Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gölgelendirme

seldase

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar be yenı basladım photoshop kullanmaya bana golgelendırme nasıl yapılır soylermısınız ornegın bır elma var bunun golgesını alta dusurmem lazım nasıl yapılır tesekkurler

Benzer konular

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
elmayı resimden ayırıp ayrı bir Layer 'a alın

Ve Üst Kısımdaki Layer Menüsünden
Layer Style > Drop Shadow seçin

bukadarcık

seldase

🌱Yeni Üye🌱
tesekkur ederim deniycem hemen

drop shodow dedim ama golge vermıyor sabahtan berı ugrasıyorum ınanın neden olmuyordur sizce layer+dropshodow yapıyorum bırsey vermıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

sin goat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
-Elmanın olduğu layeri bir adet çoğaltın (sağ tuş duplicate layer).
-Ctrl tuşuna basılı tutarak(maclerde elma tuşu) layerdeki önizleme kısmına tıklayın(layerin ismine değil solundaki önizleme kısmına) elma seçili hale gelicektir.
-Siyah rengi seçin ve alt+backspace tuşuna basın elmanın içi siyah ile dolucaktır.
-Ctrl+D kombinasyonu ile seçimden çıkartın.
-Çoğaltığımız elma layerinı alta alın
-Çoğaltığımız layer seçiliyken Edit-Transform-distort u seçin
-transform için elmanın üzerinde bir kare çıkıcak bu karenin üst köşelirnden tutarak aşağıya doğru çekin ve perspektifi elmanın aldığı ışığa göre verin.(burada doğru açıyı vermeniz gerçekçilik açısından önemli)
-Şimdi gölgelmiz oluştu son bir iki işlemimiz var
-Elmayı yine seçili hale getiriyoruz(üste anlattığım gibi ctrl ile layere tıklayarak)
-Filter/blur/Gaussian Blur a tıklıyoruz ve gölgemizin kenarları bulanıklaşıp hafifliycek kadar değerini ayarlıyoruz(abartmıyoruz :D)
-Ve en son olarak çoğaltığımız layere gelip opacity sini düşür %30 - %40 iyi olur tahminimce..

Basit şekilde anlatmaya çalıştım oyüzden biraz uzun gibi görünüyor ama çok kısa bir işlem :) Bu drop shadowdan daha gerçekçi bir etki verir.Ve bunda kendiniz oluşturduğunuz için müdahleyide yapabilirsiniz..Bazı yerlerde gölgenin yarısı yere yarısı duvara düşmesi gerekir bunu bu işlemle yapabilirsiniz..

Son not birazdaha gerçekçilik katmak istiyorsanız silgi aracını alın fırça boyutunu büyütüp opacitysini düşürün ve gölgeni üst kısımlarını hafifçe ve gerçekçiliği bozmadan silin.Gölgeler in görünürlüğü objeden uzaklaştıkça düşer..

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
öncelikle o yoldan yapamadıysan bunuda dene;
-kesitiğin cismin kopyasını al(ctrl+J)
-aldıgın kopyayı asıl cismin altındaki layer'a koy
-filter-blur-gussian blur tıkla
-son olarakda ne kadr gölge vermek istiosan o kadr genişlet değer vererk yada çubukla oynayarak.... oke;)