"Beyoğlu Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü
Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Beyoğlu Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü 1945 yılında açılmıştır.Ad verme yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince Beyoğlu Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nün kurucusu olan Refia Övüç'ün ismi verilmiştir.
-El sanatlarımızın geleneksel yapısını yeni kuşaklarda sürdürmek,
-Yeni teknoloji ve gelişmeler paralelinde çeşitlenmesini sağlamak,
-Nakışın giysi ve süslemelerde yaygınlıkla kullanımını özendirmek, amacıyla 55 yıl önce kurulmuş Enstitü, Anadolu uygarlıklarının günümüze bıraktığı eserlere yeni bir biçim ve renk katarak yeni nitelik kazandırdığı giysi ve işlemelerle yurt içinde ve yurt dışında bu sanatın tanıtımını yapmış, katıldığı yurt içi ve yurt dışı sergi - defilelerde övgüler alarak ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.
Olgunlaşma Enstitüsü, bu sanat dallarının usta elemanlarını yetiştirmek üzere kurulmuş ve iki yıl eğitim - öğretim süresi olan bir yaygın eğitim kurumudur.
Enstitü, 1945 yılından bugüne Türk Nakış ve Elsanatları kültürünün özgün yapıtlarını bizzat üreterek ve biraraya getirerek bünyesinde bir desen müzesi oluşturmuş ve İstanbul'un merkezi bir yerinde bulunmuş olmanın verdiği avantajla müzemiz nakış ve elsanatları kültürümüzün yabancı turistlerce tanınmasına da katkıda bulunmuştur.
Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün 1999-2000 öğretim yılında başlattığı ''Turistik Elsanatları Tanıtımı'' projesine koordinatörlüğünü yaptığı 29 okulla katılan enstitümüz, bugüne kadar yapılan İzmir ve Bursa tanıtım organizasyonlarına katılmış, şu anda 13-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan uluslararası Tekstil Fuarı'na katılmak için organizasyon hazırlığını Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte yürütmektedir."
Tarihleri yanlış hatırlamıyorsam 2002-2003 Eğitim yılında Grafik tasarım eğitimimi orada aldım. Bazı kurallar konusunda sertler ve bu durum öğrenciyken sıkıcı bir hal alabiliyor, fakat eğitim konusunda gayet başarılar özellikle Grafik Tasarım Bölümünden Sorumlu (Bu alanı sorduğunuz için özellikle diye belirtiyorum) olan Seray Çoban muhteşem bi eğitimci ve çok iyi bir arkadaştır.
Güzel zamanlar geçirdim orada sadece kızlara açık bir eğitim kurumudur adından da anlaşılacağı gibi. Düşünmenizde fayda var derim ben...
Ayrıca bunlar kurs değil eğitim kurumudur