Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop 'da metin kullanmak

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar,

illustrator 'da metin ekleyip jpg ya da png olarak kaydettiğimde yazılar cam gibi çıkarken photoshop 'da bir resmin ya da logonun yanına yazı eklediğimde kirli bir görüntü oluşuyor. Örneğin kırmızı rengi... Bu konuda önerileriniz var mı? Ben font ayarlarından smooth olarak seçtim denedim, sharp denedim bana mısın demedi

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yaptığın işin görselini paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım...

Caylak90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selamlar,

illustrator 'da metin ekleyip jpg ya da png olarak kaydettiğimde yazılar cam gibi çıkarken photoshop 'da bir resmin ya da logonun yanına yazı eklediğimde kirli bir görüntü oluşuyor. Örneğin kırmızı rengi... Bu konuda önerileriniz var mı? Ben font ayarlarından smooth olarak seçtim denedim, sharp denedim bana mısın demedi

dostum bence sen rgb calısıyosun kaydederkende cmyk olarak kaydedıyosun o yuzden renkler bozuyo bıde dpi nı yukselt kaydederken

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
PSD ve Save to Web diyerek kaydettiğim formatı burada My Files

@Caylak90 RGB çalışıyorum, sanırım öyle de kaydediyor. Sadece kaydederken boyutu çok büyük tutmak istemiyorum. 150kB olsun istemiyrum bir resim, o zaman da text cozutuyor:(

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Save for web'den JPEG değilde PNG 24 olarak kayıt edersen yazılar düzgün çıkıyor...

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
@CarverTD: evet Png 24 'de güzel görünüyor ama 200kB oluyor boyutu da:( Resmin tam bu ebatta olması lazım ve webde kullanılacak. Zaten bu resim tek başına 200kB olursa sayfa gömüldü demektir:( Bunun başka yolu yok mudur ki acaba?

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sana en fazla Kaç KB gerekli peki... vede resmin tam boyutu ne olmalı

cevizmx

🌱Yeni Üye🌱
Resmin boyutu 940x350 olmalı. En fazla 90-95kB arası isteniyor

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cevizmx; PNG 8 yaparsan eğer hem yazı bozulmuyor hemde 60 kb oluyor resim. Daha başkada yardımcı olamayacağım maalesef.

ztar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illustrator vektörel bir program onda tabiki cam gibi olacak :) PS de resolution'u yüksek tutun hocam 300 gibi.