Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Haksızlık

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
KIZGINIM..

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay falan bu siteye üye olalı. 1 ay boyunca bu siteyi vaktim oldukça sık sık ziyaret ediyorum. Edindiğim izlenim çok iyi üstadlar olduğu aynı zamanda bu işi öğrenmek isteyen çok arkadaşlar olduğudur.
Yanlız benim kızgın olduğum nokta bu değil. Grafiker ve Grafiker Geçinen arkadaşlarımız bazen bilgisini, arşivlerinden seçmeler, yaptığı iş numuneleri
yaptığı işe eleştiri isteyenler, Kültür sanat v.s. konu açıyorlar. Bu konuları incelediğimız zaman arkadaşlarımızın çoğu diyecem artık konu arşiv, clipart olunca hemen indirip arşivlerine ekleyip çook teşekkür ederim çok aradımda bulamadın, sen birsin, teksin iltifat üzerine iltifat. Diğer taraftan ise öğrendiğini bildiğini
diğer arkadaşları ile paylaşmaya çalışan 1-2 saat uğraşarak birde görsel anlatmaya çalışan ikidebir konusunu açarak acaba biri yorum yapmışmı diye bir tebessüm teşekkür bekleyen arkdaş demiyorum onlar aslında birer kahraman. Çünkü doğru yada yanlış bildiklerini paylaşacak kadar cesaretli insanlar.Tamam o konuyu biliyor olabilirsiniz, yada bilmeyip görüp öğrenende olabilirsiniz. Bu arkadaşlar görüntülenmeyi ve teşekkürü hak ediyorlar. Lütfen kayıtsız kalmayalım. Arşiv, clipart, vs. bulunur. Ama yeterli bilginiz olmazsa bunlarda pek bir işe yaramaz zaten.
Arkadaşlar ya internet olmasaydı, bu form olmasaydı ne yapacaktınız. 15 yıldır bu işi yapan bir arkadaşınız olarak bu bilgiler paylaşılmadan evvel bilgi birikimi paylaşmamak için monitörünü kapatan meslek sırlarını açıklamamak için çok özen gösteren arkadaşlarla tanıştım. O yüzden bu konulara hassasiyetinizi bekler Saygılarımı sunarım.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu yüzden dolayı bildiklerinizi paylaşmak ve bilmeyenlere yardımcı olarak hem kültürel hemde teorik açıdan yardımlarda bulunmalısınız bunlar ıcın en ıyı şekil nedir ? Resimli dersler anlatabilirsiniz yada buna benzer makalaler hazırlayıp uzman olduğunuz konulardan püf noktalara değinebilirsiniz. İnternette uzun yıllardır varım en güzel bilgi paylaşımı bu iki şekilde olmaktadır.

Saygılarımla.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Kendi adıma bir şeyler söylemek gerekirse; ben bu konudan pek yakınmıyorum. Elbette hepimizin hoşuna gider tebrik edilmek ya da teşekkür edilmesi. Fakat ben bilgilerimi yada yorumlarımı paylaştığım arkadaşlardan bunu bekleyerek yapmıyorum. Bilgimi paylaşmayı seviyorum. Saklamak yerine gerçekten bu iş ile uğraşmak isteyenlere yardımcı olmayı büyük bir görev olarak görüyor ve öyle hissediyorum.

Daha önce forumumuzda yapmış olduğum ve tamamen bana ait olan bir tekniği paylaşıma sürdükten kısa bir süre sonra bir çok hit i yüksek sitede benim anlatımımı gördüm. Hem de bire bir ve kendime ait resimle birlikte arkadaşlar kendi sitelerinde yayınlamışlar. Bir de çalışmanın üstüne kendi imzalarını atmışlar. Bırakın bu sitede yaptıklarımıza teşekkür almayı bizlerin çalışmalarını kendi çalışmaları gibi yayınlayıp bir de altına "emeğe saygı" yazan insanlarla bile karşılaşıyoruz.

Biz bilgimizi paylaşalım da teşekkür edecek olan zaten eder. Etmeyenler ise... Pek bir şey söylemeye de gerek yok sanırım.
:)

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Uzun uzadıya neyin ne olduğunu yazmaya gerek yok artık diyorum.
Sitemiz yayına başlayalı nerdeyse 10 ay oluyor. Bu zaman zarfında
herkes mantaliteyi kavradı sanırım.
-ONUN FOTOĞRAFINI, ŞUNUN FONTUNU, BUNUN ZİHNİYETİNİ KULLANARAK TASARIM YAPILMAZ. TASARIM TAMAMEN BİZE AİT,
BİZE ÖZGÜ OLMALIDIR. ÇALIŞMAMIZA BAKIP İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE BU BENİM DİYE, İÇİMİZE SİNEREK SAHİP ÇIKABİLİYORSAK. Mantaliteyi kavramışız demektir.
Bundan ötesi bu dijital kubbede hoş bir sada olarak
kalacaktır.

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Forumu takip eden arkadaşlarımız az çok beni tanır. Farklı içerikli forumlar da bulundum, yıllarca da forumcu ( forumları takip eden ) kimliğimi taşıdım.
Bana göre forum, bir çok bilgiye sahip olabileceğim sitedir. Hızlı bir şekilde aradığını bulabilir, sorular sorup yanıt alabilirsiniz. Arkadaşımızın dediği gibi monitör kapatan, bilgi saklayan kişileri tanıdım ve onlar sayesinde karşınızdayım.
Bildiğim her şeyi elimden geldiğince paylaşmayı ilke edindim. Bana sen bilirsin diye sorulan soruları bilmiyorsam araştırıp önce kendim öğrendim sonra da aktardım.
Hepimizin bilmesi gereken şey DOĞRU bilgiye ulaşmak. Her karşınıza çıkan bilgi doğru değildir. Bu site aracılığı ile geniş kitlelere ulaşmak , deneyim ve bilgimizi paylaşmayı vazifemiz bildik. Tüm bunları karşılık bekleyerek mi yaptık , hayır.
Güzel bir slogan var sevdiğim " İyiler mutlaka kazanır "

Her zaman şunuda söylerim, içten bir teşekkür yapılan emeğe cila katmaktır.