eline sağlık. fakat otobüsün tümünde perspektif hataları var özellikle kapılar ilk dikkatimi çekenler oldu. sonra pencereler ve otobüs yana yatmış biraz. (gözükmeyen tekerler patlak gibi) ve son olarak arka taraftaki kaldırım taşları havaya uçmuş sanki biraz. biraz daha uğraşırsan daha iyi olabilir.
Evet bayağı perspektif hataları var, ancak bu hataların göze çarpan büyük kısmı aslında otobüsten değil de yoldan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Otobüs gözümüze ilk çarpan dikkat ettiğimiz ilk ana karakter olduğu için biz onu yana yatmış gibi görüyoruz. Aslında otobüs ve Durağın bulunduğu kaldırımlar otobüs'ün duruşuna uyarken, yolun ve karşı kaldırımların eğikliği bize perspektifte çarpıklık hissi veriyor sanırım. Yada ben öyle bir tespit mi yaptım bilmiyorum
Ancak aşağıda bu çalışma üzerinden yaptığım farklı arkaplan kullandığım bir başka çalışma yol ile ilgili olan tez'imi doğruluyor gibi sanki
Bu çalışmada yol ile otobüs biraz daha uyumlu oldu sanki. Ancak kapılardaki, camlardaki ve aracın diğer bölümlerindeki perspektif sorunu konusunda haklısınız.. sadece perspektifte değil, otobüsün iç görüntüsü ile fazla uğraşmamış olduğum için otobüs'ün içi biraz boş kaldı. Ama bu perspektif sorunları vs. Bazı kişiler tarafından otobüs'e karikatürize bir hava kattığı söylendiği ve çok beğenildiği için çalışmayı olduğu gibi bırakıp bir düzeltme yapmadım.. Ama çok kötü duruyorsa eğer değiştiririm tabi canınız sağolsun
Yorum, önerileriniz ve eleştrileriniz için teşekkürler, bunlar benim velinimetimdir..
..