Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog Yapma Üzerine Bir Soru?

uniquereal

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Bir fabrikanın 26 sayfalık bir kataloğunu hazırlıycam ama tek bildiğim program photoshop.. illustratör bilgim photosop un yarısı kadar bile değil..

1-Her sayfayı tek tek 3mm taşma payları verilmiş şekilde matbaaya göndersem onlar formasını yaparlar mı? Bu şekilde basılır mı?

2-Sırt payı vb. konularda sıkıntı olur mu?

3-Daha önce sırf photoshop da baskıdan çıkmış katalog görmüştüm.. yazılarda hiçbir sıkıntı yoktu.. Yazılarda problem yaşarmıyım? %100K

4-Eklemek istedikleriniz.....?

ahmyapim

🌱Yeni Üye🌱
Tabiki photoshop ile hazırlanabilir ama 26 sayfalık bir katalog için uğraşacağın zamana yazık olur.Katalog için en uygun program InDesign. 26 sayfalık bir katalogu biraz gayretle 2 günde bile teslim edebilirsin.basit fonksiyonları öğrensen yeterli olur ilk aşama için.

coskunorsel

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben de çalıştığım firmaya katalog çalışması yapıyorum fakat elimdeki fotoğrafları kataloğa nasıl yerleştireceğim konusunda bir fikrim yok. Nasıl yaptıysam beğenemedim bir türlü...

timfox

🌱Yeni Üye🌱
place yaptıktan sonra windows>links> resimlere tıklayıp en üstteki tırnaktan embed link yaparsan resimler kataloga yerleşir

vexlam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.studyoq.com
İNDESİGN VİDEOLARINI İZLEMENİ TAVSİYE EDERİM...
1 HAFTA BOYUNCA İZLE İKİ GÜNDE YAP KATALOĞU

ama şunu diyebilirim sana,

ben şu programı biliyorum deyipte katalog yaparsan o iş elinde patlar. sadece katalog yapmayla bitmiyor, resimlerin mizanpajı renk ayrımı hepsi başlı başına bir sorun teşkil ediyor... çok önemli bir firma değilse kendini dene derim önemli bir firma ise sakın bulaşma derim... FİRMAYA YAZIK...