Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign programı olmadan dergi ölçülerini nasıl ayarlayabilirim ?

ebuss

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar sitede paylaşımda bulunup yararım olmadan hemen yardım istemek istemezdim ama mecbur kaldım

photoshop cs5 kullanıyorum acemiyim diyebilirim derdimi anlatıcak kadar bilgim var sayfa tasarımları filan yapıyorum ödevler vs. için

ilk defa başıma bi dergi işi çıktı sayfa tasarımlarını yaptım yazılarımı hazırladım ama indesign diye bi program varmış heralde herkes dergi boyutunu onunla ayarlıyor .. benim zamanım çok az hemen dergiye yazılarını yazıp boyunu ayarlayıp matbaaya vermem lazım

bu indesign prog. olmadan cs5 te nasıl ayarlayabilirim sayfa boyutlarını ?

a4 kağıdından biraz daha büyük olsun istiyorum sitede araştırdığım kadarıyla boşluk filanda bırakılıyomuş heralde...
ve özellikle tavsiye edebileceğiniz bi boyut varmı bilen bi arkadaşım bana yardımcı olabilir mi acaba :sweating:

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
pardon, siz dergiyi photoshop ile mi hazırlamayı düşünüyorsunuz?
ve üstelik photoshop'ta da acemisiniz?

ebuss

🌱Yeni Üye🌱
evet aynen öyle malesef :/ bi sıkıntı yok aslında elimden baya bi iş gelir acemiyim ama çokta değil az çok bi bilgim var...

dergi sayfalarını tasarladım fontları indirip yazıları yazıcam genel şeyler hakkında baya bi bilgi topladım

ama bi tek boyut işinde takıldım kaldım file>new>custom dan sayfalara istediğim cm yi verebiliyorum 22 x 30 olmasını istiyorum derginin boşluklarıda düşünücek olursam alt, üst ve soldan 1 er cm sayfanın ortasına gelicek kısımdan 1,5 cm bırakıcak olursam

24 x 32,5 bi sayfa açıcam sayfa tasarımını boş sayfanın üzerine koyduktan sonra vericem boşlukları ama boş sayfanın üzerine kkoyduğum sayfa tasarımlarını küçülttüğümde kaç cm küçüldüğünü anlayamıyorum küçültme yaptığımda yukarda sayılar oynuyo yükseklik boy vs. ama çok ayrı sayılar bunlar bi tek bu boyut konusunda endişelerim var :((

ebuss

🌱Yeni Üye🌱
22 x 30 luk sayfalarr açıp sayfalarımı o boyutta ayarlayıp kaydedip (çünkü a4 çalıştım sayfaları ) kaydettikten sonra 24 x 32,5 sayfa açıp üstüne koysam ona göre ayarlasam ama bi problem çıkar mı ki bu işler böyle yürür mübi bilgim yok :(

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla açıkçası hiçbir şey anlamadım probleminizden..
"genel olarak böyle mi yürür bu işler" diye sormuşsunuz, genel olarak böyle yürümez. çünkü dergi, katalog vs. hazırlayan bir tasarımcı indesign, illustrator, corel gibi vektörel yazılımlar kullanır.
zaten bu yazılımlar da işte bu türden sorunlar olmasın diye var olmuşlardır.

ebuss

🌱Yeni Üye🌱
peki ilgilendiğiniz için teşekkür ederim :sadsmile: elimde cs5 var sadece diğerleri hakkında hiç bir bilgim yok

sayfaları a4 boyutunda çalıştım biraz daha büyütücem sayfa boyutunu ama boşluk nasıl bırakıcam küçülttükten sonra 1 cm küçülttüğümü nerden anlicam yazmıyo yada ben bilmiyorum nerede yazdığını sadece onu bilmek istiyodum neyse yapmaya çalışıcam bi şekilde :/