farukcagla
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Üniversitelerdeki ve meslek liselerindeki grafik eğitiminin olumlu yönleri var mıdır?
Olumsuz yönleri nelerdir?
BU eğitim yeterli midir? Nasıl olmalıdır?
Okullar az sayıda mezun verdiği için mi okullu grafikerler az sayıdadır?
Yoksa okullar normal sayıda mezun vermektedir ama, okullu olmayan grafikerlerin sayısı bir hayli kabarık olduğu için mi okullu sayısı az gibi görülmektedir?
Okullar yetenek kazandırmaz, aslolan yetenektir. Yeteneği olanın okula gitmesine gerek yoktur, düşüncesi doğru mudur?
İdeal grafik eğitimi okulda olmaz, usta çırak ilişkisi içinde piyasada olur görüşünü destekliyor musunuz?
Okul bitirmiş grafiker piyasa tecrübesi kazanırsa , okul bitirmemiş ve piyasa tecrübesi kazanmış bir grafikerden daha avantajlı olur görüşü doğru mudur?
Özel kurslarda 2 ayda grafiker yetişiyor ama okullarda 4 yılda grafiker yetişmiyor görüşü doğru mudur? Doğruysa sebebi nedir?
Grafik okulları aslında pek de gerekli değildir, olmasa da olur diyor musunuz?
İdeal Grafik Eğitimi nasıl olmalıdır?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Bu ve buna benzer soruların cevapları, sanıyorum ki günümüzde yaşanan tartışmaların sağlıklı sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar.
Faruk ÇAĞLA
Olumsuz yönleri nelerdir?
BU eğitim yeterli midir? Nasıl olmalıdır?
Okullar az sayıda mezun verdiği için mi okullu grafikerler az sayıdadır?
Yoksa okullar normal sayıda mezun vermektedir ama, okullu olmayan grafikerlerin sayısı bir hayli kabarık olduğu için mi okullu sayısı az gibi görülmektedir?
Okullar yetenek kazandırmaz, aslolan yetenektir. Yeteneği olanın okula gitmesine gerek yoktur, düşüncesi doğru mudur?
İdeal grafik eğitimi okulda olmaz, usta çırak ilişkisi içinde piyasada olur görüşünü destekliyor musunuz?
Okul bitirmiş grafiker piyasa tecrübesi kazanırsa , okul bitirmemiş ve piyasa tecrübesi kazanmış bir grafikerden daha avantajlı olur görüşü doğru mudur?
Özel kurslarda 2 ayda grafiker yetişiyor ama okullarda 4 yılda grafiker yetişmiyor görüşü doğru mudur? Doğruysa sebebi nedir?
Grafik okulları aslında pek de gerekli değildir, olmasa da olur diyor musunuz?
İdeal Grafik Eğitimi nasıl olmalıdır?
Bu ve buna benzer soruların cevapları, sanıyorum ki günümüzde yaşanan tartışmaların sağlıklı sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar.
Faruk ÇAĞLA
Son düzenleme: