Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign da convert problemi

diograf

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar işi gönderdim convert edip matbaaya yazılar convert edildiği halde altına convertsiz yazı kalmış bunu engellemenin bir yolu yok mudur allah aşkına yaa :(

Benzer konular

sarcoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Pdf yap yada alt+shift+ctrl+p kısa yoluylan bütün dökümanı font+resim nevarsa istediğin dosyaya paketliyebilirsin bunun yanına birde Pdf ekledinmi (uygun profilde) %100 sorun olmaz. convert len uraşmana gerekyok

diograf

🌱Yeni Üye🌱
zaten işi pdf gitti :) ve ben tektek sildim ama benim sorunum şu convert ettiğimde yazılar gelmesin bunun seçeneği varmış :( bunu bilen biri yokmu ?

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arada yazıların kalmıştır. grupludur büyük bir ihtimal, önce grubun tamamını çöz, sonra convert et. sorun çözülür...

pioneer_tr

🌱Yeni Üye🌱
Indesign'da metinleri convert etmek var ancak ne yazık ki sağlıklı değil. Örneğin bullet, paragraf rules, hatta underline gibi özellikler convertte uçmaktadır. Çok dikkatli olmanızı öneririm. Adobe'nin kendi forumunda conver yerine Flattinning yapmayı öneriyor. Flattining özelliklerinde ise high resolution seçip convert all text to outline işaretlenmeli. Son olarak da örneğin tüm sayfaya % 0.01 şeffaflıklı bir alan açıp öyle PDF yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
zaten işi pdf gitti :) ve ben tektek sildim ama benim sorunum şu convert ettiğimde yazılar gelmesin bunun seçeneği varmış :( bunu bilen biri yokmu ?

Anlatağınız hata 2 sebebi hatırıma getiriyor.

1) Gönderdiğiniz pdf yi corel gibi bir programda açar iseniz bu ikileme yapar. Convertsiz yazı görür.

2) Pdf yi exporttan yapmış olabilirsiniz. İn design ve benzeri adobe ürünlerinde export worddeki baskı önizlemeye benzer. Hataları pdf de göstermez fakat baskı tabanlı bir makinada hata verir.

bunun çözümü printten postscript yapmaktır.Postscript kaydedip distillerden geçirirseniz bu sorunu çözebilirsiniz. Corelde dahi açılsa ikileme yada convertsizlik yapmaz.

İşleminizi doğruluğunu pdf dökümıanı illustratorda açarak görebilirsiniz...

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Indesign'da metinleri convert etmek var ancak ne yazık ki sağlıklı değil. Örneğin bullet, paragraf rules, hatta underline gibi özellikler convertte uçmaktadır. Çok dikkatli olmanızı öneririm. Adobe'nin kendi forumunda conver yerine Flattinning yapmayı öneriyor. Flattining özelliklerinde ise high resolution seçip convert all text to outline işaretlenmeli. Son olarak da örneğin tüm sayfaya % 0.01 şeffaflıklı bir alan açıp öyle PDF yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

sevgili sanat yönetmeni arkadaşım..
konuyu birazdaha açarmısın..syfa kısmındaki flatiningi seçiyorum convert to outlines i seçiyorum ama yazılar convert olmuyor..

pers prensi

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ındesignda convertden nasıl çıkarım yardım edebilirmisiniz

enjoyinger

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aslında PDF yapmadan önce tek tek yada font ismine göre seçmeden tüm fontları ve içi boş olsa dahi text alanlarını convert edebilmek. Bu sanırım Flatten Transparency komutu ile convert all text seçilerek oluşturulan yeni bir PDF seçeneği ile oluyor. Ancak bir yerde yaptığım bir yanlışlık yüzünden PDF'Ten kontrol ettiğimde fontlar aynen duruyor.

İşte bu noktada konuyu çözmüş bir arkadaş var mı diye merak etmekteyim.

Bilgilerinize...