var yorum olmaz olur mu...
hazır mısın?
) tamam o zaman ben de taramaya başlıyorum
)
öncelikle eline sağlık uğraşmışsın belli
) emme velakinnn.....
1. kurgu üzerine eğilmen gerekiyor... öyle yüzeysel değil... "programı nasıl kullanacağım" şeklinde değil. "kurgu" nedir... niye yapılır... nerede kesilir... niye kesilir... vb.... adam taramaya başladı... en az 30 el ateş edildi... sonraki çekimde adamı gördük... kurşunlardan biri isabet etti... (tüm kurşunlar tüfekten çıktıktan 1-2 saniye sonra)... önemli bir zamanlama hatası... sonracığıma... arkadan vurulan adama kurşun nerden geldi bilemedim... ne ses ne efekt hiç bir şey yok... aman dikkat
öhöm.... evet ne diyorduk?
2. ateş edilirken yerleştirdiğin "muzzle flash"lar, öyle bir aydınlatmaya neden olmaz.... eğer gerçekçilik peşindeysen görüntünün tamamına "strobe" benzeri bir efekt atmak yerine solidlerle, masklarla ve blending seçenekleri ile bölgesel aydınlatmayı tercih edebilirsin... karakterin yüzünde ya da vücudunda filan...
3. özellikle kan sıçrama efektlerinde compositlediğin kan efektlerinde ciddi bir renk düzeltmeye ihtiyaç var... düşük çözünürlüklü bir çekimde daha da çok sırıtıyor... kıpkırmızı olmasın yani (eğer çok stilize bir şey yapmak derdinde değilsen)
4. girişi sevdim (smile films)... eğer bir template ya da hazır projeyi editlemediysen güzel olmuş... eline sağlık....
5. sakın söylediğim hiç bir şeye alınma
) ciddiye almasam bu kadar yazmazdım zaten
)
6. çalışmaya devam... ama dediğim gibi... after effects'ten önce ciddi bir kurgu birikimine ihtiyaç var gibi
) ya da bir kurgucu bul... sen sadece composit işi yap... (yok yok kurguyu iyice bi öğren... bak dediğim gibi... programı nasıl kullanırım şeklinde değil... "kurguyu nasıl yaparım niye yaparım" şeklinde)
7. sevgiler
elinize sağlık tekrar...
edit 8. bir de bu bir film değil... sahne diyelim