Merhabalar. Bahsettiğim bölüm grafik tasarım değil görsel iletişim tasarımı. Yani programlar photoshop indesign vs değil de 3ds max, maya tarzı programlar. Yani farklı işten bahsediyorum anlayacağınız üzere. Tabi bu bölüm de güzel sanatlarda olunca haliyle yetenek sınavıyla alınıyor. Daha önce yetenek sınavı nedir ne değildir nasıl yapılır falan hiç araştırmadım. Fakat artık üniversiteye gideceğiz ve bunu öğrenmem lazım diye düşündüm. Araştırdığımda gördüm ki gerçekten zor bir sınav beni bekliyor. Şahsen bilgisayarda çizimimin iyi olduğunu düşünüyorum yani harika diyemem fakat kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Fakat kağıda çizimim kötü. Objeleri tek tük çizebiliyorum. Yetenek sınavlarında insan figürü falan görünce dedim noluyoruz. Grafik tasarımın yetenek sınavlarında sorulan soruları az çok biliyorum fakat görsel iletişim tasarımının yetenek sınavları nasıl oluyor bilmiyorum. Aynı mıdır yoksa farklı mesela bilgisayar ile çizim isteniyor mu? Kağıda çizim için illa bir kursa mı gitmeliyim kağıda çizemiyorsam bu mesleği yapamaz mıyım gibi sorular da aklımı kurcalıyor. Uzun oldu fakat cevaplayan olursa çok sevinirim gerçekten. Yol gösteren birilerine ihtiyacım var. Umarım cevap gelir şimdiden teşekkürler.