Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign - Photoshop Farklı Bir Fotoğraf Kesimi

Kuzeyajans

🌱Yeni Üye🌱
İndesign'da fotoğraf kesmek benim için büyük bir ızdırap haline gelmişti, kendime has bir takım yollar buldum. Yeni başlayanlara kolaylık sağlayabileceğini umuyorum. Umarım işe yarar...

Photoshop'ta Magic Eraser Tool (E) ile fotoğrafta istemediğimiz alanları temizliyoruz. ( Renklerin birbirine yakın olduğu fotoğraflarda Tolerance ile keskinliği 1-100 arası dengeleyebiliriz)

93216705.jpg

27076679.jpg

Temizlik faaliyeti bittiğinde Save As'da (COMPU SERVE GIF ) olarak fotoğrafı kaydediyoruz.

70225243.jpg

Kayıt işlemi bittikten sonra fotoğrafı İndesign'na sürükleyerek atıyoruz.

68888500.jpg

Bundan sonra Text Warp yapabilir,

61976629.jpg

isteğe göre arkaplan renklendirilebilir.

94628652.jpg

Umarım işinize yarar. Saygılarımla...

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba
Gif kayıplı bir formattır. Resmi 256 renge düşürür. Resimlerde bozulmaya yol açar.
CMYK modunu desteklemediği için renkleri CMYK olarak işleme-düzenleme imkanı vermez.

Şeffaf resim eklerken PSD formatını kullanın. Indesign şeffaf PSD'leri şeffaf olarak açar.

Kuzeyajans

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
Gif kayıplı bir formattır. Resmi 256 renge düşürür. Resimlerde bozulmaya yol açar.
CMYK modunu desteklemediği için renkleri CMYK olarak işleme-düzenleme imkanı vermez.

Şeffaf resim eklerken PSD formatını kullanın. Indesign şeffaf PSD'leri şeffaf olarak açar.

Bu mesajınız çok iyi oldu ufak tefek renk bozuklulukları yaşıyordum.Bundan böyle PDF formatında yapacağım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla..

Kuzeyajans

🌱Yeni Üye🌱
(İndesign'da fotoğraf kesmek benim için büyük bir ızdırap haline gelmişti) clipping path ile yine fotoğrafın etrafını çizmem gerekecek o yüzden clipping path konunun dışında...

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
(İndesign'da fotoğraf kesmek benim için büyük bir ızdırap haline gelmişti) clipping path ile yine fotoğrafın etrafını çizmem gerekecek o yüzden clipping path konunun dışında...

PSD kullanırken fotoğrafların kenarlarını çizmeden nasıl dekupe yapmayı düşünüyorsun peki?

Kuzeyajans

🌱Yeni Üye🌱
93216705.jpg

Degerli büyüğüm eğer Fotoğrafın arkaplanı kalabalık renklerden oluşuyorsa onu İndesign'de kesiyorum zaten, ama arkaplan örnekteki gibi olursa onu photoshop üzerinden Magic Eraser Tool ile kesiyorum fazla zaman kaybetmemek için... PSD olarak CMYK'yı koruyacağımı öğrendim bu çok iyi oldu. PDF-PSD ufak bir yanlışlık uyardığın için teşekkürler ilgin içinde... Saygılarımla

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
PSD kullanırken fotoğrafların kenarlarını çizmeden nasıl dekupe yapmayı düşünüyorsun peki?

Dekupe yönetimi sadece patch yöntemiyle yapılmıyor mask yöntemiyle daha etkili ve sağlıklı dekubeler yapabilirsin bilassa saç bölümlerinde daha etkili olur ve tavsiye edilir. .

karaduvar

🌱Yeni Üye🌱
merhaba photoshop da dekupe edilen ve PSD formatında kayıt edilen bir resme text wrap veriyorum fakat resmin sınırları olarak değil düz kare olarak wrap veriyor. bunun bir çözümü var mı ?

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba photoshop da dekupe edilen ve PSD formatında kayıt edilen bir resme text wrap veriyorum fakat resmin sınırları olarak değil düz kare olarak wrap veriyor. bunun bir çözümü var mı ?

rhinokurtindesigntextwr.jpg

Resmi seçip
Object>Clipping Path>Options'a geliriz.

Type: Alpha Channel veya (Dedect Edges)'i seçeriz.
Insert Frame'e eksi değer gireriz.
Ve resim kendi şekliyle yazıyı iter.

Son düzenleme:

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
Dekupe yönetimi sadece patch yöntemiyle yapılmıyor mask yöntemiyle daha etkili ve sağlıklı dekubeler yapabilirsin bilassa saç bölümlerinde daha etkili olur ve tavsiye edilir. .

Öncelikle path yerine yanlışlıkla patch yazmışsınız. Okuyanların kafası karışmasın.
İkincisi mask konusunda kesinlikle haklısınız ama magic wand ile dekupe'nin konuşulduğu yerde bir de mask'a girersek konu ağır kaçar be.