illustratorda renk ayırma şöyle oluyor....
birinci adım..
print dedikten yazıcılar kısmından Adobe PostScript i seçiyoruz ve ppd lerdende Adobepdf 7 veya 8 hangisi varsa onu seçiyoruz.. Size kısmındanda custom u seçiyoruz...
ikinci adım,
Marks and Bleed sekmesinden All Printir Marks ı işaretliyoruz... bu seçenekle belgemize otomatik kros, renk barları, tarih, dökümanın ismi filan ekleniyor
l]
üçünçü adım...
output sekmesinden, mode kısmında seperations u seçiyoruz, aşağıda da overprint black seçeneğini işaretliyoruz... bu seçenek ile siyahların altını otomatik olarak dolduruyoruz... ve son olarak save diyoruz... böylelikle belirlediğimiz herhangi bir yere postscript uzantılı bir belge kaydediyoruz...
l]
dördüncü adım...
Adobe Acrobat klasörünün içinde Acrobat Distiller programını açıyoruz... ve ps uzantılı kaydettiğimiz belgeyi distiller programında açılan bölüme sürüyüp bırakıyoruz... distiller ps uzantılı belgemizi renk ayrımıyla beraber yine belirlediğimiz bir yere pdf uzantılı kaydediyor...
ve son olarak...
Adobe Acrobat programıyla pdf kaydettiğimiz belgeyi açıyoruz ve renk ayrımlarını kontrol ediyoruz... burda hem renk ayrımlarını, hem altını oymasını veya oymamasını istediğimiz yerleri, fontları, spot renk varsa onları, vs. vs. kontrol ediyoruz... sonra bu belgemizi matbaaya veya film atölyesine gönül rahatlığıyla gönderiyoruz...
saygılar...