Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fotomontaj yapamıyorum... öneriniz

AyBuke_35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm arkadaşlar hepinize kolay gele :)
bir türlü şu montaj işini yapamıyorum sizden Yardım istiyorum açıkcası azından alev çıkaran su altında bir balık yapmak istiyorum ama olmuyor. balıgın yüzgeçleri falan böyle alevli alevli olsun istiyorum bilmiyorum çok şeymi istiyorum ama o kadar harika yapıyoki yapanlar bi ben yapamıyorum bunu nasıl yapabilirim ?

benim yaptıgımda bu berbat ötesi oldu biliyorum
az012.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Nelerden faydalanabilirim? düşüncesiyle Photoshop dersleri içerisinde dolaşırsanız başaracaksınız. Çünkü o adımı atmışsınız bile. :D Bir örnek resim bulun onu güzelce inceleyip taklit etmeye çalışın. İyi bir gözlemle başarırısınız. Mesala alevler biraz blur tool ile yumuşatılıp suyla harmanlansa?

AyBuke_35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Nelerden faydalanabilirim? düşüncesiyle Photoshop dersleri içerisinde dolaşırsanız başaracaksınız. Çünkü o adımı atmışsınız bile. :D Bir örnek resim bulun onu güzelce inceleyip taklit etmeye çalışın. İyi bir gözlemle başarırısınız. Mesala alevler biraz blur tool ile yumuşatılıp suyla harmanlansa?

canım nerdeyse forumdaki bütün derleri indirmişimdir :D
bekle bak birazdan bir resim yüklicem nasıl yapmışlar acaba

fieryanna.jpg

worthfiresources.jpg

stonecat2.jpg

flareons.jpg

274178ejli.jpg

274274joqn.jpg

314179uacy.jpg

8842612.jpg

firewaterburn.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Evet bu çalışmalarda bol bol smudge tool, blur tool izleri var:) Ayrıca süperdir ben çok severim harikalar yaratabilirsin; filter'de liqufy vardır onun toollarını karıştırmalısın mutlaka. Alevler üzerinde istediğin etkiyi yaratabilirsin. Yalnız alevler mutlaka ayrı bir layerda olmalı zemini bozmak istemeyiz değil mi?

Sizin için örnek bir çalışma hazırladım, sizin örneklerinizden yola çıkarak yaptım bunu. Biraz basit tuttum zora hemen balıklama dalmak olmaz çünkü. Bulut Manastır'ın görsellere eklediği güzel kibrit fotoğraflarını indirdim :) teşekkür etmedim çok ayıp! teşekkür etmiş olayım buradan. Baktım fonu siyah... hımm dedim her ne yakacaksam fon siyah ya da yakın olmalı dedim, çünkü alevler saydamdır ve özellikle üst kısımlarda siyahlıklar başka bir zeminde ciyak ciyak bağırır ben aslında vurada değildim başkası koydu beni diye... siyaha ve uygun bir görsel buldum. Kibritin yanan kısmını kestim. El görseline uygun olarak ctrl+t ile küçülttüm. Ele yerleştirdim. Alevin etrafını erasur tool ile sildim evet silgiyle! kullandığım görsel yüzünden tek kullandığım tool oldu açıkçası. :) Alevleri temizleyince baktım ele sonradan geldim bu el aslında yanmıyor diyordu görsel. Silgimin şeffaflığını düşürdüm ve el ile harmanlanmasını sağladım. Sonuç basit bir uygulama ama fena da sayılmaz. Sizin için psd sini ekliyorum iyi çalışmalar yeniden.
fiar.jpg

kullanılan görseller:
ates.jpg

https://img177.imageshack.us/img177/7201/el4gx0.jpg
PSD link:
RapidShare: Easy Filehosting

Son düzenleme:

AyBuke_35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
vallaha ne diyimki kelimeler kıfayetsiz o tasarım yapan ellerin dert nazar görmesin diyorum çok tşk ederim bende aynısını yapmaya çalışacağım ayrıca psd sini koyman benim için o kadar mükemmel olduki ne diyim artık anla :D canımsın

Rıdvan KAYAHAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.erkaytasarim.com
Biraz gayret edersen başarabileceğine eminim arkadaşım.
Alevli fotomontaj konusunda biraz amatör olduunun üzülerek ifade etmek zorundayım.
Fakat bu başarmıycan anlamına gelmez.
sana yardımcı olmak isterdim ama bende fotomontaj konusunda alevlerin montajında en az senin kadar bu dertten müzdaripim.
Umarım tez başarırsın saygılarımla...

AyBuke_35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben bu işi kaptım galiba sayenizde

sadece bu şekilde kagıt gibi yanıyomuş olayını çözemedim.

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
El ile alevide birbirne kaynaştırırsan stemp ile sorun kalmıcak iyi gidiyorsun :wink: