Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnsan yapımını öğrenip öğrenmediğini buraya yazarsan ( perspektif, anatomi, gölge, ışık ) eminimki burdaki abi ve ablalar çizim ve boyama konusunda size yardımcı olurlar. Bunun karşılığında sizde resim bilgileriniz için ayrıca bir forum konusu açar bol bol dua alırsınız..
hiç denemedim ama bi tekenik: google üzerinden beğendiğin bi insan illustrasyonunu , import et... sonra üzerinde çizim yaparak bitir.. bi şekilde 3-5 çizimden sonra öğreneilir diye düşünüyorum...
hiç denemedim ama bi tekenik: google üzerinden beğendiğin bi insan illustrasyonunu , import et... sonra üzerinde çizim yaparak bitir.. bi şekilde 3-5 çizimden sonra öğreneilir diye düşünüyorum...
eğer sıfırdan insanı çizemiyorsunuz referans kullanarak Pen Tool ile model çizebilirsiniz. boyama hakkında, eğer illustratorda çizmek istiyorum diyorsunz Gradient Mash Tool kullanmalısınız... Mash Tool kullanımı o kadar basit bir iş değil. Mash Tool'a alışması için bence basit objelerden başlayin. Tabi bana da basit objelerden başla dediler, ama yaram öğrenciğim her şey hemen yapmak, çizmek lazım... Bunun için benim gibi hatalar yapmayin.. ilk önce mesela elma çizin, şişeler ve benzeri objeler... Forum içersinde İllustrator ders içinde Maht Tool ilgili bilgi alabilirsiniz, çok güzel ve entersan dersler ile karaşılabilirsiniz
bunun en güsel yolu mesh tool kullanmak. tabiki sadece mesh ile bitmiyor çizmekte lazım renklendirmede gölgeleri ve efectleri en tatlı mesh ile yakalamak mümkün.. Zaman buldukça devam ettiğim bir çalışma
ayrıca insan olmasada bir başka mesh tool ile illustrasyon denemem