Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ofset baskıda psd image kullanımı

hiho

🌱Yeni Üye🌱
illustrator a görselleri psd formatında alıyorum. bu iş ofset baskıya gidicek. herhangi bir sorun yaşar mıyım? bu bilgiye acilen ulaşmam lazım, yardımlarınızı bekliyorum.

Benzer konular

alvart

🌱Yeni Üye🌱
bellisimo jeans karton ve jacron çalışması yapan arkadaşlardan satın alabilirim

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
baskı için tiff almalısın psd de renk konusunda sorunlar yaşayabilirsin. en sağlıklısı tiff

hiho

🌱Yeni Üye🌱
tiff dosyasını illustrator a alırken beyaz bir background geliyor. daha önce png olarak alıyordum dosyaları o daha vahim bi durumdu. şimdi psd ile alıyorum. tiff olarak arka plansız nasıl alınır peki?

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
tiff kaydederken transpert seçeneğini aktif yapmalısınız. fakat transpert resim kullandığınızda bazen baskıda sorun çıkıyor transparan olan kısım gölgeli olarak görünebiliyor bu konuyu çalıştığınız matbaa ile paylaşın

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
PSD kayit etmekle hic bir sorun yasamazsin.
Diyebilirimki son 3 yildir hic tiff dokumani kullanmadim.
Illustrator zaten psd dosyasini sorunsuz actigi gibi, bunun yaninda Photoshopta kullandigin her efektide sorunsuz kullanabilirsinin.
Illustarator den film ciktiya yollarken belirli problemler yasabilirsin ama onunda PSD dosyasiyla bir baglantisi yok.
Iyi calismalar

hiho

🌱Yeni Üye🌱
evet illustrator film çıkışı için pek uygun değilmiş, matbaadaki kişi öyle söyledi.
işin aslını gerçekten merak ediyorum. onlar artık freehand ve corel'le düzenlerini iyice oturttuklarından ve yeni bir programa geçmek istemediklerinden mi böyle bir tavır içerisindeler yoksa illustrator gerçekten film çıkışlarında sorun yaratır mı? neden?

ayrıca psd konusunda içimi rahatlattınız, teşekkür ederim :)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim bildiğim ve öğrendiğim kadarı ile de (Illistratörü mecbur kaldık öğrenmeye) PDF yapmak en mantıklısı. Yalnız PDF yaparken doğru motoru kullanmalısınız. Eğer işinizin üzerinde extra renk v.b. gibi şeyler var ise PDF oluşturuken farklı PDF motorlarını seçmekte fayda var. Atıyorum Hıgh Quality ile CMYK bir işi PDF yaparsanız sorun çıkmayabilir. Aynı seçenekle extra işi PDF yaparsanız sorun çıkabilir. Bunu bir yerde okudum ama nerede bilemiyorum... Araştırmakta fayda var.