Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop ölçü hatası !

allmight

🌱Yeni Üye🌱

Merhaba,
Uzun zamandır sürekli takıldığım bir problem var,İllustratör ve Photoshopta örn. bir kartvizit çalışmasında 9 cm - 5 cm bir sayfa açıyorum fakat açılan alan boyutları,ekran %100 zoomda iken elimdeki 9'a 5'lik kartviziti ekrana koyduğumda ekrandaki bariz şekilde daha küçük gözüküyor.Bendeki kartvizitin boyutunda hata yok cetvelle ölçtüm.İllustratörde işin içinden çıkamadım ve photoshopta durum daha da vahim açıkçası...Yeni bir döküman oluşturduğumda
9 cm - 5 cm bir sayfa açtığımda %100 görünümde neredeyse tüm monitörü kaplıyor.Rulers'ı açıp cm ve mm olarak değiştiriyorum ve rulers da,açılan sayfanın boyutunu tastik edercesine o koca alanın 9'a 5 olduğunu doğruluyor.Cm olmuş metre sanki.

Döküman ayarlarını birçok şekilde denedim,300 dpi vs. ama 9'a 5 cm açtığım her döküman ya bariz küçük oluyor yada ps de olduğu gibi devasa oluyor.Bu cm ile mm nin bir standartı yokmu bu programlarda?Anlayamadım.

NOT: 1.Resim PS 2.Resim Aİ de çekilmiştir.Resim boyutları aynıdır.2 programda da 9 cm 'ye 5 cm alan açılmıştır.2 resimde %100 görüntüde çekildi aradaki fark sanırım sorunumu anlatır.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
elindeki kartviziti ekrana koy ve yüzde değerleriyle aynı boyuta getir,
şimdilik işini görür o yüzdeyi her iki programdada not al ona göre büyült,
bu saatte bukadar yardımcı olabilirim, eğer başkası bakmazsa sorununa...

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
view/printsize

işin asıl gerçeği bu aslında masaüstünün ekran çözünürlüğü, monütörün ebatı , desteklediği çözünürlük ve dosya boyutun ile ilgilidir.

Bu anlattığın şey bir sorun mudur? : Profesyoneller yada amatörler için değil, fakat bilgisayar hakkında sadece fal açıp, okey oynamayı bilenler için evet.

Çıktısı istenilen ürün hiçbir zaman için ekranda cetvelle ölçülmez, şayet böyle birşey gerçektende olsaydı, bir mimar yada 3D çizimcisi; yapı planı hazırladığında kaç tane ekranla, bunu gerçek boyutunda görmeye çalışmalı?

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Neden kötü TP verildiki şimdi bana ?
Yukarıda gecenin o saatinde yardımcı olmaya çalıştığım için mi ?
Hiç birşey demeye de bilirdim.
Karşılık beklemem başkalarının ihtiyaçlarına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırken,
ama elimi uzattığım insan bana tokat atarsa rahatsız olurum normal olarak.
Yinede öbür yanağımı dönücem kardeşim sağol "teşekkür ederim" diyicem.

allmight

🌱Yeni Üye🌱
Neden kötü TP verildiki şimdi bana ?
Yukarıda gecenin o saatinde yardımcı olmaya çalıştığım için mi ?
Hiç birşey demeye de bilirdim.
Karşılık beklemem başkalarının ihtiyaçlarına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırken,
ama elimi uzattığım insan bana tokat atarsa rahatsız olurum normal olarak.
Yinede öbür yanağımı dönücem kardeşim sağol "teşekkür ederim" diyicem.

Merhaba.Kötü TP dediğiniz ne onu bilmiyorum öncelikle ama mesajınızda bana bir serzeniş var sanırım.Ben mesajı yazdıktan sonra ilk kez login oldum daha.Ayrıca yardımınızı da küçümsemek ne demek,siz mesajımı muhatap alıp elinizden geldiğince yardımcı olmuşsunuz ki dediğiniz şekilde de denedim.Bu durumda sadece size teşekkür edebilirim,bundan başkası hak ile bağdaşmaz.Umarım mesajımı okursunuz ve durumun benimle alakalı olmadığını anlarsınız.İyi günler.

allmight

🌱Yeni Üye🌱
view/printsize

işin asıl gerçeği bu aslında masaüstünün ekran çözünürlüğü, monütörün ebatı , desteklediği çözünürlük ve dosya boyutun ile ilgilidir.

Bu anlattığın şey bir sorun mudur? : Profesyoneller yada amatörler için değil, fakat bilgisayar hakkında sadece fal açıp, okey oynamayı bilenler için evet.

Çıktısı istenilen ürün hiçbir zaman için ekranda cetvelle ölçülmez, şayet böyle birşey gerçektende olsaydı, bir mimar yada 3D çizimcisi; yapı planı hazırladığında kaç tane ekranla, bunu gerçek boyutunda görmeye çalışmalı?

