Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop CS5 de Resim açma sorunu !

alperci

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bir sorunum var, aradim ama bulamadim.

Photoshop CS5 de Photoshop da bir dosya açıkken dosyadan bir resim i Photoshop a sürüklediğim zaman ayrı bir dosya olarak açardı CS4 de ve öncesinde, ama CS5 De açık olan dosyanın içine aktarıyor resmi.

Ben yine ayrı olarak açmasını istiyorum bunu nasıl düzeltebilirim, yani bunun ayarı nedir ve nerededir ?

Bilen biri varsa ve cevaplarsa şimdiden teşekkür ediyorum.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
PS'da dosya açıkken o dosya üzerinde çalışmış oluyorsunuz ve dolasıyla sürüklediğiniz dosya açık olan dosyanın üzerine geliyor. Açık olan dosyayın boyutunu düşürün veya simge durumuna getirin bu durumdayken sürüklediğinizde ayrı dosya olarak açacaktır. Bunun ayarlarla bir alakası yok ...

alperci

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim yardımlarınız için

ama tamam psd dosyası açık iken bir resim sürükleyince psd ye CS4 de ve öncesinde bir psd dosyası açıkken bile onun içine getirmiyordu, direk sürüklediğim resim için ayrı bir dosya açıyordu. sizin söylediğiniz seçenekler tamam ok fakat ben o şekilde çalışmaya alışmışım bir resim açarken tek tek tab haline getirme işimi uzatır.

Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır, sizde iki sürümde yüklü ise denerseniz farkı anlıyacaksınız, CS5 de bu özelliği kapatmanın bir seçeneği olması lazım.

alperci

🌱Yeni Üye🌱
Yokmu hala nasıl yapılacağını bilen birisi ?

banshee1907

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba , sorunun çözümünü buldunuz mu bilmiyorum ama ben de CS5'i daha yeni yeni yükledim ve alperci kardeş dediğin gibi resimleri sürükleyip üzerinde oynama işlemini yaptıktan sonra hemen yeni bir resmi sürükleyince bu sefer o resim üzerinde çalışma imkanı vardı önceki photoshop sürümlerinde... bir cevap bulurum diye googleda baktım ama birşey bulamadım ben de photosoptaki ayarları kurcayalım derken şöyle birşey gördüm işe yaradı ama yine de o ayardan tam emin değilim yani senin dediğin işi yapıyor fakat photoshopta başka bir ayarı bozuyor mu bilmiyorum. Benim yaptığım üstteki menüden düzen->tercihler->arabirim tıklayınca orada "belgeleri sekme olarak aç" kutusu işaretlidir , o işareti kaldırırsan senin ve benim istediğim işi yapıyor.Bu arada sırf bu yazıya cevap vermek için üye oldum googlda bununla ilgili pek bir cevap bulunmadığı yada bulamadığım için ve belki başka biri de bu konuda cevap arar diye , kolay gelsin...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
ana resmi, küçük bir sürükle ile boş zemine taşıyınız.
öte yandan görüntünün aynı resme açılmasında bir sakınca yok (smart object) , zaten o iki resim birleşmicekse neden açılıyorki mantığı var sanırım.

gomez_hunt

🌱Yeni Üye🌱
alperci merhaba. sorunu çözdünmü bilmiyorum ama ben de cs5 e yeni geçtim ve bahsettiğin duruma ben de gıcık oldum. deneyerek şöyle bir çözüm buldum. sürüklerken bıraktığın yer önemli. işin üstüne değil de ekranın en üstüne yani menülerin üstüne gelip bırak dosyayı o zaman ayrı olarak açıyor dosyayı. biraz el alışkanlığı kazandıktan sonra çözüm oldu bana.