Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Lighting Effects Çizgi Sorunu

omerantalyali

🌱Yeni Üye🌱
Kac kullanıcıyla gorustuysem cozum uretemediler. Lutfen yardım. Aynı photoshop surumunu aynı kurulum CD'sinden 2 farklı makineye kuruyorum. Makinelerden birinde XP Service Pack 3 yuklu, digerinde Win 7. Sanırım tek fark bu. Aynı fotoğraf uzerinde ışık efekti vermek istedigim zaman XP kurulu olan bilgisayarda fotoğraf üzerinde çizgiler çıkıyor. Google aramam sonucu benzer sorun yaşayan bir kişiye rastladım. Linkten ornek bir fotoğraf bakabilirsiniz.

https://www.tasarimerkezi.com/photoshop-sorusorunlariniz/photoshop-lighting-effects-sorunu-24268/

Kendisi cevap alamamıs. Hangi tur ışık efekti verirsem vereyim, ayarları nasıl yaparsam yapayım bu çizgiler aynen fotoğraf üzerinde beliriyor. Win 7 kurulu olan bilgisayarda hiçbir sorun yok. Herhangi bir çizgi çıkmıyor. Sebebini bilen var mı?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Bence sorun ekran kartlarında
1. Her iki bilgisayardaki ekran kartları aynımı?
2. Sorun yaşadığınız bilgisayardaki ekran kartını güncelleyin
3. Sorun yaşadığınız bilgisayardaki Photoshop u çalıştırırken ctrl + alt + shift aynı anda basılırsa program başlamadan bir pencere açılır YES tuşuna basarsanız Photoshop'a reset atılır

omerantalyali

🌱Yeni Üye🌱
1) Her iki karttaki ekran kartı farklı. Sorun yaşadığım bilgisayar yeni bilgisayarım ve ekran kartı çok daha iyi Geforce 430.
2) Ekran kartını güncelledim. Sorun çözülmedi.
3) Bahsettiginiz gibi reset attım. Yine çözülmedi. Üzgünüm..

omerantalyali

🌱Yeni Üye🌱
Sorunum çözüldü. Vejdi Bey'e teşekkürler.
Ekran kartımın değiştirdim. Sorun kısmen çözüldü. Fakat tam değil. Çizgiler azaldı ve inceldi.
Asıl sorunu çözen photoshop sürümünü değiştirmek oldu. Cs5 kurduk ve sorun tamamen ortadan kalktı. Sürümden kaynaklanan sorunu tam anlayamadım. Aynı cs3'ü başka makinede sorunsuz çalıştırabildiğim halde böyle bir sorunla karşılaşmam ilginç oldu.
Cs3 Türkçe sürümdü.
Her neyse İngilizce Cs5 kusursuz çalışıyor. Katkılarından ve ilgilerinden dolayı Vejdi Bey'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Çözülmesi sevimdim... iyi çalışmalar