Yardımcı olmanız güzel fakat yardım mesajınız içine iğneleyici sözler yazmak neden?Anlattığım şey bana göre bir sorundu evet.Velev ki fal açıp okey oynuyorum veya şu veya bu...Bu sizi neden ilgilendirsin.Soru ortada cevabı da 2 satır,uzatıp olayı farklı yerlere çekmek neden?Şimdi bunun üstüne kendimi size ıspatlamak için yaptığım işleri ortaya mı dökmem gerek?Hayır kalsın.Asıl falcılık bir insanı tanımadan bilmeden bir mesajıyla o insan hakkında bilirmişçesine zanda bulunmaktır.
İyi günler

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Merhaba.Kötü TP dediğiniz ne onu bilmiyorum öncelikle ama mesajınızda bana bir serzeniş var sanırım.Ben mesajı yazdıktan sonra ilk kez login oldum daha.Ayrıca yardımınızı da küçümsemek ne demek,siz mesajımı muhatap alıp elinizden geldiğince yardımcı olmuşsunuz ki dediğiniz şekilde de denedim.Bu durumda sadece size teşekkür edebilirim,bundan başkası hak ile bağdaşmaz.Umarım mesajımı okursunuz ve durumun benimle alakalı olmadığını anlarsınız.İyi günler.

Arkadaşım kusuruma bakma özürdilerim...
Bunu yapan hasta ruhlu biri olduğu kesin.

Teşekkür ederim bu konuyu açtığın için, inşAllah biri aydınlatır bu sorununu.

allmight

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım kusuruma bakma özürdilerim...
Bunu yapan hasta ruhlu biri olduğu kesin.

Teşekkür ederim bu konuyu açtığın için, inşAllah biri aydınlatır bu sorununu.

Mesajımı okumanıza ve geri dönüş yapmanıza sevindim.Ben teşekkür ederim.Bir önceki mesajımda verdiğim linkte olayı enine boyuna her yönüyle incelemişler.Yazılanları buraya sığdıramıyacağım için sorunu olanların linke bakmalarını öneriyorum.Ben olayı çözdüm.
İyi günler

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Mesajımı okumanıza ve geri dönüş yapmanıza sevindim.Ben teşekkür ederim.Bir önceki mesajımda verdiğim linkte olayı enine boyuna her yönüyle incelemişler.Yazılanları buraya sığdıramıyacağım için sorunu olanların linke bakmalarını öneriyorum.Ben olayı çözdüm.
İyi günler
Nasıl çözdün anlatmazsan bırakmam peşini !
Okadar yazı okudum uyguladım ama ben yapamadım resimlerle yada bir videoya kaydederek anlatman gerekiyo :)

Hadi anlat bakalım.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Okadar yazı okudum uyguladım ama ben yapamadım resimlerle yada bir videoya kaydederek anlatman gerekiyo :)

Hadi anlat bakalım.

Yapmanız gereken basit gerçi çok elzem bir ihtiyaç değildir ama isteyenler için şu şekilde formülize edebiliriz.

(Orijinal Ebat / Görünen Ebat) x 72 (default ekran çözünürlüğü)

Buna göre gidersek diyelimki A4 ebatında 300 ppi bir alan açtınız. Buna (photoshopun Screen Resolution 72 değeri defaulttur) "Print Size" dediğiniz zaman (kendi ekranımı referans alıyorum) göreceğiniz ölçü 15.4 cm olacaktır. Şimdi yukarıdaki formülü uygularsak;

(21 / 15.4) x 72 = 98.2 değerini elde ederiz. Bu değeri Screen Resolution kısmına girerseniz aynı dokümana print size dediğiniz zaman göreceğiniz ölçü 21 cm olacaktır.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Yapmanız gereken basit gerçi çok elzem bir ihtiyaç değildir ama isteyenler için şu şekilde formülize edebiliriz.

(Orijinal Ebat / Görünen Ebat) x 72 (default ekran çözünürlüğü)

Buna göre gidersek diyelimki A4 ebatında 300 ppi bir alan açtınız. Buna (photoshopun Screen Resolution 72 değeri defaulttur) "Print Size" dediğiniz zaman (kendi ekranımı referans alıyorum) göreceğiniz ölçü 15.4 cm olacaktır. Şimdi yukarıdaki formülü uygularsak;

(21 / 15.4) x 72 = 98.2 değerini elde ederiz. Bu değeri Screen Resolution kısmına girerseniz aynı dokümana print size dediğiniz zaman göreceğiniz ölçü 21 cm olacaktır.
Çok güzel teşekkür ederim de ekran görüntüleri ile fotoğraflarla anlatabilirmisiniz ?

allmight

🌱Yeni Üye🌱

Hadi anlat bakalım.

Benim bunu sormaktaki amacım baskıya gönderilen bir işin,benim tasarladığım ölçülerde çıkamaması ihtimaliydi.Zira print size'da dahi print ölçüsü ile gerçek ölçüler farklı çıkıyordu.Üst mesajdaki bilgiyi veren arkadaşın dediği gibi screen resolution ayarları ile 1e1 ölçüler yakalanıyor.Sonuç olarak image/image size değeri ne ise elde edeceğin sonuç o.Ancak baskıda sorun çıkmayınca
1'e1 ölçülerin de benim içim pek bi anlamı kalmadı açıkçası.O yüzden baskı işi için duruma göre min 300 ppi dosyamı açıp işimi yapıyorum.
İyi günler