basit bir sekilde uyguluyorum daha değişiklerini hatta daha ileri düzeydeki işleride yapıyorum. Sen böle bir hazır uygulamayı aramaktan başka bir caba göstermemişken sölesene sana neden yardımcı olayım.

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadasim sen niye bana taktinki simdi ? Yukariya bir bakalim hazir template istemismiyim? Birde bak bakalim " Ufak" ipucumu yazmisim yoksa "Temel" ipucumu yazmisim. Ayrica müzikli foto galeri derken yanlista sormus olabilirm, yani yapmak istedigim seyin adi slide showda olmayabilir. Neyse, bence sen kesinlikle flashtan anlamiyorsun, mesajlarin cogalsin diye böyle yapiyorsun. Bu sitedede zaten pek flashtan anlayan oldugunuda tahmin etmiyordum, dogru tahmin etmisim.

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaslar sorun cözülmüstür ve konu kapanmistir. Yazan arkadasinda flashtan anlamadigi ortaya cikmistir. Tahmin ettigim gibi cok basitmis. Burda bosuna zaman kaybetmisim.Saygilar...