Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fotoğrafı 13xm*18cm boyutta çıkartmak

polat_can

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar elimde bir fotoğraf var ve ben bunu yazıcıdan 13cm*18cm boyutunda çıkarmak istiyorum, çünkü çerçeveye koyucam fotoyu. fotoğrafı nasıl bu boyuta getiririm yardım eder misiniz?

photoshop da canvas size den 13*18cm ayarlıyorum ama fotoğrafın ya sol ya sağ tarafında bi eksiklik oluyor. yani tam nasıl ortalıcam.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
arkadaslar elimde bir fotoğraf var ve ben bunu yazıcıdan 13cm*18cm boyutunda çıkarmak istiyorum, çünkü çerçeveye koyucam fotoyu. fotoğrafı nasıl bu boyuta getiririm yardım eder misiniz?

photoshop da canvas size den 13*18cm ayarlıyorum ama fotoğrafın ya sol ya sağ tarafında bi eksiklik oluyor. yani tam nasıl ortalıcam.

eğer fotoğrafın kadrajı uygun değilse zaten 13*18 e uyarlayamazsın. Diyelim ki canvas size ile 13*18 yaptın ve resmi de ona göre Shift ile büyüttün, bir tarafı 13 oldu fakat diğer tarafı 19 oldu, o zaman 1 cm keseceksin. Aksi halde deforme olur. Bu fotoğrafı vektörel bir programa çağırıp 13x18 cm ölçülerinde bir alan açıp alanın içine yapıştırırsanız çıkış alabilirsiniz.

polat_can

🌱Yeni Üye🌱
sağolun, canvas size den bi türlü ufaltıp yine photoshop da ctrl+P yapıp yazdırma seçenekleriyle oynadım biraz tam olarak çıkmadı ama artık elimle kestim yerleştirdim çerçeveye :)