Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

format atamıyorum

ozcan.ates

🏅Acemi Tasarımcı🏅
biosdh8.jpg

bios ayarlarının sıfırlanması gibi bişeyler duydum bunu sorunu çözemessem yapmayı düşünüyorum - öneren var mı ve varsa nasıl yaparım ve bios sıfırlamanın sonuclarından bahsedebilir mi acaba

Benzer konular

madame.naz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ATAPI CD-ROM yazan yeri enabled yaparsan bilgisayar cd den okumaya başlayacaktır.
Bir arkadaşım şifresini unuttuğu için biosu sıfırlamıştık hiç bir problem olmadı ama kötü sonuçları olup olmadığını bilmiyorum. bios pilini çıkarıp takarsan bios sıfırlanacaktır.=)

ozcan.ates

🏅Acemi Tasarımcı🏅
normalde de cd okunuyor fakat yüklemeye geçmek için bir tuşa basın yazısı geldiğinde basıyor ve bu geliyor ekrana

01112007004ux7.jpg

sahin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
main menusunde "load defaults" yazısını ara yanında F kaç yazıyorsa klavyende o tuşa bas default olur.

"load defaults" standart/varsayılan ayar anlamında kullanılır genel tabirdir yani.

bios ayarlarını sıfırlamak tek anlamda kullanılmaz,

eğer bios şifresini unuttuysan pili söker 3-4 sn. sonra yerine takarsın bu işlemi yaparken kasaya gelen elektrik kablosunu mutlaka sök.

eğer bios ayarlarını kurcaladım eskisi gibi olsun dersen menuden load defaults secenegını kullanırsın kasayı sökmene gerek yok.

trap mesajına gelince sırasıyla,

kurulum yaptığın xp cd ni değiştir mümkünse orjinal bir cd den yap.

olmassa

cd nin anakarta bağlantısı olan port kablosunu değiştir.

ozcan.ates

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yine olmuyor
BU sefer cd den yükleme için bir tuşa basın yazısı yerine bu yazı geliyor

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
cd rom cd yi bootrecord unu tam olarak yorumlayamıyordur bana göre. bence temiz bi cd ile kurulumu dene....

ama cidden daha önce hiç bu tarz bi seyle karsılaşmadım. arıza kombinasyonu o kadar geniş ki.... bunları tek tek denemek lazım. ramler bile problemli olabilir?????

sahin1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yine olmuyor
BU sefer cd den yükleme için bir tuşa basın yazısı yerine bu yazı geliyor

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

bios da hard disklerini ve cd/dvd rom surucunu gorebılıyormusun ?

eger goruyor ısen

elindki cd sistem açılışı yapacak özellikte degil demektir diğer bir değişle "açılış cd si"/"sistem cd si" değil.
aksi olsa idi açılış sıralamasına (c/d/vs.) bakmadan enter e bastıgında cd den acmaya devam ederdı.

*.kurulum cd leri ile setup cd leri bibirlerine benzerler, farkları kurulum cd leri sistemi kendileri açabilir yani yukarıdaki mesajı verdırmezler, setup cd leri ise sadede kurulum dosyalarını içerirler sistemi kendileri açamazlar.

eger hdd. ve cd. baglantısınta sorun yok ıse ortalama (hdd.cd modelleri degısmekle beraber) goruntu su sekıldedır.

asust2r_bios1.jpg

Rx_Lose_xR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
burdan kesin bir şey diyemeyiz ama deneme yanılma yoluyla boot menüsünde uğraşman lazım.

Benim burdan görüpde diyebileceğim ide hard driver ve other device kısmını enable yapıp denemendir.

Son düzenleme:

DJOSMAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk önce biosunu bi resetle(Pili sök 10 dakka bekle tak)

Daha sonra hic bir ayarı kurcalama WinXP yi tak pc acılırken F8 e basılı tut IDE BOOT MENU gelecek karsına ordan CD Rom'u seç Düzelecektir..

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merak ile bekliyorum, bir çözüm bulamaz isen ayrıntılı bilgi vermeye çalışırım.