Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Negatif AyarLı İnsan Resmi yapaLım ..!

αÐØηîS

🌱Yeni Üye🌱
Benim En sevdigim çalışmalardan biri olna bu çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. eminim sizde çok seveceksiniz.

1) Kendimize Suratının şeklini ateş gibi yapacagımız kurbanımızı seçiyoruz. ben aşagıdaki resmi sectim.

2) Resmimize Hue / Saturation effectimizi uyguluyoruz kısaca CTRL+U DeğerLeri
Hue:200
Saturation:33
Lightness:3 olacak şekilde ama unutmuyoruzki Colorize işaretli olacak. Goruntu aşagıdaki gibi olmalı.

3) Bu Background resmimizi sağ tıklayarak duplacite layer diyoruz ve kopyasını oluşturuyoruz. kopya layerimize Filter > Blur > Gaussian Blur effectimizi 1,5 px olacak şekilde yapıyoruz ve okeyliyoruz. daha sonra layerimizin blending optionusu aşagıdaki resimde oldugu gibi overlay ayarına getiriyoruz ve MAgde Down işlemini uyguluyoruz bunu yapmak için CTRL+E yapmamız yeterli.

4) tekrar Background layerimizi duplicate layer yaparak kopyasını oluşturuyoruz ve Filter > Blur > Motion Blur effectini aşagıdaki resimde bulunan değerlere göre giriyoruz. ve tekrar marge down işlemimizi yapıyoruz (CTRL+E)

5) Yeni bir layer olusturuyoruz Layer > New Layer. bu layerimizi Edit > fill komutu ile beyaz renkle dolduruyoruz ve blending ayarını overlay konumuna getiriyoruz aşagıdaki resimdeki gibi. ancak burada marge down işlemimizi yapmıyoruz.

6) soldaki menu aracından Ön alan rengimizi 00099 ve arka alan rengimizi beyaz olacak şekilde ayarlıyoruz ve yeni bir layer katmanı oluştutuyoruz. bu layer kaytmanımıza Filter > Render > Clouns Effecktimizi uyguluyoruz. bu layerimizin blending ayarınıda overlay olacak şekilde aşagıdaki resimde oldugu gibi ayarlıyoruz. ve opacity değerini %56 yapıyoruz.

7) Tekrar yeni bir layer katmanı olusturuyoruz ve beyaz renkle dolduruyoruz (Edit > Fill). bu katmanımızı blending ayarınıda difference olarak değiştiriyoruz aşagıdaki resimde goruldugu gibi.

8) Son olarak en altta kalan background layerimizi Duplicate layer iLe kopyasını oluşturuyoruz ve ikinci beyaz layerimizin altına taşıyıp blending ayarını Hard yapıyoruz. aşagıdaki resimde oldugu gibi.

9) ewet çalışmamız bitti bir yerde hataya düşmediyseniz goruntu alttaki gibi olmalıdır.

güzeL çalışma dimi bende çok seviyorum sizin işinizede yarayadagını düşündüm umarım yarar.
teşekkür ediyorum yorumlarınızı bekliyorum.

valentino

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet Aynen Katılıyorum Bu İşlem İnvert ile tek seferde yapılabilir.