Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop & Corel Draw senkronizasyon sorunu!

bika

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Mesela Photoshopta 300 dpi de CMYK olarak hazırladığım çalışmayı Corelde açarken boyutlar inanılmaz büyük görünüyor. Ne yapılması lazım acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bika

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Mesela Photoshopta 300 dpi de CMYK olarak hazırladığım çalışmayı Corelde açarken boyutlar inanılmaz büyük görünüyor. Ne yapılması lazım acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bika

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bilen yokmu acaba?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Bilen yokmu acaba?

bahsettiğinizde nasıl bir sorun olabilir ki?
ps de çalıştınız 300 dpi verdiniz örnek 1850 x 1200 pixel bunu aynı boyutlarda corel 'e getirdiğinizde herhangi bir sorun mu oluşuyor? tam anlayamadım?

bika

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya mesela a4 300 dpi çalışıyorum photoshopta. Aynı işi corele import ederken iş devasa boyutlarda çıkıyor ve ben mecburen boyutunu tekrardan ayarlamak zorunda kalıyorum.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
ya mesela a4 300 dpi çalışıyorum photoshopta. Aynı işi corele import ederken iş devasa boyutlarda çıkıyor ve ben mecburen boyutunu tekrardan ayarlamak zorunda kalıyorum.

niye devasal olsun ki? Ps da A4 300 dpi olarak export seçeneklerini de ayarladıktan sonra böyle bir sorun olmamalı...

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Benimde başıma gelmişti bu sorun, şöyle oluyor...
PS 300 dpi jpeg yapıyorsunuz, corele alınca 72 dpi ve kocaman boyutta açılıyo, ve 300 dpi yapmak için tekrar boyutu küçültmek gerekiyordu. Sorun 300 dpi çalışmanın 72 dpi olarak açılması, export edilmesi, sonra düzeldi, nasıl düzeldi anlamadım ama..Belki Service Pack'lerden...

Ben jpeg yerine tiff yapıyordum o zaman sıkıntı olmuyordu..

istanbulbaski

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.istanbulbaski.net
Photoshop dosyalarını corelde kullanacaksanız yapmanız gereken tek şey flatten image yapıp psd olarak kaydetmektir.
Flatten image (layerları birleştirme) yapmazsanız corelde çok büyük süprizler yaşayabilirsiniz.
Çalışmanız tek layerdan oluşsa bile mutlaka layerları kapatmalısınız.

---------------------
İstanbul Baskı